"Вона вмирала, а він смажив яйця. За що таке зробив?": мама вбитої тату-майстрині каже, що підсудний бреше

"Вона вмирала, а він смажив яйця. За що таке зробив?": мама вбитої тату-майстрині каже, що підсудний бреше
  • На останньому судовому засіданні у справі вбивства тату-майстрині Тетяни Підвашецької  Андрій Горбатюк, якого підозрюють у злочині, і який сам раніше зізнався у ньому, заявив, що не винен. 
  • Після публікації матеріалу на сайті "20 хвилин" до журналістки звернулась мама вбитої Світлана Храпко. Із свідченнями підсудного вона не погоджується. 
  • Жінка каже, що донька часто їй сниться, а вся сім'я хоче справедливого покарання для вбивці. 

Дзвінок із-за кордону отримала наша журналістка одразу після публікації матеріалу ""Я не робив того, у чому мене звинувачують": Андрій Горбатюк тепер каже, що не вбивав тату-майстриню"

Жінка представилась мамою вбитої Тетяни Підвашецької. Зараз вона живе в Америці, тому сама на судах присутня не змогла бути. 

- Я так його послухала. Він дуже добре віджився, поправився... Ця людина бреше. Я просто не можу спокійно цього слухати, - каже жінка. - Як вона могла порізатись, коли різала бараболю? Що, врізала пів руки? Настільки брехня, що я шокована з цього. 

Відео дня

Такі слова були реакцією на заяву Андрія Горбатюка про те, що він не вчиняв вбивство.

  - Я прийшов туди в 9-ій годині. Там общався з тим Русланом по Вайберу. І після того він вибив. Після того вона пішла готувати картошку. І коли вона готувала - вона порізалась, - сказав в суді Горбатюк.  

Нагадаємо, раніше Андрій Горбатюк говорив, що шкодує про вчинене. 

- Шкодую, не те слово, - казав підозрюваний. - Нічого не пам'ятаю, прийшов не до неї, а до її колишнього чоловіка.

Розповів, що його часто закривали в реабілітаційних центрах, а там жахливі умови, від яких, за його словами, "поїхала криша". Тому, коли чує про реабілітаційний центр, у нього починається панічна атака і він взагалі нічого не усвідомлює. Підозрюваний припускає, що Тетяна могла щось таке  говорити, і він злякався, що його заберуть. На запитання, чи приймає він наркотики - не відповів. Андрій розповідав, що з Тетяною спілкувалися нормально, були в дружніх стосунках. 

"Хочу, щоб було справедливо"

- Він і далі буде міняти свідчення. Бо це - гроші. Великі гроші. На другому засіданні він скаже, що взагалі там не був, - продовжує жінка. - Я так слухаю його. І думаю: "Дитино, але це ж неправда". Я просто не можу більше це терпіти. Бо Тані душу тривожать, і моє серце болить.

Жінка розповідає, що хоче, аби суди швидше закінчились. 

- Бог всьому суддя. Я вірю в Бога і надіюсь, що Бог править так, як вважає за потрібне. Буде так, як кожен собі заслужив, - продовжує мама загиблої. - Я скажу одне: зла не тримаю. Кажуть, що зло не можна тримати ні на кого, але хочу, щоб він получив то, що він заслужив. Я казала, що хочу, щоб йому дали пожиттєве ув'язнення. Якщо дійсно так має бути - хай буде пожиттєво. 

Страшні деталі того дня жінка також розповіла у розмові...

- Вона страшно вмирала, а він пішов собі в ванну...Потім пішов собі смажити яйця. Коли моя дитина вмирала - він забрав телефон і пішов. Я думаю, він добру пам'ять мав. Він знав, що робить. Мене весь час мучить питання: "За що? За що він з нею таке зробив?". Тоді він розпинається, що вони з нею були такі друзі? Так. Він жив в неї, разом з дівчиною. І за рахунок Тані. Таня до них була добра. Але за що він так вчинив з нею? - запитує жінка. 

"Таня була хороша дитина..."

Таня, вона була хороша, згадує мама.

- Я не кажу, що вона була "пушиста", але вона мала добре серце. Не пила, не курила. Завжди всім помагала, варто було тільки попросити. Цим часто користувались. Вона завжди все казала прямо, і я теж не можу мовчати, - говорить вона.

Жінка розповідає, що не може спокійно жити поки тягнуться суди. Їй здається, що душа доньки не має спокою.

- Таня приснилась моїй мамі і сказала: "Що заслужив - то він отримає", - каже пані Світлана. - Але хотіла б, щоб це швидше закінчилось. Бо ми постійно турбуємо її. Я хочу, щоб їй було спокійно. За це переживають всі: моя мама, родичі, багато друзів Тані. Живеш з тими обідами, а це погано. Треба, щоб люди побачили, що зло має бути покаране по-справедливості, тут на землі. 

Раніше жінка говорила, що вимагатиме від підсудного два мільйони гривень компенсації. Але зараз переконує, що гроші їй не потрібні. 

- Мені тих грошей не треба, але якщо суд присудить, і він буде їх відробляти, то ті гроші хай йдуть на церкву і на тих хворих дітей. Бо гроші, які криваві, які таким шляхом отримані, добра не принесуть. 

Тетяну вбили у квітні минулого року

В квартирі на "Алясці" знайшли мертвою власницю тату-салону

Нагадаємо, 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку вбили у квартирі на вулиці Курбаса,9 16 квітня. Того ж дня підозрювати у вбивстві почали 25-річного Андрія Горбатюка. Чоловіка затримали у Львові. Міру запобіжного заходу Андрію Горбатюку обирали в міськрайонному суді 18 квітня. Мами підозрюваного в суді не було. Прийшов дідусь, колишній чоловік та подруга загиблої Тетяни. Підозрюваний після засідання сказав, що шкодує про те, що трапилося. Відео із засідання тут. 

Згодом у ГУ Нацполіції повідомляли, що підозрюваний перебуває у психоневрологічній лікарні у Скаржинцях Хмельницької області, йому у закритому відділені проводять стаціонарну психіатрично-психологічну експертизу для осіб, які перебувають під вартою.

На початку жовтня повідомили, що чоловік осудний, матеріали передали у суд.  Головуючий суддя: Петро Гуменний, суддя-учасник колегії: Віктор Братасюк, суддя-учасник колегії: Володимир Ромазан.  . На початку засідання суддя озвучив, що відбувається розгляд справи за 115 ст. Кримінального кодексу - "Умисне вбивство". 

 Про те, яким буде вирок суду, ми розповімо одразу після наступного засідання. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Kristina Cherednik

    Posadutu na dovichne cyogo chorta👹
  • EBLOZAWR

    таку сосочку трахати треба а не вбивати
  • Людмила Павловська

    Чому редакція не дає прочитати статті у вільному доступі, невже така секретна інформація, що аж потрібно реєструватися? 😒
  • Pavel Orestovich

    На таких вакцину тре тестувати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up