У Тернополі викрили чоловіка, який продавав бронежилети кошти на які збирали у США

У Тернополі викрили чоловіка, який продавав бронежилети кошти на які збирали у США

Вилучену амуніцію буде передано на потреби ЗСУ.

Підозрюваний спільно з іншими особами ввозив в Україну бронежилети та іншу амуніцію, кошти на які збирали у США. Їх купував брат організатора схеми та переправляв із США до Польщі. В подальшому амуніція в’їжджала в Україну, як гуманітарна допомога. Проте бронежилети потрапляли не до благодійної організації, а на склади організатора схеми, і псевдоволонтер їх продавав, про це повідомили на сторінці Офісу генерального прокурора.

Під час реалізації 49 бронежилетів за 620 тис грн підозрюваного викрили правоохоронці. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Встановлюється коло усіх причетних до незаконної діяльності осіб.

Відео дня

Тернополянину повідомлено про підозру у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Довідка: Стаття 201-2. Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги

Частина 3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі, або під час надзвичайного або воєнного стану, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Заробили майже 2 мільйони гривень на війні: волонтери-шахраї постануть перед судом. Що їм загрожує?

«Волонтер» здавав в оренду чужу квартиру, яку йому дали у безоплатне користування

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (185)
  • Оксана Масловська

    Скотина….🤬😤
  • Hanna Sytnyk

    Віправити на передову безнічого бо багато навіть рукавиць немают бо сім'я немає защо купити в таких волонтерів а закордону все йде тай люди думають що воно зразу попаде на війну. Псевдо волонтерів зараз дуже багато і кожен хоче нажитися на війні
  • Ільчук Галина

    Відправити на передову вдіти всі броніжилети
  • Дмитро Соляник

    Правильно Оля таких собак треба стріляти

keyboard_arrow_up