У Тернополі судитимуть чоловіка за використання заборонених речовин

У Тернополі судитимуть чоловіка за використання заборонених речовин

Виявити чоловіка з двома поліетиленовими пакетиками на застібку із білою порошкоподібною речовиною правоохоронцям вдалося під час чергового патрулювання у парку «Сопільче».

У відділі комунікації поліції Тернопільської області наголошують, коли до 39-річного чоловіка підійшов наряд поліції, то він одразу зізнався, що має біля себе заборонені речовини.

Проте тернополянин запевнив, наміру продавати наявні в нього речовини не мав. Усе тримав для власного використання.

Відео дня

Речовину поліціянти вилучили та передали на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Дізнавачі внесли даний факт в ЄРДР згідно зі статтею 309 Кримінального кодексу України. Наразі триває слідство.

Нагадаємо, 24 травня у Тернопільській області завершили операцію «Зброя». Профілактичні відпрацювання проводилися з метою стабілізації криміногенної ситуації, протидії злочинності, а також виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки. 

Довідка

Стаття 309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

Особи караються штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів або виправними роботами на строк до двох років. Або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Ті самі дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб чи протягом року після засудження за цією статтею караються штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

А ось дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені із залученням неповнолітнього караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Читайте також:

На Тернопільщині наркоторговець зі стажем підсадив на психотропи неповнолітню

Наркотики, зброю, боєприпаси та вибухові речовини вилучили у групи злочинців на Чортківщині

На голову — пакет, на руки — кайданки: судитимуть правоохоронців, які вибивали зізнання у тернополянина

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up