Спецпрокуратура перевірить дії службовців ТЦК у зв'язку зі смертю чоловіка в Бучачі

Спецпрокуратура перевірить дії службовців ТЦК у зв'язку зі смертю чоловіка в Бучачі

Спецпрокуратура перевірить дії службовців ТЦК, на території якого втратив свідомість, а згодом у лікарні Бучача помер 49-річний чоловік.

Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за фактом ймовірного перевищення військовослужбовцями Чортківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки влади чи службових повноважень.

Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Попередня правова кваліфікація – ч.5 ст.426-1 КК України — перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

Відео дня

Нагадаємо, у м. Бучач на Тернопільщині помер 49-річний чоловік після кількаденного перебування у ТЦК. Повідомлялося, що він хворів на епілепсію.

— Попередньо встановлено, що 25 лютого 2024 року цей чоловік прибув до ТЦК для звірки військово-облікових документів та проходження військово-лікарської комісії. Однак, через алкогольну інтоксикацію медкомісію не проходив, — йдеться у повідомленні Спеціалізованої прокуратури.

Через два дні, 27 лютого, близько 17 години, перебуваючи на території центру комплектування стан здоров’я військовозобов’язаного погіршився – почалися судоми. У результаті він впав на землю та вдарився головою.

У лікарні медики констатували смерть, причиною якої стала черепно-мозкова травма. Тіло доставили до Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Чи були у діях службовців ТЦК перевищення влади чи службових повноважень встановлять у ході досудового розслідування слідчі Теруправління ДБР у Львові.

Довідка
Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що у Бучачі люди вийшли на протести після того, як чоловік помер після кілька денного перебування у ТЦК.

 

Читайте також:

Чоловік помер після перебування в ТЦК. Поліція встановлює обставини

«Брата, хворого на епілепсію, тримали кілька днів у ТЦК». Той впав у кому і помер: деталі

У Бучачі виходять на протести після того, як чоловік помер після перебування у ТЦК

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Olga Komunitska

    ППЕРЕВІРАТЬ....
  • Lyubov Bida

    До якого стану доводять людину.Чому не забирається дармоїдів злодіїв,службовців в Раді?Яка велика кількість їх кришує.
  • Любов

    Це   просто   Жах......вбили   людину    і   винних   не   має.....
  • 012840

    І напишуть що він сам себе побив . І що тцк взагалі герої його стримували були в заручниках.

keyboard_arrow_up