Суд над Горбатюком: хто захищатиме підозрюваного у вбивстві тату-майстрині Тетяни Підвашецької

Суд над Горбатюком: хто захищатиме підозрюваного у вбивстві тату-майстрині Тетяни Підвашецької
  • 25-річного Андрія Горбатюка, якого підозрюють у вбивстві 27-річної Тетяни Підвашицької, визнали осудним. Підготовче судове засідання мало відбутися 6 листопада. Але його перенесли.
  • У Андрія два захисники. Сторону потерпілих - маму та бабусю вбитої - представляють також два адвокати. 

Нагадаємо, 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку вбили у квартирі на вулиці Курбаса,9 16 квітня. Того ж дня підозрювати у вбивстві почали 25-річного Андрія Горбатюка. Чоловіка затримали у Львові. Міру запобіжного заходу Андрію Горбатюку обирали в міськрайонному суді 18 квітня. Мами підозрюваного в суді не було. Прийшов дідусь, колишній чоловік та подруга загиблої Тетяни. Підозрюваний після засідання сказав, що шкодує про те, що трапилося. Відео із засідання тут. 

Згодом у ГУ Нацполіції повідомляли, що підозрюваний перебуває у психоневрологічній лікарні у Скаржинцях Хмельницької області, йому у закритому відділені проводять стаціонарну психіатрично-психологічну експертизу для осіб, які перебувають під вартою. На початку жовтня повідомили, що чоловік осудний, матеріали передали у суд. 

Підготовче судове засідання мало відбутися 6 листопада. Головуючий суддя: Петро Гуменний, суддя-учасник колегії: Віктор Братасюк, суддя-учасник колегії: Володимир Ромазан. Прокурор - Олексій Смередчук. На початку засідання суддя озвучив, що відбувається розгляд справи за 115 ст. Кримінального кодексу - "Умисне вбивство". 

Відео дня

Підозрюваного Андрія Горбатюка привезли із СІЗО. Його захищатиме два адвокати: Петро Грода та Тарас Боднарчук. Мами Андрія на засіданні не було.

Сторона потерпілих: мама та бабуся загиблої Тетяни. Їхні інтереси представлятиме Володимир Рубінський та Василь Притула. Останнього на підготовчому засіданні не було. Як і потерпілих. 

Як пояснив пан Рубінський, мама загиблої пані Світлана зараз проживає за межами країни і повідомила про те, що зможе взяти участь у судовому засіданні не раніше, ніж 16 листопада 2019-го року. Такі ж обставини і у бабусі загиблої. 

- З метою не порушення прав потерпілих вважаю за неможливим проведення підготовчого засідання без їхньої участі, тому наполягаємо та просимо суд відкласти засідання, - каже пан Рубінський. 

Про відкладення засідання не заперечували ані прокурор, ані сторона захисту, ані сам підозрюваний. Засідання перенесли на 19 листопада. Тоді ж мають зачитати обвинувальний акт, у якому буде викладено усі обставини злочину, які вдалося встановити органу досудового розслідування. 

Поспілкуватися зі стороною захисту журналістам не вдалося, оскільки вони покинули залу суду відразу після завершення засідання. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Світлана Бадовська

    Адвокати вам не допоможуть,цю чудову дівчину не поверниш.Як відомо вони всі друзі між собою.Ніхто ні з ким сваритися не буде,а гроші з вас витягнуть.Та бо це їх робота.Вибачте що пишу.Але краще зробіть щось добре на ті гроші.Це набагато більше допоможе,як одній так і другій дитині.В цій ситуації мені шкода обох матерів,бо гіршого не треба.
  • Цьвєк

    Я не спеціаліст,але мабуть все таки мав місце стан афекту.

    Петро Білецький reply Цьвєк

    Мав місце стан одержимості

    Цьвєк reply Петро Білецький

    Напевно так,але в любому випадку цього хлопчину потрібно лікувати.
  • Петро Білецький

    "Його захищатиме два адвокати: Петро Грода та Тарас Боднарчук" - хто з них Адвокат Диявола ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up