Товариш атовця, якого підозрюють у вбивстві, розповів деталі трагедії. Побратими стали на його захист

Товариш атовця, якого підозрюють у вбивстві, розповів деталі трагедії. Побратими стали на його захист
Фото власний архів Андрія
  • Захист своєї матері і дому – святе. І я вчинив би так само – майже в один голос говорять ветерани АТО і ООС, громадські активісти та учасники бойових дій. А члени спілки ветеранів АТО готові, у разі потреби, взяти Андрія на поруки.
  • Захист власної домівки і власної сім'ї не може бути злочином, переконані у Правому секторі та теж підтримують Андрія. І додають: ситуація нагадує ДНР, але в зменшених масштабах. Спочатку ти захищаєш власну домівку, потім тебе садять в тюрму за це...
  • Товариш атовця розповів, що сталося того фатального вечора. 

Трагедія, що трапилась у Великдень на Теребовлянщині, коли 24-річний АТОвець Андрій Пекельний смертельно поранив однолітка нападника, захищаючи себе, свою матір і свій дім, набула неабиякого резонансу.

Нагадаємо, міністр МВС Арсен Аваков назвав необґрунтованою та передчасною підозру Андрію у вбивстві та те, що справу розслідуватимуть у Києві – за нього візьметься головне слідче управління.

Відео дня

Андрій (в центрі) протягом року виконував завдання у зоні ООС

Один з відомих київських адвокатів «рятуватиме» Андрія та назвав, що, на його думку, мали б зробити правоохоронці і що потрібно покарати й решту нападників, серед яких був загиблий Володимир.

Посилання на всі матеріали «20 хвилин» на цю тему ви знайдете наприкінці цього тексту.

Тим часом на підтримку Андрію Пекельному виступили активісти і ветерани «Правого сектору», члени і голови спілки учасників АТО «Справа честі», які готові, у разі потреби, взяти Андрія на поруки. А також побратими, які служили разом з Андрієм в зоні ООС.   

 — Андрій Пекельний – мій побратим і товариш, — написав на власній сторінці у Фейсбук Андрій Кметь. І зазначив, що публікує цей допис з дозволу Андрія Пекельного. — Служив у 80-й Десантно штурмовій бригаді. У 2018-2019 роках ми разом виконували завдання в ООС на Донеччині.

Яке тут "умисне" чи перевищення???

Андрій — яскравий приклад справжнього українського воїна, запевняють побратими. Не мав і не має жодних шкідливих звичок. Постійно займався спортом.

Друзі кажуть, що Андрій займається спортом і не має шкідливих звичок

— Під час служби на нього завжди можна було розраховувати, ніколи ні в чому не відмовляв та допомагав побратимам, — пише тезка, хто його добре знає і з ким служив на Донеччині. — 2 травня ввечері, біля клубу, до нього "доколупався" неадекват під впливом чи то алкоголю, чи ще чогось. Андрій, щоб уникнути конфлікту, намагався не провокувати його та просив його товаришів забрати "неадеквата".

У відповідь друзі нападника почали погрожувати Андрію та спробували напасти натовпом. Сили були нерівними, тому Андрій побіг додому, пише побратим.

— Компанія ввірвалася до його двору та почала бити вікна і вибивати двері. Андрій викликав поліцію та, взявши ніж, стояв перед дверима, - пише Андрій Кметь. —  Коли двері не витримали натиску нападників, і вони вломилися до будинку, Андрій почав кричати, що у нього ніж і він готовий його застосувати. Та нападників це не зупинило. Вони повалили його, а ніж випав з руки під час падіння. У ході боротьби Андрію вдалось підібрати ножа. Під час цього на нього "навалився" один із нападників та в ході боротьби наштрикнувся на ножа. Компанія зрозуміла, що так просто Андрій не здаватиметься, і вибігла на вулицю.

Побратим наголошує, що Андрій сам викликав поліцію. Але ветерана обурює, що побратиму оголосили підозру за умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони. Яке тут "умисне" чи перевищення, обурюється Андрій Кметь.

— Андрій просто захищав себе та свою матір, яка в той час перебувала в будинку, — пише побратим. — Слідство має бути справедливим, а не судити тих, хто захищає себе та своїх рідних!

Жодної секунди я не сумнівався б і вчинив би так само

Повністю підтримав дії Андрія Пекельного і учасник бойових дій, ветеран, голова спілки учасників АТО «Справа честі» Микола Сивирин. Адже вважає, що захист життя і здоров’я найріднішої людини – матері, є святим обов’язком кожного чоловіка.

 — Якщо подивитись з юридичної точки зору, то українським законодавством чітко прописана відповідальність чи відсутність несення відповідальності за самозахист під час проникнення до приватного житлового приміщення, — наголосив Микола Сивирин. — Тим паче, коли йдеться про загрозу життю і здоров’ю. Жодної секунди я не сумнівався б і вчинив би так само. Бо хай краще, як кажуть американці, 12 судять, ніж шестеро несуть.

 

І сам Микола Сивирин, і члени спілки у разі необхідності готові взяти Андрія Пекельного  на поруки.

Захист власної домівки і власної сім'ї не може бути злочином

«Правий сектор» Тернопільщини цілковито підтримує Андрія у захисті його домівки і сім’ї, заявив Назар Сарабун, керівник обласного штабу Правого сектору.

Йдеться про те, коли ветеран в змозі захистити свою країну, свою честь і гідність, свою домівку і сім'ю.

 — Він ветеран (йдеться про Андрія Пекельного – прим. авт.). Почесний статус, який заслуговує на повагу, — каже Назар Сарабун. — Ця людина готова була вбивати за свою країну, то що ж він мав робити, коли його домівку та його матір прийшло нищити п'яне бидло, яке свідомо увірвалося на приватну територію? Ситуація нагадує ДНР, але в зменшених масштабах. Спочатку ти захищаєш власну домівку, потім тебе садять в тюрму за це...

 

Закон про зброю, повага до ветеранів, реформи правоохоронної системи, перемога у війні. Це те, що змінить підхід до таких справ. Правий сектор цілковито підтримує Андрія та його сім'ю і готовий надати будь-яку підтримку, яка в їхніх силах, наголосив Назар Сарабун.  

 

Читайте також:

Самозахист чи вбивство: подробиці Великодньої трагедії на Теребовлянщині

За АТОвця Андрія "битимуться" столичні адвокати, які вели справу активіста Стерненка
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Mister Air

    треба розігнати райвідділ мусорів в Теребовлі. Тернопільским мусорам місце на смітнику історії. Чим бляха там займається ДВБ НацПоліції??? Чому мусора, які порушили справу за іншою статтею, досі на волі?? Мусорам місце на зоні!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up