Резонансна справа наркоторговців: троє з 12 йдуть до суду. У день бізнес приносив 25-50 тисяч гривень

Резонансна справа наркоторговців: троє з 12 йдуть до суду. У день бізнес приносив 25-50 тисяч гривень
  • Під час обшуків у підозрюваних вилучили більше кілограма наркотиків та психотропних речовин.
  •  В ході масштабної спецоперації, яка тривала на території Тернопільської, Хмельницької та Київської областей, одночасно провели сімдесят обшуків.
  •  Справа  до  суду  пішла  стосовно трьох учасників наркобанди. Щодо інших – виділені окремі провадження.

Справу організованої злочинної групи, яка збувала наркотики по Україні, слідчі Тернополя скерували до суду.

  • Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 3 учасників організованої злочинної за ч. 3 ст. 307 КК України, які упродовж 2019-2020 років здійснювали незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах, - повідомила речниця прокуратури області Леся Гурецька. - Організатор групи, що чинив опір поліцейському при затриманні та незаконно зберігав бойові припаси, відповість також за ч. 1 ст. 263,  ч. 2 ст. 345 КК України.

За версією слідства, організатором незаконного бізнесу є тернополянин – 35-річний тренер одного зі спортивних клубів. Як ми писали раніше – йдеться про одного з братів Крамарів.

Він разом із товаришем та братом створив групу, яка розповсюджувала особливо небезпечну психотропну речовину – PVP. Також встановлено факти зберігання та збуту наркотичних засобів у спортивному клубі.

Відео дня

На майно обвинувачених накладено арешт. На даний час усі вони перебувають під вартою.

Слідство - понад рік, одночасно – 70 обшуків

Досудове розслідування щодо організованого злочинного угруповання, яке займалося масовим виготовленням та розповсюдженням наркотиків, тривало понад рік, повідомили у поліції.

В ході масштабної спецоперації, яка тривала на території Тернопільської, Хмельницької та Київської областей, співробітники управління стратегічних розслідувань спільно із працівниками Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки, відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління (відділ детективів), управління патрульної поліції, управління протидії наркозлочинності, слідчого управління, управління «КОРД» та СБУ, за процесуального керівництва прокуратури Тернопільської області, одночасно провели сімдесят обшуків.

 Оперативники затримали 12 осіб, причетних до наркозлочинів. Їм усім обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Вилучили більше кілограма наркоти

За словами Василя Джиджори, начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області, його працівники спільно з слідчими ГУНП та детективами не один місяць документували групу осіб, яка виготовляла та розповсюджувала  метамфетамін.

  • Під час обшуків у підозрюваних вилучили більше кілограма наркотиків та психотропних речовин у твердих, кристалічних, порошкоподібних та інших формах, зброю, боєприпаси, готівкові кошти у національній та іноземній валюті, засоби зв’язку, - повідомив заступник начальника відділу комунікації головного управління Нацполіції в області.

Організував незаконний підробіток тридцятип’ятирічний житель Тернополя - власник одного зі спортклубів. Його товариш підібрав спільників, які не лише розповсюджували наркотики, але й захищали підлеглих у разі будь-якого нападу, повідомили у поліції.

Читайте також Адвокати хочуть, аби Сергія Крамара відпустили. Що вирішив суд?
- Всі учасники угрупування – люди віком від 20 до 33 років, - каже Андрій Василик. - Вони отримували від організатора метамфетамін і займалися його продажем. За попередніми даними, у день такий бізнес приносив від 25 до 50 тисяч гривень.

Досудове розслідування згідно з статтею 307 частина 3 ККУ завершилося і усі дванадцять підозрюваних постануть перед судом  за  незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у складі організованої злочинної групи.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up