Скільки відмили на «вишиваній» бруківці біля ОДА, перевіряє поліція

Скільки відмили на «вишиваній» бруківці біля ОДА, перевіряє поліція

Наразі проводять експертизу в іншій області. У поліції не називають де саме, аби не їхали «рішати».

Поліція підозрює: завищили вартість як робіт, так і самого матеріалу.

 

Кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190, порушене за матеріалами СБУ, розслідують слідчі головного управління нацполіції в області за фактом заволодіння коштів місцевого бюджету.

Йдеться про постелену «вишивану» бруківку біля пам’ятника Степанові Бандері, що навпроти облдержадміністрації. І на якій, підозрюють у поліції, добре відмили кошти.  

Нагадаємо, капітальний ремонт входу у парк ім. Т. Шевченка біля пам’ятника Степану Бандери в Тернополі розпочали у березні цього року. Згідно з технічною документацією, на цьому об’єкті запланували зняти старі плити і постелити бруківку у вигляді вишиванки, облаштувати газони. Врешті вийшла дуже бідненька «вишиванка». Про це детальніше читайте «То така вишиванка, як я балерина»
- Після проведених обшуків слідство було передано слідчому управлінню головного управління нацполіції в області, - повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олесандр Богомол. - Інкримінується: посадові особи розікрали частину коштів громади, внесли неправдиві відомості в акти виконаних робіт. Тобто, завищили вартість як робіт, так і самого матеріалу.

Відео дня

Слідчі вилучили всі документи, допитали всіх осіб, які мають стосунок до об’єкту.  

7 вересня на підставі вилучених документів призначено судово-економічну експертизу для підтвердження збитків. Здійснюють її в одній з установ іншої області. Будуть підтверджені збитки – будуть нести відповідальність посадові особи, які це допустили, каже очільник поліції.

У поліції не кажуть, де саме проводять експертизу, аби причетні до можливого «відмивання» коштів не їхали туди і не пробували «рішати».

Задокументовано практично все, стверджує Олександр Богомол. Час потрібен для того, аби розібратись, скільки вкрали у громади, хто і яким чином.

Всі об’єкти, які будуються за кошти держави чи місцевих бюджетів, перевіряють. Є оперативна інформація щодо можливих порушень – цим займається поліція. Немає такої – є планові аудиторські перевірки.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 190. Шахрайство

3. Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Читайте також Майже мільйон – на дорогу в нікуди
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Piter Savka

    Дадуть відкат і далі все буде тихо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up