Розшукують жінку ромської національності, яка обдурила 96-річну бабусю

Розшукують жінку ромської національності, яка обдурила 96-річну бабусю

Поліцейські розшукують зловмисницю ромської національності, котра видурила в 96-річної пенсіонерки шість тисяч гривень.

Із заявою про шахрайство у поліцію звернулася тернополянка. Жінка повідомила про те, що невідома особа видурила у її 96-річної матері шість тисяч гривень, взамін залишивши сувенірні євро купюри.

Правоохоронці, опитавши пенсіонерку, встановили, що зловмисниця приблизного середнього віку, зростом 160-170 сантиметрів, повної статури, була одягнена у темний одяг, найімовірніше, ромської національності.  Старенькій вона назвалася працівницею соцзабезу і розповіла про заміну грошей, мовляв, уже гривнями розраховуватися не можна буде, лише євро, тому вони допомагають пенсіонерам з обміном та й ще й за вигідним курсом. 96-річна бабуся повірила байкам пройдисвітки й віддала всі заощадження, натомість отримавши папірці.

Поліцейські вживають заходів, аби встановити особу зловмисниці, а жителів краю вкотре закликають бути безпечними. Найперше, не пускати до власних помешкань незнайомців. Не ставати до розмови з невідомими людьми на вулиці і не кликати їх до себе. Особливо остерігайтеся осіб ромської національності. Молодим людям варто розповісти своїм стареньким родичам про такий вид шахрайства і домовитися про зберігання їхніх коштів у себе.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Читайте також: 35 тисяч гривень втратила старенька тернополянка після візиту російськомовної "працівниці міськради"

Нагадаємо, минулого місяця ще одна жителька Тернополя потерпіла від пройдисвітки, яка видурила 100 євро під приводом обміну валюти. 72-річна жінка йшла до банку, аби обміняти 100 євро. Дорогою бабусю перестріла незнайомка, і, дізнавшись, що тій потрібні гривні, запропонувала обміняти валюту на місці, мовляв, в банку комісія, невигідний курс, а я вам - як рідній.  Пенсіонерка віддала невідомій жінці сто євро, натомість отримала сувенірні папірці із зображенням гривні. Що гроші фальшиві бабуся дізналася у крамниці, куди прийшла за хлібом. 

Читайте також: У Тернополі затримали двох шахрайок, які обдурювали та обкрадали літніх людей. Жертвами зловмисниць стали шестеро тернополян похилого віку. Стареньким лиходійки представлялися працівниками соцзабезу і розповідали про грошову реформу, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

75-річна тернополянка зустріла двох невідомих жінок на вулиці. Молодиці перестріли бабусю й почали цікавитися, чи чула вона щось про обмін грошей. Мовляв, гривні найближчим часом будуть вилучені з обігу, натомість за все потрібно буде розраховуватися євровалютою. Дізнавшись, що пенсіонерка мешкає одна, «соціальні працівниці» просилися до квартири, аби доступно пояснити хід грошової реформи. Після таких відвідин старенька ледь живою залишилася від пережитого стресу, адже з помешкання зникли усі заощадження – понад 195 тисяч гривень. 

- У ході досудового розслідування було встановлено два факти шахрайських дій та чотири крадіжки, вчинені  зловмисницями,- розповідає заступник начальника відділення слідчого відділу Тернопільського відділу поліції Мирон Шеремета.

– Підозрювані діяли за наперед спланованим сценарієм: одна з них залишалася розповідати жертві про так звану  «грошову реформу», а інша в цей час шукала в квартирі гроші. Якщо ж не вдавалося знайти, пропонували стареньким вигідний обмін гривень на євро. Валюта ж, звісно, була сувенірною.

Від десяти до майже двохсот тисяч гривень втратили ті, хто впустив до свого помешкання «реформаторок».

- Розкривати такі злочини завжди непросто, - каже начальник сектору відділу кримінальної поліції Тернопільського відділу поліції Віктор Демчан.

- Потерпілі не могли детально описати своїх кривдниць і через свій поважний вік, і через пережитий стрес. Та й зловмисниці діяли обережно, старалися, аби їх відвідин помешкань жертв ніхто не бачив. Проведена оперативна робота увінчалася успіхом. Розшуківцям стало відомо, що до серійних крадіжок та шахрайств причетні дві жительки Мукачева Закарпатської області, 1978 та  1990 років народження

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Коля

    Бо ніхто не хоче зайнятись циганами і навести там порядок, тільки розказують які вони бідні, а вони тільки сміються з нас лохів.
  • Василиса

    нема нічого святого в людей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up