Судитимуть двох жителів Шумщини, яких звинувачують у заволодінні гуманітаркою на 367 тисяч гривень

Судитимуть двох жителів Шумщини, яких звинувачують у заволодінні гуманітаркою на 367 тисяч гривень

Прокурори Кременецької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо двох місцевих жителів, які заволоділи гуманітарною допомогою з-за кордону для Шумської територіальної громади. 

Про це повідомила пресслужба Прокуратури Тернопільської області.

За даними слідства, директор одного із товариств Шумщини разом із знайомою організував у власних складських приміщеннях сортування гуманітарної допомоги з-за кордону. Українка, яка мешкала в Польщі, довіряючи цим особам, передавала їм харчі, одяг, взуття, ліки та засоби гігієни, які призначалися для Шумської територіальної громади.

Шахраї обіцяли сортувати одержані предмети гуманітарки та відправити їх до вказаного у деклараціях місця призначення, проте, з метою власного збагачення, заволоділи чужим майном на понад 367 тис грн.(ч. 3 ст. 190 КК України).

Відео дня

Також обвинувачені привласнили й незаконно зберігали велику кількість нарковмісних ліків з переданої гуманітарної допомоги, у зв’язку з чим їх дії додатково кваліфіковано за ч. 3 ст. 309 КК України.

Завершено досудове розслідування, що здійснювалося слідчими СВ Кременецького РУП ГУНП в Тернопільській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України.

Санкції інкримінованих статей КК України передбачають покарання до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, що дві найгучніші «волонтерські» справи, коли ділки торгували військовою амуніцією, уже в судах.  

 

Читайте також:

Дзвонять і пишуть листи: шахраї від імені керівника краю та очільників держструктур «збирають» гроші на ЗСУ

Псевдоріелтор із Чорткова заробляв на довірі людей

За неіснуючі квадрокоптери житель Тернополя перерахував шахраєві 220 тисяч гривень

У шахрайстві з гуманітарною допомогою підозрюють двох жителів Шумщини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up