Поліція розслідує, чи законно видали дозволи на будівництво біля «Березолю»

Поліція розслідує, чи законно видали дозволи на будівництво біля «Березолю»
  • Є й кримінальне провадження щодо погроз мешканцям-протестувальникам.
  • Доки тривають слідство, пікети та протести, земля - під арештом.  

Поліція перевіряє законність документів на будівництво біля «Березолю» та порушила кримінальне провадження щодо погроз протестувальникам. Про це повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

Про незаконне будівництво можна говорити, коли будують на чужій землі, або при відсутності відповідних дозволів державної архбудінспекції про проведення будівельних робіт. Чи немає рішення органу місцевого самоврядування.

Відео дня
  • Якщо говорити про будівництво поблизу «Березолю» - зараз проводиться перевірка щодо наявності всіх дозволів, - каже Олександр Богомол. – Забудовником представлено слідству всі документи, необхідні для проведення такого будівництва. В рамках розслідування буде перевірено законність видачі цих документів. А також підставність їх видачі.

Органом місцевого самоврядування було затверджено і прийнято рішення про дозвіл на укладення між комунальним підприємством міськради і забудовником інвестиційної угоди, каже Олександр Богомол.

  • Цю проблему треба буде, скоріш за все, переносити на політичний рівень, - каже Олександр Богомол. – Ми проведемо розслідування, дамо заключення. А громада - через своїх законних представників (працівників органів місцевого самоврядування та депутатів міськради – прим. авт.), - нехай з’ясовує, чи має право місто на таку будову.

Коли мешканці сусідніх із «Березолем» будинків виступили з протестом проти забудови, бо вважають, що на даній території будувати не можна, виник конфлікт. І доріс до того, що група активних людей знесла паркан, яким було огороджено будівництво, каже очільник поліції.

  • В цей час забудовник залучив власну групу активних людей, які цьому перешкоджали. І, відповідно, були взаємні погрози щодо застосування насильства, - пояснив Олександр Богомол. - Завдяки втручання поліції та нацгвардії силового протистояння не було. Проте були словесні погрози. Декілька людей звернулись до нас. І щодо цих погроз ми порушили кримінальне провадження. Якщо в рамках розслідування ці факти будуть підтверджені, осіб притягнуть до кримінальної відповідальності.  

Нагадаємо, на земельну ділянку, де за кілька метрів від Березолю має висрости нова будівля, - наклали арешт. Про це детальніше читайте Директор «Березолю» та забудовники оскаржують  ухвалу про арешт землі
До слова, арешт на землю наклали в рамках того ж  відомого кримінального провадження про скандальні інвестиційні угоди Тернопільської міської ради та її комунальних підприємств, розпочатого ще у липні 2015. Як йдеться в ухвалі суду від 8 грудня, старший слідчий клопотав про накладення арешту на земельну ділянку площею 1,2032 га, кадастровий номер 6110100000:13:012:0056 за адресою: вул. Миру, 6 в місті Тернополі шляхом позбавлення права відчужувати і розпоряджатись нею та забороною використання її для будівництва. Суд, відповідно, задовольнив клопотання слідчого. 
Читайте також Під «Березолем» знову неспокійно. Є й чимало поліції
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Микола Унгурян

    так досить відкрити генеральний план м. Тернополя і глянути що там зона громадської забудови, тому будівництво багатоповерхівки є незаконним.

    А Богомол просто переливає з порожнього в пусте - чи немає самозахоплення землі і т.д.
  • Роман

    Чому на час рослідування не припинити будівництво і забрати той забор
  • Діонісій

    розслідувати можна довго, будова вже буде і мешканці там будуть жити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up