Троє жителів Тернопільщини попалися у пастки шахраям

Троє жителів Тернопільщини попалися у пастки шахраям

Про шахрайські схеми під час купівлі-продажу в інтернеті працівники поліції попереджали сотні разів. Однак мешканці краю продовжують нехтувати елементарними правилами безпеки та віддають гроші лиходіям.

За минулі вихідні у шахрайські пастки потрапили троє мешканців краю. 24-річна жителька села Котюжини розмістила в інтернеті оголошення про продаж корови, однак, замість заробітків, зазнала втрат. Невідомий покупець під приводом надсилання на банківську картку оплати за худобу, дізнався усі необхідні дані та зняв залишок – 800 гривень.

Задурно дістався невідомому зловмиснику ноутбук, який продавав тернополянин. Чоловік повірив у фальшиве смс-повідомлення про надходження 12 650 гривень на свій рахунок та відправив дорого вартісний товар покупцю. Однак ані гривні так і не отримав.

В подібну аферу втрапила мешканка Чорткова. Жінка за «дякую» відправила планшет черговому пройдисвіту, а лише тоді пішла знімати з рахунку нібито отримані за товар гроші.

Працівники поліції вкотре застерігаю: торгуйте та не втрачайте розсудливості! Звичайно, найбезпечніше спочатку отримати готівку, а вже тоді віддавати товар. Але навіть при надходженні смс про зарахування коштів, обов’язково перевіряйте свій рахунок. Банківська картка, на яку ви отримуєте гроші від продажу, не має бути прив’язана до вашого мобільного, адже так шахраї уміло створюють фальшиві смс та відправляють власнику рахунку.

Не довіряйте невідомим! Можете залишитися без товару та без готівки!

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up