Прокуратура подала апеляції щодо запобіжних заходів підозрюваним у вимаганні і знищенні майна підприємця з Тернополя

Прокуратура подала апеляції щодо запобіжних заходів підозрюваним у вимаганні і знищенні майна підприємця з Тернополя

Тернопільська окружна прокуратура подала апеляційні скарги на ухвали суду про застосування запобіжних заходів трьом особам, підозрюваним у вимаганні коштів та знищенні майна підприємця.

Тернопільською окружною прокуратурою 16 вересня 2021 року до суду подано апеляційні скарги на ухвали слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 13.09.2021 та 14.09.2021 року про застосування запобіжних заходів трьом особам, підозрюваним за  ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 189,  ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України, із можливістю внесення застави в розмірі 181 тис. 600 грн кожному, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Тернопільської окружної прокуратури затримано трьох осіб у ході розслідування резонансного кримінального провадження. Встановлено, що тернополянин спільно із двома жителями інших регіонів підпалили в обласному центрі дві точки продажу продукції місцевого підприємця та вимагали у нього 250 тис доларів США за припинення своїх протиправних дій й погрожували йому та його родичам фізичною розправою.

До суду були подані клопотання про тримання підозрюваних осіб під вартою, без можливості визначення їм застави. Оскільки ухвалами Тернопільського міськрайонного суду клопотання задоволені частково, прокуратура їх оскаржила та відстоюватиме в апеляційному суді позицію щодо безальтернативного тримання під вартою усіх підозрюваних осіб.

Відео дня

Нагадаємо, правоохоронці затримали групу осіб, які займались вимаганням та погрозами. Затриманих підозрюють в підпалах, погрозах та вимаганні 250 тисяч доларів у місцевого підприємця Олега Юника. Як повідомляли в обласному управлінні національної поліції у Тернопільській області, підозрюваних затримали 12 вересня. Правоохоронці встановили учасників злочинної групи та отримали докази їх причетності до злочинів. Проведеними заходами вдалося встановити особу, яка, власне, і вела перемовини щодо погроз. Це – житель Київської області, який, як з'ясувалося згодом, працює на організатора. Організатор – тернопільський 25-річний лікар, який у такий спосіб намагався вирішити свої власні фінансові проблеми. Ще один підозрюваний, який безпосередньо займався підпалом, – з Вінниччини.
За вимагання та пошкодження майна фігурантам загрожує до 10–ти років ув’язнення.l

Читайте також Смішно: підозрюваний вимагав 7 млн, а застава – 180 тисяч. Потерпілий Олег Юник відреагував на рішення суду

Підприємець Олег Юник та його дружина розказали, як їм погрожували та вимагали гроші. А що з підозрюваними?


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up