Тернополянину одягнули мішок на голову та вибивали зізнання – у катуванні підозрюють трьох правоохоронців

Тернополянину одягнули мішок на голову та вибивали зізнання – у катуванні підозрюють трьох правоохоронців

Підозрюваних відсторонили від займаних посад та їм обрали запобіжні заходи.

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру в незаконному проникненні у житло та катуванні трьом співробітникам відділу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 162 КК України).

Про це повідомляє Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

За даними слідства, працівники Управління стратегічних розслідувань незаконно проникли до квартири тернополянина. Щоб змусити господаря помешкання зізнатись у збуті наркотиків, вони побили його, завдавши удари у різні частини тіла й одягнувши при цьому йому на голову поліетиленовий пакет, а на руки — кайданки.

Відео дня

Підозрюваних відсторонили від займаних посад та їм обрали запобіжні заходи.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює група слідчих ТУ ДБР, розташованого у м. Львові.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, про інцидент в тернопільському кафе: тернополянин стверджував, що правоохоронці вчинили проти нього не одне порушення.

Довідка

До слова, нещодавно Законодавець змінив поняття «катування», повідомляє Міністерство юстиції України.

3 листопада 2022 року Верховна Рада прийняла за основу проєкт Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за катування (№ 5336).

Як коментує заступниця Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць, цим законопроєктом змінюється та розширюється поняття «катування».

Так, відповідно до нової редакції статті 127 Кримінального кодексу України, катуванням є будь-яка умисна дія, спрямована на заподіяння особі сильного фізичного болю або морального страждання з метою змусити особу вчинити дію, що суперечить її волі, зокрема отримання інформації або зізнання.

Також доповнюється частину 5 статті 49 Кримінального кодексу України та встановлюється, що звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності не застосовується у разі вчинення катування представником будь-якої держави, у тому числі іноземної.

Читайте також

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up