Студента-іноземця Ерітьє, якого убили 9 травня, поховають у Тернополі 21 травня

Студента-іноземця Ерітьє, якого убили 9 травня, поховають у Тернополі 21 травня
  • Прощальна церемонія відбудеться 21 травня за адресою Микулинецька, 27 о 9 годині.
  • У судовому реєстрі ми знайшли ще одну справу дворічної давнини, де неповнолітню дівчину намагались притягнути до відповідальності за «хуліганку». Там теж фігурував іноземний студент.

Іноземного студента-другокурсника Ерітьє, якого убили 9 травня, ховатимуть таки у Тернополі. Про це повідомляють в соцмережах.

У повідомленні просять одягати маски тим, хто прийде на прощальну церемонію, водночас наголошують, що не має бути скупчення людей.  

Батьки довго вагались і хотіли забрати тіло сина на батьківщину, в Конго. Про це розповіли журналістам у близькому оточенні загиблого студента. Однак, ймовірно, через карантинні обмеження не могли вирішити бюрократичні питання. Тому прийняли рішення поховати у Тернополі. Тут, нагадаємо, перебуває сестра Ерітьє – дівчина також навчається на другому курсі, але вони з братом були на різних спеціальностях.

Відео дня

Тим часом підозрювана у вбивстві іноземного студента намагається оскаржити у суді міру запобіжного заходу. Коли буде розгляд справи – поки невідомо. Принаймні у графіках розгляду справ цієї ще немає. Дівчина зараз перебуває у слідчому ізоляторі та днями їй мало виповнитись 18.

Детальніше читайте Своє 18-річчя Соломія, яку підозрюють у вбивстві іноземного студента Ерітьє, зустріне за гратами
У судовому реєстрі ми знайшли ще одну справу дворічної давнини, де неповнолітню дівчину Соломію намагались притягнути до відповідальності за «хуліганку». Там теж фігурував іноземний студент.

Згідно з постановою міськрайсуду від 6 грудня 2018 року, студентку 2-го курсу економічного коледжу Тернопільського національного економічного університету, звільнили від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення на підставі ст. 22 Кодексу України про адміністративні правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

  • 29 листопада 2018 року о 19 год. 25 хв. дівчина, перебуваючи в коридорі загального користування 5-го поверху будинку №35 по вул. Збаразька в м. Тернопіль, виражалася нецензурними словами, своїми діями порушувала громадський порядок і спокій громадян, чим вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення, - йдеться у матеріалах справи.

У судовому засіданні студентка свою вину визнала, у вчиненому щиро розкаялася. Пояснила, що 29 листопада 2018 року о 19 год. 25 хв. вона перебувала в кімнаті гуртожитку. Її друг, громадянин Нігерії, який також там знаходився, вийшов у туалет. Дорогою посварився з сусідкою – та ображала його нецензурною лайкою. Хлопець повернувся в кімнату і поскаржився на даний факт Соломії. Після цього в двері кімнати почали стукати сусіди, іноземець вийшов і розпочалася словесна перепалка. Вийшла і Соломія.

  • На даний час вона примирилася з сусідами, попросила вибачення за вчинене, - йдеться у матеріалах справи.

Відповідно до ст. 173 КУпАП, дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, - тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

  • Водночас, суд вважає за необхідне застосувати ст. 22 КУпАП, яка передбачає можливість звільнення особи від адміністративної відповідальності при малозначності правопорушення, а справу про адміністративне правопорушення за ст. 173 КУпАП закрити, оскільки діяння, вчинене студенткою, містило у собі всі юридичні і суб'єктивні ознаки, що характеризують правопорушення, передбачене ст. 173 КУпАП, - йдеться у постанові, - але внаслідок всіх конкретних обставин воно не відповідало тій суспільній небезпечності, яка є типовою для цього виду правопорушення.

Зокрема, її дії суб'єктивно не були направлені на заподіяння шкоди суспільним інтересам, юридичним та фізичним особам.

  • При цьому суд врахував щире каяття особи, що притягується до адміністративної відповідальності, ту обставину, що вона усвідомила протиправність своєї поведінки, примирилася з сусідами, - йшлось у постанові суду. – І є підстави вважати, що надалі не буде скоювати правопорушень, відсутність спричиненої шкоди та обставин, що обтяжують адміністративну відповідальність.

Редакція висловлює щирі співчуття родині, друзям, студентам та усім, хто знав Ерітьє. Вічна йому пам’ять…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Тетяна Копець

    Не кажіть і не пишіть нічого,просто помоліться за його душу!!!
  • Сусід

    Курва сільска, захотіла стрибати по грошовитим "гачкам" ще й вбила людину. Шо за кончена мразота... То село вже зовсім дике, нехай хвости свиням крутять і в міста не лізуть... звірина якась...
  • Валентина Ильюшина

    Сором і ганьба расистам !!!!!! Навіть коментарі гидко читати. Душа в деяких темніша за колір шкіри цього хлопця.
  • Наталья Наталья

    Ну и на хрена лепить одно к другому? Намагалися притягти до адміністративної відповідальності 2 роки тому........., зачем смешивать мух и котлеты? Лишь бы раздуть! Одним словом бульварная пресса!

    True reply Наталья Наталья

    Це вони підмітили, що ще два роки тому, убивця водила до себе у гуртожиток чорних, скільки їй тоді було? 16!!!!!! Щоб не робили з неї невинне ягнятко, а з чорного , нехай земля йому буде пухом, гвалтівником!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up