Що загрожує молодику, який осквернив пам'ятник Бандері

Що загрожує молодику, який осквернив пам'ятник Бандері
  • До злочину причетні двоє жителів Житомира, так повідомила поліція.
  • Однак на судове засідання мав прийти лише один підозрюваний.
  •  Що загрожує за такі витівки? Дізнавалися журналісти «20 хвилин».

14 грудня об 12.11 год. невідома особа пошкодила пам’ятник Степану Бандері, що на вулиці Соломії Крушельницької у Тернополі. Монумент облили червоною фарбою.

Факт пошкодження пам’ятника виявили поліцейські.

Причетні жителі Житомира

У ході оперативних заходів співробітники Тернопільського районного управління поліції встановили, що до злочину причетні двоє 21-річних жителів Житомира. Причин свого вчинку молодики не пояснюють.

Відео дня

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює Тернопільська окружна прокуратура, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Щодо кваліфікації злочину, то пан Богомол раніше зазначив, що це не лише пошкодження і хуліганство, а і може бути розпалювання відповідної ворожнечі між соціальними групами населення.

Нагадаємо, що за тиждень пам'ятник пошкодили двічі. 21 грудня тернополяни помітили, що пам'ятник знову осквернили. Цього разу кинули яйцем. Історія з вандалами набула нового продовження, про це написав Богдан Бутковський на своїй сторінці у Фейсбук та додав світлини.

«Цього разу пам'ятник осквернили яйцем! Очевидно, що це ворожі провокації і гастролери з Житомира були лише знаряддям в руках кремлівських ляльководів! Нагадую, що наближається 1 січня, день, коли народився провідник української нації! Тернополяни щорічно 1 січня вшановують Степана Андрійовича смолоскипною ходою. В 2022 ми маємо зробити цей захід особливим, бо ворог боїться Бандеру, він воює не з пам'ятниками, а з волелюбним духом України символом якого став Бандера!», йдеться у дописі.

Читайте також: У Тернополі вандали знову пошкодили пам'ятник Степану Бандері

Що вирішив суд?

22 грудня вирішували питання про обрання лише ОДНОМУ підозрюваному запобіжного заходу. Зловмиснику інкримінують частину 3 статті 297 (наруга, вчинена групою осіб) Кримінального кодексу України.

За скоєне йому загрожує обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

Підозрюваний Ярослав Молдаван, 2000 року народження, уродженець Радомишльського району Житомирської області, не з‘явився у судове засідання, хоча був належним чином повідомлений. Поважність своєї неявки суду не повідомив.

Прокурор заперечив можливість проведення судового засідання без підозрюваного та обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту без нього.

— Про причини своєї неявки підозрюваний не повідомив, — уточнив прокурор.

У зв‘язку з цим, сторона обвинувачення заявила клопотання про застосування до Ярослава Молдавана привід.

Слідча суддя Ірина Царук клопотання прокурора задовольнила і постановила ухвалу про застосування приводу до підозрюваного Ярослава Молдавана. 

Розгляд клопотання слідчого про застосування щодо Ярослава Молдавана запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відклала на 29 грудня.

Як нам вдалося довідатися із власних надійних джерел, щодо іншого молодика суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту ще в понеділок, 20 грудня. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Андрій Білоус

    Собаки на кіл! Бляді в ТЕРНОПОЛІ таке зробили? Біля входу в парк ШОК
  • Александр Ефанов

    поцилуйте их жопу це буде вирок ха ха ха  правильно зробили
  • Читач12

    Дати по 150 тисяч штрафу. Кожному. Тільки так прийде розум.
  • Nika Serbyth

    Сопливый уже давно сгнил. А шесть лет это уже занапто!!! Галычане не украинцы и .....

    Читач02 reply Nika Serbyth

    066 326 99 54

    Читач02 reply Читач02

    А ти на які мові пишиш.Бидло ти МОСКАЛЬСЬКЕ.

keyboard_arrow_up