Психологічний прийом: шахраї ошукали мешканок Тернопільщини на 150 тисяч гривень

Психологічний прийом: шахраї ошукали мешканок Тернопільщини на 150 тисяч гривень
  • Із заявою про шахрайство до працівникиків поліції звернулись двоє жінок. 
  • Тернополянку аферисти ошукали майже на 100 тисяч гривень, а мешканка Кременця, через свою довіру, втратила більше 50 тисяч гривень

Зі слів тернополянки, їй зателефонував невідомий, який назвався працівником кіберполіції і порадив заблокувати банківську картку для захисту від інтернет-шахраїв.

Псевдополіцейський запропонував жінці перевести гроші на різні рахунки. Чоловік у своїй розмові був наскільки впевнений і переконливий, що заявниця виконала всі дії, які вимагав додзвонювач. Після чого, з банківської картки жінки зникли всі гроші.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження, передбачене частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають всіх можливих заходів, щоб викрити зловмисника.

Відео дня

Велику суму грошей втратила й мешканка Кременця. Психологічний прийом шахраїв «у вас намагаються вкрасти гроші з картки» й надалі спрацьовує. Понад 50 тисяч гривень видурив шахрай у жінки через її надмірну довіру.

Двінок з банку – і Ви без грошей, а тепер часто ще й без кредитних коштів, які доведеться повертати. Все тому,  що люди розголошують дані кредитних карток та захисні дані рахунку невідомим по телефону. Саме так вчинила мешканка райцентру. Замість захистити свої кошти, вона допомогла шахраєві їх вкрасти. А вже тоді телефонувала і в банк і в поліцію.

 Правоохоронці застерігають не виконувати вказівок незнайомців щодо здійснення будь-яких банківських операцій телефоном. Працівники кіберполіції як і працівники банківських установ не телефонують з приводу захисту банківських рахунків, не пропонують змінити паролі чи перевести гроші на інші рахунки, не будуть просити вас надати інформацію про вашу картку.  Проявляйте пильність, не виконуйте вказівки невідомих!

Прохання будь-кого надати йому наступні дані має викликати у вас підозри:

-PIN-код картки;

-термін її дії;

-три цифри на звороті картки (CVV2, CVC2-код);

-паролі, що надходять із SMS.

Негайно припиняйте розмову, а задля безпеки зверніться у відділення банку, або телефонуйте на гарячу лінію.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Val Val

    Завжди дивує, як в таких баранів стільки грошей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up