Причетних до загибелі поліцейського Ростислава Кулика не знайшли

Причетних до загибелі поліцейського Ростислава Кулика не знайшли
  • Так, звільнявся з органів, але настроїв, що це кінець життя, у нього не було. Спокійно оформляв пенсію і планував подальше життя.
  •  Граната була між правоохоронцем і землею. Слідів «розтяжок» не було.

 

Причетних до загибелі 31-річного правоохоронця Ростислава Кулика поліція не виявила. Був це нещасний випадок, чи причиною загибелі стало необережне поводження з вибухонебезпечними предметами – своє слово скаже слідство. Однак, вкорочувати собі віку поліцейський наміру не мав. Про це повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

Нагадаємо, Вибух пролунав на приватному подвір'ї у Великій Березовиці близько 13.00 26 вересня. На подвір'ї мертвим виявили тіло 31-річного Ростислава. Положення тіла - паралельно до землі. Неподалік поліцейські виявили залишки гранати РГД-5.

У загиблого залишилася 9-місячна донька Жасмин та дружина, яка працює в поліції. Зараз жінка перебуває в декретній відпустці. 
- Ми одразу ж обстежили територію, город навколо подвір’я, – будь-яких сторонніх слідів ми не виявили, - каже Олександр Богомол. – Через секунду після вибуху вибігла сусідка, яка перебувала на своєму подвір’ї. Вона підійшла ближче – нікого з людей не було. На подвір’ї було лише тіло Ростислава і дим. Тобто, причетність будь-яких осіб до його смерті не підтверджується.

Відео дня

Слідів «розтяжок», через які міг загинули Ростислав, і про що вказували в день трагедії поліцейським друзі чоловіка, - на місці теж не виявили. Розташування тіла і характер тілесних ушкоджень підтверджують, що поліцейський перебував паралельно землі. Граната була між ним і землею.

  • Чи зробив він це умисне, чи це була випадковість, чи це було необережне поводження з вибухонебезпечними предметами, - має встановити слідство, - каже Олександр Богомол.

Передсмертних записок чи дзвінків напередодні – теж не було. Сім’я чоловіка стверджує про те, що останнім часом Ростислав ні з ким не конфліктував, каже очільник поліції.

  • Через контузію він не зміг пройти військово-лікарську комісію, - каже Олександр Богомол. – Лікарі порекомендували йому звільнятись з органів на пенсію за хворобою. Так, звільнявся, але настроїв, що це кінець життя, у нього не було. Спокійно оформляв пенсію і планував подальше життя.

Ростислав ще працював у поліції, коли сталась трагедія.

  • На жаль, не всі працівники дослухались до моїх прохань чи вимог позбутись всього, що привезли з собою (із зони АТО – прим. авт.), - каже Олександр Богомол. – У нього вилучили патрони. Казали, десь ще граната була. Не розумію – навіщо. Коли починалась АТО і наші хлопці не мали чим воювати – возили сюди дуже багато. Ми виявили кілька фактів в батальйоні «Тернопіль». Домовились, що ніхто додому нічого не везе. Люди мають розуміти: гранати тут не потрібні. Вони можуть призвести лише до біди.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Роман

    Якщо пан Богомол "просить" своїх підопічних не робити такого, значить йому відомі факти, що хтось робить таке. За таке Богомола самого потрібно притягувати до відповідальності (знав про злочин, але приховав). Навіщо сюди везти зброю і вибухівку, з яких міркувань підопічні пана Богомола таке роблять?! Тут на щастя немає війни і дай Бог ніколи не буде. А криміногенна ситуація і без тої зброї погана, навіщо таке робити?! Напевно ця зброя потім попадає на чорний ринок нашого краю ...
  • Роман

    "На жаль, не всі працівники дослухались до моїх прохань", це взагалі нонсенс, очільник краю не знає, що за зберігання вибухонебезпечних речовин передбачено кримінальну відповідальність. Він свої підопічних "просить", а Закон для кого написаний?!  Пане Богомол ідіть проспіться, і в майбутньому не просіть, а притягуйте до кримінальної відповідальності !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up