У Тернополі судитимуть колишню співробітницю суду, колаборантку з Луганщини

У Тернополі судитимуть колишню співробітницю суду, колаборантку з Луганщини

Українка добровільно зайняла посаду в відділ внутрішніх справ ЛНР.

У Тернополі судитимуть колишню співробітницю суду, яка добровільно пішла на співпрацю з окупантами.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

В рамках спеціального досудового розслідування тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жительки Луганської області, обвинуваченої у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Відео дня

Відомо, що громадянка України, колишній секретар судового засідання місцевого суду на Луганщині в березні-квітні 2022 року пішла на співпрацю з ворогом. Жінка добровільно обійняла посаду «дознавателя Меловского районного отдела внутренних дел МВД ЛНР» у незаконному правоохоронному органі при Старобільській окупаційній адміністрації.

Зрадниця з особистих мотивів та за власним бажанням виконувала обв’язки, покладені на неї псевдоправоохоронним органом окупаційної адміністрації держави-агресора.

Розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Довідка
Відповідно до ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України:
Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, а також добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора чи надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, -караються позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

 Читайте також:

Тернополянину, обвинуваченому у пропаганді війни, апеляційний суд пом'якшив покарання 

Пенсіонер з Тернополя відкрито підтримував війну та поширював матеріали проросійської пропаганди. Яке покарання загрожує

Виправдовувала рашистське вторгнення: у Почаєві поліцейські затримали колаборантку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Света Дмитровская

    Так тільки розстріл вона продалаУКРАЇНУ зрадниця
  • Oksana Ismagilova

    Я думаю що вона українсько мовна і зрадила Україну а ви що думаєте що українсько мовні всі за Україну багато ще таких українців є!
  • Oksana Ismagilova

    За то українка і по українськи говорить вам те потрібно ви судите людей по мові а не по людяності
  • Зоряна Кохановська

    За законом воєнного часу_. Розстріл, якщо має гроші, то відкупитися, і нас так є

keyboard_arrow_up