Прокуратура показала відео, де адвокат і активісти вимагали 71 тисячу за МАФ

Прокуратура показала відео, де адвокат і активісти вимагали 71 тисячу за МАФ
  • Оприлюднили відео, зняте прихованою камерою, що в підприємця вимагали 71 тисячу гривень. Обережно! Є нецензурна лексика
  • Друзі та рідні одного з затриманих назвають це викраденням і політичним замовленням
  • В прокуратурі кажуть, що після резонансу до них почали масово звертатися люди з заявами на фігурантів справи. 

У прокуратурі кажуть, що справу розпочали, оскільки до них 26 жовтня 2017 року звернувся підприємець через погрози та зруйнований кіоск, на який в нього були документи.

Нагадаємо, за нашою інформацією, один із затриманих Олексій Станько.

 

Відео дня

 

 

- Через резонанс справи  ми вирішили розставити всі точки, - каже заступник прокурора Тернопільської області Ігор Мукан.  - Потерпілий хотів почати власний бізнес, виготовив документи належним чином і почав будувати кіоск. Однак невідомі особи розвалили цю конструкцію, а через деякий проміжок часу самі прийшли до нього і сказали, що будь-які роботи він буде виконувати лише тоді, коли заплатить їм 2500 доларів. Потім погрожували його дружині.  Через це слідчим відділу прокуратури розпочали досудове розслідування, в ході якого 31 січня 2018 року осіб затримали - одного безпосередньо при отриманні 71 тис. гривень, та двох інших фігурантів, які вимагали передачу грошей.  

Як доказ, в обласній прокуратурі показали журналістам відео. 

- Ми вибачаємось за нецензурну лексику у відео. Просто, якщо забрати її, то взагалі нічого не буде чути, - каже слідчий  в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури області Павло Карпець. -  Перший відеозапис виклав на своїй сторінці у Фейсбуці один з фігурантів у кримінальному провадженні 2 грудня 2017 року. На ньому можна побачити як зрізають конструкцію металевого МАФу,  Наступне відео - це зустріч одного з фігурантів  з потерпілим в магазині, де йде мова і погрози знищення майна, що без передачі коштів вони будувати йому нічого не дадуть. 

На наступному відео фігуранти спілкуються з заявником безпосередньо на місці будівництва МАФу, де також говориться про вимагання грошей. 

- Усім фігурантам вже повідомили про підозру, -  продовжує заступник прокурора. - Завдяки резонансу  до нас масово прихоять люди з заявами на вказаних осіб. Вони боялися, тому звернулись тільки зараз. І окрім цієї справи ми ще маємо три  справи на адвоката та активістів. \

Наразі триває розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст.189 КК України (вимагання за попередньою змовою групою осіб).

Злочин викрито спільно із працівниками Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Василь

    Ось як виглядає активіст і захисник простих людей, білий і пухнастий.
  • табака

    Хай п...здують на роботу, а то понапридумували на кожному кроці ручних громадських організацій,  які що  можуть то або блокувати концерти або якогось нещасного підприємця "першачка" показушно щемити , а тітушок сцуть  як пси(Березіль тому останній приклад). Єдине шкода що дитина напевне налякалась
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up