"Я не робив того, у чому мене звинувачують": Андрій Горбатюк тепер каже, що не вбивав тату-майстриню

"Я не робив того, у чому мене звинувачують": Андрій Горбатюк тепер каже, що не вбивав тату-майстриню
  • Судове засідання у справі резонансного вбивства тернопільської тату-майстрині Тетяни Підвашецької відбулось 28 жовтня.
  • Підсудний Андрій Горбатюк дав свідчення. Він каже, що вбивства не вчиняв. Але на запитання прокурора відповідати відмовився. 
  • Вирок суду має бути вже невдовзі.

Суди над Горбатюком тривають вже понад рік. На наступному засіданні вже мають відбутися судові дебати. Далі - вирок. 

Читайте також: Просили домашній арешт для Горбатюка: що відомо про суд у справі вбивства татумайстрині?

На засіданні, що відбулось сьогодні, 28 жовтня, Андрія Горбатюка доставили під вартою. Він дав свої свідчення. 

Відео дня

- Я прийшов туди в 9-ій годині. Там общався з тим Русланом по Вайберу. І після того він вибив. Після того вона пішла готувати картошку. І коли вона готувала - вона порізалась, - говорить в суді Горбатюк. 

Підсудний каже, що пробув там близько півтора години. Потім попрощався із загиблою та пішов додому. 

- Потім я взяв ровер, впав з нього сильно вдарився, - продовжує він. - Після того я поїхав в Львів, бо хотів попасти в "Ріп-центр", але там людина мене не зустріла. Я пішов, купив телефон і хотів знайти готель. І після того мене "прийняли". 

На запитання прокурора не відповідав

Далі питання запропонували задавати прокурору, проте Андрій Горбатюк на усі питання відповідати відмовився. Не давав відповідей він і на питання представників сторони потерпілих. 

Кілька питань підсудному поставили його захисники. 

- Чи вчиняли ви ті дії, у яких вас обвинувачують? - запитав адвокат.

- Ні. Не вчиняв, - відповів підсудний.

- Чи відомо вам, хто їх вчиняв?

- Ні, невідомо. 

- О котрій годині вас було затримано.

- Зранку. Приблизно о 9-ій ранку. 

Раніше говорив, що шкудує за вчинене 

Нагадаємо, на судовому засіданні, яке відбулось  18 квітня,  в міськрайонному суді, Андрію Горбатюку обирали міру запобіжного заходу. Тоді він говорив, що розкаюється у вчиненому.

Після того, як суддя оголосив рішення, журналісти почали розпитувати у підозрюваного, що трапилося в ту ніч і чи шкодує він.

- Шкодую, не те слово, - казав підозрюваний. - Нічого не пам'ятаю, прийшов не до неї, а до її колишнього чоловіка
 

"Усе вирішуватиме суд"

Після судового засідання нам вдалось поспілкуватись із адвокатами, які представляють у суді сторону потерпілої, а саме маму та бабусю вбитої Тетяни Підвашецької, Василем Притулою та Володимиром Рубінським. 

- Покази, які раніше давав підсудний до уваги судом не беруться, тому, що це було під час іншого засідання, коли обирали міру запобіжного заходу. До уваги будуть братись ті покази, які підсудний дав сьогодні, - каже Володимир Рубінський. - Чи достатньо доказів у тому, що вбивство вчинив Горбатюк - вирішуватиме суд. Позиція мами та бабусі потерпілої незмінна. Вони хочуть, щоб підсудному було призначено максимальне покарання. 

"Для нас це велика втрата"

Журналістка "20 хвилин" поспілкувалась із подругою загиблої Тетяни Підвашецької. Жінка просила не називати її прізвища і каже, що їй дуже важко говорити, бо досі не може повірити у те, що сталося. 

- Для усіх, хто знав Таню, - це велика втрата, - каже подруга загиблої Тетяни. - Досі не можу повірити, що її немає. Її мама, бабуся, які за кордоном, та дідусь, з яким вона спілкувалась,  дуже сумують за нею. Минув час, а ці рани не перестають боліти. 

 

Жінку вбили у квітні минулого року

В квартирі на "Алясці" знайшли мертвою власницю тату-салону

Нагадаємо, 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку вбили у квартирі на вулиці Курбаса,9 16 квітня. Того ж дня підозрювати у вбивстві почали 25-річного Андрія Горбатюка. Чоловіка затримали у Львові. Міру запобіжного заходу Андрію Горбатюку обирали в міськрайонному суді 18 квітня. Мами підозрюваного в суді не було. Прийшов дідусь, колишній чоловік та подруга загиблої Тетяни. Підозрюваний після засідання сказав, що шкодує про те, що трапилося. Відео із засідання тут. 

Згодом у ГУ Нацполіції повідомляли, що підозрюваний перебуває у психоневрологічній лікарні у Скаржинцях Хмельницької області, йому у закритому відділені проводять стаціонарну психіатрично-психологічну експертизу для осіб, які перебувають під вартою.

На початку жовтня повідомили, що чоловік осудний, матеріали передали у суд.  Головуючий суддя: Петро Гуменний, суддя-учасник колегії: Віктор Братасюк, суддя-учасник колегії: Володимир Ромазан.  . На початку засідання суддя озвучив, що відбувається розгляд справи за 115 ст. Кримінального кодексу - "Умисне вбивство". 

  Про те яким буде вирок суду ми розповімо одразу після наступного засідання. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • АНАТОЛІЙ

    20 років
  • АНАТОЛІЙ

    20 років потрібно давати, мінемум.
  • Юлія Майка

    Тай таке , так і живемо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up