Убила екс-чоловіка на очах у доньки: що відомо про Оксану та де зараз її троє дітей?

Убила екс-чоловіка на очах у доньки: що відомо про Оксану та де зараз її троє дітей?
  • При огляді тіла судово-медичний експерт виявив понад 15 слідів від дерев’яної палиці. Знаряддя вбивства лежало поруч, розламане навпіл.
  • Як стало відомо, подружжя розлучилось за місяць до вбивства. І того вечора тато напідпитку прийшов провідати дітей і колишню дружину.
  • В Оксани вже були проблеми зі здоров’ям, через що вона перебувала на обліку. Суд застосував до неї примусові заходи медичного характеру — жінку госпіталізували до психіатричного медзакладу із суворим наглядом.

 

Мати трьох дітей, яка дерев’яною палицею затовкла до смерті чоловіка в одному з сіл колишнього Монастириського району, суд відправив на примусове лікування.

Вбивство сталось в липні 2022 року. У колишнього подружжя тоді було троє дітей: 10, 15 і 17 років. Де зараз сироти і чи визнали осудною їхню матір, дізнавались «20 хвилин».

Сказала, що чоловіка побили на вулиці

Нагадаємо, на Чортківщині жінка забила палицею колишнього чоловіка на очах у 15-річної доньки. Жінка била колишнього до тих пір, поки він не перестав подавати ознаки життя. Все це відбувалось на очах в 15-річної доньки.

Відео дня

У ніч з 26 на 27 липня на лінію «102» надійшло повідомлення від жительки Чортківського району. Вона сказала, що її чоловіка побили на вулиці, і він не подає ознак життя.

Швидка приїхала на місце події і констатувала смерть чоловіка. Ним виявився 38-річний уродженець Франківщини.

— При огляді тіла судово-медичний експерт виявив понад 15 слідів від дерев’яної палиці, — повідомляв тоді начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. — Знаряддя вбивства лежало поруч, розламане навпіл.

Під час розслідування правоохоронці дізнались, що до смерті чоловіка причетна його колишня дружина. Вона злякалася відповідальності і збрехала поліції.

Відмовила дати гроші — вдарив в обличчя

Жінка розповіла, що вони розлучилися за місяць до вбивства. У подружжя троє дітей – 10, 15 та 17 років. У ту ніч чоловік приїхав до них в гості. Він був дуже п'яний і почав вимагати у колишньої дружини гроші — 1500 тис. грн. Коли та відмовила, вдарив її кулаком в обличчя. Це все Оксана повторювала і під час слідчого експерименту.

— Жінка схопила двометрову палицю і вдарила нею кілька разів по потилиці колишнього, — повідомили у поліції. — Він почав тікати, а коли впав, жінка наздогнала і продовжила бити. Припинила після того, як чоловік перестав подавати ознаки життя.

Сварка та бійка відбувалася на очах у 15-річної доньки. Маму трьох дітей тоді затримали та оголосили підозру, відповідно до ч. 1 ст. 115 ККУ – умисне вбивство. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

— З огляду на те, що Оксана М. на момент вчинення вказаного діяння була неосудна та не могла усвідомлювати свої дії, суд задовольнив клопотання прокурора та застосував до неї примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом, — повідомили у Монастириському суді. — Ухвала суду не набрала законної сили.

Оксана — уродженка одного з сіл колишнього Монастириського району Тернопільської області. Жінка є інвалідом ІІ групи та тривалий час перебувала на обліку у психіатра.

Таких дітей не можна усиновити

Ми дізнались, де і з ким зараз перебувають діти колишнього подружжя. Та чи можуть їх усиновити.

— Якщо батьки визнані хворими чи перебувають у місцях позбавлення волі і таке рішення ухвалив суд, дітям надається статус дітей, позбавлених піклування, — повідомив начальник Служби у справах дітей Ростислав Дрозд. — Усиновленню вони не підлягають, проте вони мають бути влаштовані до сімейних форм виховання. Це може бути  може бути дитбудинок сімейного типу або до родичів. Тоді лише потрібно над ними оформити опіку, і держава надає допомогу на утримання таких дітей.

Таких братів і сестер не можуть розлучати. Винятки бувають, але дуже рідко і для цього має бути вагома причина.

Як вдалось нам з’ясувати, у колишнього подружжя було троє дітей: двоє синів та донька. Одному з хлопців вже виповнилось 18 років. Ці діти зараз доглянуті і в безпеці, запевнив Ростислав Дрозд.

— Ці діти зараз перебувають під опікою в родичів, вони у бабусі, — повідомив Ростислав Дрозд. — Нещодавно їх відвідували представники Служби. З дітьми все гаразд.

Читайте також 

Найстрашніші вбивства на Тернопільщині за останні 5 років. Як покарали винних?

За 2022-ий на Тернопільщині було 9 вбивств. Чим завершилися резонансні справи?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up