Тернопільщина забула про розбірки 90-их і залишається найспокійнішим регіоном в Україні

Тернопільщина забула про розбірки 90-их і залишається найспокійнішим регіоном в Україні
  • Поменшало умисних вбивств. Більшість з них стаються на побутовому ґрунті.
  • Побільшало проблем з розподілом землі, рейдерськими захопленнями. Ростуть, як гриби після дощу, нові шахрайські схеми.

Тернопільщина залишається найспокійнішим регіоном в Україні.

В нас за рік стається 52-53 злочинів на 10 тисяч населення. Це вдвічі-втричі менше, аніж в інших регіонах. Тому, ймовірно, і за розкриттям злочинів наша область ніколи не опускається нижче четвертого місця. У цьому запевнив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

  • Напевне, не можна порівнювати Тернопільщину сьогодні і в 90-ті, - це інша країна, інша територія, інший час, - каже Олександр Богомол. - В 90-ті було суцільне безгрошів’я. Це було проблемою, яка досить часто закінчувалась кримінальними розбірками і суцільними крадіжками – крали все, що можна було вкрасти.

І сьогодні на Тернопільщині не обходиться без злочинів. Але поліцейські тішаться, що суттєво поменшало тяжких. Пік злочинності прийшовся на 2015-ий рік. Тоді у поліції зареєстрували 7 тисяч злочинів, каже головний поліцейський краю. У 2013-му їх було близько 5 тисяч. 2017-ий також нарахував близько 7 тисяч злочинів. Але у поліції кажуть: їх не побільшало. Просто перестали укривати і почали реєструвати всі без винятку.

Відео дня
  • Сьогодні кожен дзвінок на лінію 102 фіксує повідомлення і укрити таке дуже важко, - запевнив Олександр Богомол.

Умисних вбивств суттєво поменшало. І майже всі, за деякими винятками, стаються на побутовому ґрунті. Нагадаємо, резонансним у 2017 стало вбивство випускниці у Вишнівці.

Не «працюють» на Тернопільщині, як це було у 90-ті, й серйозні злочинні угруповання. Хіба дрібні, які впливають на угони і крадіжки, запевняє головний поліцейський краю.

  • Над ними ми працюємо, деякі просто перестають діяти, бо бачать, що силовики йдуть слідом за ними, - запевняє Олександр Богомол. – Але сьогодення показує нову категорію проблем. Це, скажімо, розподіл землі, рейдерські захоплення, шахрайства різного типу.

Шахрайства «в тренді» через удосконаленні мобільного та інтернет зв’язку. Нові можливості, розвивається суспільство – з’являються нові злочини, каже очільник поліції.   

Читайте також Які розбійні напади досі не розкрили 

Довідка

Умисні вбивства і розбої, скоєні на Тернопільщині

N п/п

Роки

Вбивства

Розбої

1

2013

16

16

2

2014

21

9

3

2015

22

20

4

2016

12

16

5

2017

10

21

За інф. начальника головного управління нацполіції в області

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Читач72

    Залишилося призупинити побори в державних лікарнях за операції ( 10000   - 200000 грн).А організаторів корупції головних лікарів до в'язниці.
  • Ihor Dzvinka

    Це - ПОКИ ЩО!.. Якщо поліція (зокрема, слідчі) та прокуратура і далі будуть ПІДІГРУВАТИ правопорушникам, то НІЧОГО ДОБРОГО НЕ БУДЕ!!! Знаю про що пишу, бо буквально сьогодні через суд скасував ДВІ постанови про закриття кримінальних проваджень. Прокуратура відписувала, що рішення слідчих по них, НІБИТО, законні...Виявилось, що НЕ законні... Веду мову про Теребовлянщину, де за останній рік ситуація суттєво погіршилась, на жаль.

keyboard_arrow_up