Партнер рубрики Події

Під «Березолем» знову неспокійно. Є й чимало поліції

Під «Березолем» знову неспокійно. Є й чимало поліції
  • Наразі там тривають роботи із заміни кабелю, стверджує директор будинку культури. Це підтверджують і робочі.
  • Люди не пускають машину з піском, бо підозрюють, що відновили будівництво.
  • Тим часом поліція порушила кримінальне провадження за погрозу вбивством.

Під «Березолем» знову зібрався чималий натовп.

Люди протестують проти новобудови. І тому не впускають техніку та машини з будівельними матеріалами. І вже викликали патрульну поліцію.

Як переконався наш кореспондент на місці події, роботи й справді тривають. Як нам повідомили, цього разу із заміни кабелю.

Відео дня
  • Встановлюють кабель і для того завозять пісок, труби і нагнали техніки? - каже тернополянка Юлія. – Ви в це вірите? От і ми не віримо.

Нагадаємо, люди протестують проти забудови позаду палацу культури «Березіль».

Те, що сьогодні, 14 листопада, попід стінами палацу культури міняють кабель, підтвердив і директор закладу Олег Слободянюк.

  • Так, зараз проходить заміна кабелю, який вже прослужив 40 років, - запевнив нашого кореспондента телефоном Олег Слободянюк. – Більше коментувати нічого не буду.

Про заміну кабелю говорить на місці і представник забудовника, який відмовився називати свої дані. Проте каже, що пісок завозять саме для того, аби під кабелем покласти «подушку». І теж погрожував викликати на місце поліцію, адже люди не впускають техніку і перешкоджають роботі.

Врешті на місці події ми нарахували щонайменше вісім поліцейських – від патрульних поліцейських, до керівництва міськвідділу поліції.

  • До поліцейських із завою звернулась мешканка вул. Орлика про те, що невідомі особи погрожують їй та її сусідами фізичною розправою, – повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - Дані відомості 13 листопада внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України. Йдеться про погрозу вбивством.

За іншими зверненнями щодо незаконного будівництва, працівники поліції внесли відомості до Єдиного журналу про скоєні злочини і правопорушення.

  • Відповідно до тих звернень будуть направлені запити до державних структур, які видають дозволи на будівництво, - пояснив Сергій Крета. - Після відповіді від них буде прийняте рішення. Якщо буде встановлено, що будова ведеться з порушеннями чи не має дозвільних документів, ці відомості будуть внесені до ЄРДР за фактом незаконного будівництва/ 

    Юридична довідка

    Стаття 129. Погроза вбивством

    1. Погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, - карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

Читайте також Противникам будівництва біля "Березолю" "тітушки" погрожували перерізати горло
За "Березолем" почали рити асфальт: люди протестують, приїхав Богомол
Противники забудови біля "Березолю" підуть до Богомола та на сесію міськради
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Діонісій

    поліція позицію невтручання займає тоді, коли їм кажуть, а  алкашів звичайних, порушників, махають на ура. чим вони від старої міліції відрізняються ?
  • Ігор Дуда

    Поліція зайняла позицію невтручання, і вустами начальника міськвідділу по-дружньому обіцяла протестувальникам статтю 206 (Протидія законній господарській діяльності) Забудовникам це й потрібно - вони поволі роблять свою справу, як удав заковтує здобич.

    Петро Білецький reply Ігор Дуда

    А шо там таке сі строїт ???  Може якась пивнушка ??? Або качалка ??  Якщо воно корисне людям то хай строять.

    Ігор Дуда reply Петро Білецький

    Якщо у П.Білецького таке ж мислення, як і мова, то я  радий за Україну. З такими вона "строїла", "строїт" і ще  багато"построїт"...

    Петро Білецький reply Ігор Дуда

    А такі як ти тіко кричат Україна Україна  - по сто або тисячу раз на день, а самі руки в кишені і чекають поки хтось за них шось зробить, а вони потім будуть тим рулити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up