Найстрашніші вбивства на Тернопільщині за останні 5 років. Як покарали винних?

Найстрашніші вбивства на Тернопільщині за останні 5 років. Як покарали винних?

«20 хвилин» проаналізували найрезонансніші вбивства, які трапились на Тернопільщині за останні 5 років. Кого зі злочинців вже покарали, а в яких справах ще тривають суди.

Вбивство… Це не лише термін з Кримінального кодексу, за який можна й довічно загриміти за грати. За поняттям «вбивство» завжди горе рідних та покалічені долі чималої кількості людей.  Проте такі історії завжди, наче магнітом, притягали увагу.

«20 хвилин» проаналізували найрезонансніші вбивства, які трапились на Тернопільщині за останні 5 років. Згадали й про злочин, скоєний бабою Вовчихою майже 20 років тому – від цієї історії досі мороз йде по шкірі – і не лише в тернополян, а й в бувалих оперативників.

Вбивство Іринки Мукоїди: суди тривають четвертий рік

У ТОПі «лідирує» вбивство вишневецької випускниці Іринки Мукоїди. Ця справа отримала неабиякий резонанс – до неї протягом тривалого часу була прикута увага не лише Тернопільщини, а й всієї України. Ймовірно тому, що убили випускницю з Вишнівця. А підозрюваним і у вбивстві, і в зґвалтуванні в неприродній спосіб, виявився 16-річний хлопець Василь Гнатюк.

Відео дня

Нагадаємо, тіло випускниці Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті виявили зранку 26 червня 2017 р. на узбіччі траси у смт. Вишнівець Збаразького району. Підозрюваного, Василя Гнатюка, затримали через тиждень після убивства. Тоді ж йому обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою, без права внесення застави. Йому інкримінують, окрім убивства, згвалтування в неприродній спосіб. Приблизно півроку тривало слідство і справу передали до суду. Підготовчі засідання відбувались в Тернопільському міськрайсуді, де, окрім іншого, обрали присяжних. Згодом перенесли розгляд до Чорткова, - так вирішила колегія апеляційного суду. 

Тоді ще 16-річного Василя Гнатюка звинуватили в особливо тяжких злочинах: за п. 10 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, поєднане із зґвалтуванням або насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом) та ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, що спричинило особливо тяжкі наслідки).
Від вбивства минуло понад 3, 5 роки, а вироку у цій резонансній справі ще немає. Адвокати Василя кажуть, яким би не був вирок першої інстанції, готові пройти всі щаблі та шукати правди у Верхрвному суді. Принаймні, кажуть, бачать з практики, що до цього все йде.

Убивство завучки Анжели Макаренко: справу закрили

Попри всі розмови навколо резонансного вбивства завучки 11 школи Анжели Макаренко та самогубства підозрюваного у її вбивстві, поліція розглядала лише одну версію трагедії. Цей резонансний злочин не залишив людей байдужими – його обговорювали у транспорті, на вулицях, в чатах у соцмережах. Говорили про це і на похоронах обох загиблих: люди з кола спілкування обох – і завучки, і підозрюваного – припускають, що до вбивства і до самогубства причетна третя особа. Однак у поліції спростовують цю версію. Зрештою, експертизи підтвердили, що до вбивства Анжели причетний той, кого підозрювали і справу закрили чрез смерть винуватця. 

– Причетність третьої особи до обох смертей поліцією не розглядається, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. – І на місці скоєння злочину, де знайшли тіло вчительки, і там, де виявили тіло підозрюваного у її вбивстві, експерти і поліція зібрали слідову інформацію, якої є достатньо, щоб звинуватити банкіра у скоєнні вбивства. Тепер за допомогою експертів потрібно довести, що вбивство вчительки скоїв саме чоловік, тіло якого наступного дня знайшли у ліфтовій шахті, кажуть у поліції. Тому у справі призначено ряд експертиз.
Нагадаємо, завучку 11 школи знайшли мертвою у власній квартирі на просп. Бандери 22 вересня. Наступного дня, 23 вересня – у ліфтовій шахті виявили тіло 43-річного Р. Поліція заявила, що чоловік наклав на себе руки. Саме його підозрюють у вбивстві Анжели Макаренко.
Шкільні камери відеонагляду зафіксували банкіра, який приходив на роботу до завучки у день вбивства. Щонайменше останні роки вони досить близько спілкувались, розповідають колеги. Заступниця директора була клієнтом його фінустанови, він дарував меблі у їхній кабінет. Колеги кажуть, що не раз бачили чоловіка у школі. Він допомагав придбати для закладу канцелярку та меблі. Товаришували вони тривалий час.

Вбивство Ерітьє: 18-річна підозрювана хотіла зменшення застави втричі

Розслідування вбивства іноземного студента – на стадії завершення. Вже невдовзі справа піде до суду, кажуть у поліції. Експертиза щодо осудності, яку проводили дівчині у закладі закритого типу на Хмельниччині, теж дала свої висновки: Соломія розладів не має і могла усвідомлювати, що коїть.

Тим часом мама дівчини за допомогою адвокатів в апеляційній інстанції намагалась зменшити заставу до 115 тисяч гривень. Натомість Тернопільський апеляційний суд не знайшов підстав зменшити розмір застави підозрюваній в особливо тяжкому злочині.

Підозрювану залишено під вартою до 8 листопада 2020 року.

Прокурор заперечив проти задоволення поданої апеляційної скарги, вказавши, що на даному етапі сторона захисту вже почала знайомиться з матеріалами справи та результатами експертиз. У разі, якщо підозрювана вийде під заставу, існують ризики, що вона буде переховуватись від суду, та може незаконно впливати на свідків та експертів.

Нагадаємо, 18-річну Соломію підозрюють у вбивстві іноземного студента, яке трапилось вночі 9 травня 2020 р. у Тернополі. У смерті Ерітьє запідозрили тоді ще 17-річну Соломію. Через кілька днів після вбивства дівчині виповнилось 18. Їй обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави 315 тис. грн. До речі, своєї вини Соломія не визнає.

Зараз справу слухають у Тернопільському міськрайонному суді. 

Діана з Теребовлі була в близьких стосунках з убивцею

Вбивство Діани Муринки із села Воля на Теребовлянщині, що сталось 14 вересня 2019-го року, сколихнуло Тернопільщину.  У злочині підозрюють 34-річного чоловіка із того ж села. Зараз він у слідчому ізоляторі, а справу розглядають у Теребовлянському районному суді. Трагедія сталась у селі Воля Теребовлянського району. 18-річну дівчину ножем зарізав її знайомий. 34-річного чоловіка затримали майже одразу.


За словами тодішнього начальника Теребовлянського відділу поліції Сергія Осадци, потерпіла впродовж кількох років зустрічалася зі своїм вбивцею. Як розповідають друзі Діани, стосунків пара не афішувала. Про те, що вони були разом, не знали навіть батьки. — Вони зустрічались таємно. Багато хто про це підозрював, але разом їх не бачили, — розповідає односельчанка загиблої пані Ірина. – Вдома вона говорила, що це неправда.

У день вбивства дівчина відпочивала на місцевому фестивалі у сусідньому селі Микулинці. Потім вона повернулась додому із друзями. Колишній залицяльник Володимир зустрів компанію дорогою. Чоловік наніс дівчині кілька ножових поранень і втік. Дівчину врятувати не змогли. Вона померла дорогою до лікарні. Чоловіка правоохоронці затримали під ранок у смт. Микулинці.  Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, близько десяти ножових поранень в руки та область грудної клітки наніс 34-річний чоловік своїй знайомій.

Інформації про вирок у цій справі поки що немає. 

Вбивство тату-майстрині: «чорноокому» дали 15 років

Суди у справі вбивства тернопільської тату-майстрині Тетяни Підвашецької тривали із початку осені 2019-го року. У злочині підозрюють 25-річного Андрія Горбатюка. 
 

Тернопільський міськрайсуд засудив чоловіка до довічного ув'язнення, справа пішла в апеляцію і вже судді цієї інстанції засудили Горбатюка до 15 років позбавлення волі. Родичі тату-майстрині одразу після почутої ухвали суду говорили про те, що подаватимуть касаційну заяву до Верховного суду України. 


Нагадаємо, 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку вбили у квартирі на вулиці Курбаса, 9 16 квітня 2019 р. Того ж дня підозрювати у вбивстві почали 25-річного Андрія Горбатюка. Чоловіка затримали у Львові. 

Підозрюваний після одного із засідань сказав, що шкодує про те, що трапилося. Згодом у ГУ Нацполіції повідомляли, що підозрюваний перебуває у психоневрологічній лікарні у Скаржинцях Хмельницької області, йому у закритому відділені проводять стаціонарну психіатрично-психологічну експертизу для осіб, які перебувають під вартою. На початку жовтня повідомили, що чоловік осудний, матеріали передали у суд. 

Вбивство в «Алюрі» Віталія Гнатишина, який святкував свій 20-ий день народження

Вже обоє обвинувачених у вбивстві 20-річного Віталія Гнатишина – за гратами. Одного з обвинувачених поліцейські одразу доправили до слідчого ізолятора. Інший - 25-річний Володимир Біляшевич, на час судового розслідування перебував на волі. Коли у травні апеляційний суд Тернопільської області залишив без змін вирок першої інстанції – десять років позбавлення волі для Сергія Терендеха і 7 років для Володимира Біляшевича, останній став уникати покарання.

На виконання вироку апеляційного суду  співробітники Тернопільського відділу поліції розшукали обвинуваченого та доправили до слідчого ізолятора для подальшого відбування покарання. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Нагадаємо, своє 20-річчя з друзями тернополянин Віталій Гнатишин святкував у нічному клубі. 30 червня 2018-го, коли вони стояли біля закладу, до них підійшло двоє хлопців, які не були відвідувачами того закладу. Віталія кілька разів вдарили в голову. Нападників затримали. За життя хлопця боролися у Тернопільській міській лікарні №2. Друзі та рідні збирали кошти на лікування, та, на жаль, життя хлопця врятувати не вдалося. Віталій помер ввечері, 8 липня.

Кожне судове засідання для батьків Віталія було емоційним та стресовим. Для обвинувачених вони хотіли максимального покарання. Суд озвучив вирок обвинуваченим. Сергія Терендеха засудили до 10 років ув'язнення, Володимир Біляшевич проведе 7 років за гратами.

Згодом справу розглядав і Верховний суд, однак залишив в силі вироки. 

Вбивство активіста Віталія Ващенка: суди почались спочатку

Обвинувачених у справі про вбивство громадського активіста Віталія Ващенка залишили під вартою. Вже четвертий рік тривають суди – хоча є вирок першої інстанції, апеляція відправила справу на новий розгляд. А замовника вбивства активіста досі не знайшли.

Тернопільський апеляційний суд ще на 60 днів залишив під вартою обвинувачених у справі про вбивство громадського активіста Віталія Ващенка. 28 вересня 2020 року колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула клопотання прокурора щодо продовження строку тримання під вартою обвинувачених Олександра З., Станіслава Б., Олексія Ц. та Максима К., вироком Тернопільського міськрайонного суду визнаних винними та засуджених до різних термінів ув'язнення за організацію та вбивство у м. Кременці громадського активіста Віталія Ващенка. 

Нагадаємо, 26 травня 2016 р. близько 23 години двоє невідомих осіб нанесли тілесні ушкодження депутату Кременецької міської ради, керівнику фракції громадського руху “Народний контроль” Віталію Ващенку. Чоловік за три години помер в реанімаційному відділенні лікарні. Активіста побили на території нежилого обійстя, де він займався підприємницькою діяльністю. Нагадаємо, що вироком Тернопільського міськрайонного суду від 3 липня 2020 року Максима К. визнано винним в умисному вбивстві та засуджено до 13 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є його власністю. Олексія Ц. засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є його власністю; Олександра З. – в організації умисного тяжкого тілесного ушкодження, вчинене групою осіб на замовлення та призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі; Сергія Б. визнано винним у посібництві в умисному тяжкому тілесному ушкодженню, та засуджено до 8 із половиною років позбавлення волі.

Читайте також Зробили все, щоб придушити на Кременеччині рух активістів, локомотивом яких був убитий Віталій Ващенко

Борщівський стрілець Олекса убив чотирьох людей

Портрети Сашка Рудика та Андрія Чернятинського, які загинули від рук «борщівського стрільця», - у фойє при вході до приміщення головного управління нацполіції в області. Обидва - досі в пам’яті колег. Правоохоронці загинули під ас спецоперації. У Сашка Рудика через кілька місяціа після загибелі народилась донечка Анна, а тоді 8-річний син Андрія Чернятинського без батька закінчив перший клас. Родинам загиблих купили квартири, а самим правоохоронцям встановили меморіальну дошку.

- Андрійку, вставай! - просили колеги, застібаючи сорочку під розірваною на шмаття тканиною бронежилета та одягаючи взуття колезі Андрієві Чернятинському. Поліцейські, які перебували в епіцентрі подій на Борщівщині, тоді не могли повірити, що товариша вже немає серед живих…

«Наш Сашка – справжня гроза бандитів і злодюг, Професіонал, Офіцер і Людина з великої букви», - так колеги досі відгукуються про Сашка Рудика, який першим серед правоохоронців загинув від рук убивці у Бабинцях.

Нагадаємо, мешканець с. Бабинці Борщівського району, 46-річний Олекса Василюк, ввечері 22 серпня 2016 року з мисливської рушниці убив свою дружину Оксану. Згодом, вночі і зранку 23 серпня, застрелив ще двох поліцейських, після чого загинув сам в результаті операції спецпідрозділу поліції. З тих пір тернополяни нарекли Олексу «борщівським стрільцем».

Після борщівської трагедії головним апаратом нацполіції було призначено службове розслідування. У висновках описані незначні порушення, які були допущені працівниками поліції під час проведення тактичних дій. За висновками не було призначено покарань працівникам поліції. Кадрові зміни у райвідділі поліції були.

У день, коли ховали поліцейських, в останню путь провели і Олексу з Оксаною. У подружжя сиротами залишились двоє доньок і син. Нагадаємо, ховали подружжя разом, а от на цвинтарі поклали в різних кінцях ряду. Оксану – поруч з убитими раніше братами і батьком. Олексу – з протилежного боку.

Михайло Феськів убив трьох і довший час тримав у страху пів області

У суді зараз слухається справа убивства трьох людей. Всіх їх об’єднує те, що підозрюваним у їхньому вбивстві є Михало Феськів. Після скоєного він на кілька місяців «подався в бега» і тримав в страху мало не пів області.

Доки чоловіка розшукували, він кочував мало не по всіх районах – жив у лісах та закинутих будівлях. За кілька днів до того, як його затримали, приїхав у Тернопіль. Тоді ж  Михайло Феськів зізнався у всіх трьох вбивствах, в скоєнні яких його підозрювали. Хоча й не надто охоче йшов на співпрацю з поліцією, однак, вже розповів, як, коли, де і що відбувалось.

  • Переховувався він практично у всіх районах області – був і на Гусятинщині, де скоїв перше вбивство, і в Кременці, у Шумську, Збаражчині, - розповів начальник відділу комунікації гловного управління нацполіції в області Сергій Крета. – В основному жив в лісах та закинутих будівлях.

У Тернопіль приїхав за кілька днів до того, як його впіймали. Ночував у підсобних приміщеннях, а вночі виходив звідти у пошуках їжі. В один з таких виходів його й затримали працівники патрульної поліції.

Нагадаємо, 21 вересня 2018 р. поліція затримала Михайла Феськіва, на рахунку якого, підозрюють, не менше чотирьох убивств. Зловмисник у листопаді 2017 року вийшов з місць позбавлення волі, де він відбував п’ятнадцятирічний термін за вбивство чоловіка на Гусятинщині. З січня по квітень тернополянин перебував на заробітках, а коли повернувся, почав вести бродячий спосіб життя та зловживати спиртними напоями.
Вбивства, в яких підозрюють Михайла Феськіва:

13 червня у закинутій будівлі місцева мешканка виявила тіло, загорнуте у поліетиленові пакети та покривало. За декілька днів неподалік того самого місця у смітті оперативники відкопали труп ще одного чоловіка. Як стало відомо у ході слідчо-оперативних заходів, 7 червня підозрюваний разом зі знайомим Рудковським Андрієм, який також перебував у розшуку, а також тернополянкою та ще одним товаришем, розпивали спиртні напої. Між трьома чоловіками виникла суперечка, яка переросла у бійку.

Нанесення тілесних ушкоджень стали летальними для одного з тріо. Рудковський та Феськів тіло закопали у смітті на вулиці Чубинського. Після вбивства пішли далі випивати на вулицю Тарнавського. За попередньою інформацією, у квартирі перебувало шестеро осіб. І знову між підозрюваними та сусідом виник конфлікт. Останнього побили, а тіло, замотавши простинею та покривалом, спакували у поліетиленовий пакет, зв’язали з обох боків шнурівками та вивезли в закинуту будівлю на Чубинського. Рудковського та Феськіва оголосили в розшук. В ході відпрацювання території Тернопільської області слідчо-оперативна група в хащах поблизу села Біла виявила  ще одне тіло зі слідами насильницької смерті. Невідомим виявився Рудковський Андрій Степанович – підозрюваний у двох вбивствах.

Таксистку Женю вбили на Різдво: убивці вже сидять

Вбивці таксистки Жені отримали 13 і 15 років тюрми. За законом Савченко, адже вбивство сталось, коли він діяв, майже половину терміну зловмисники вже відсиділи. 36-річну жінку-таксистку поранили ножем п’яні клієнти, яких вона підібрала у Тернополі та везла до Підволочиська. Це вбивство називали одним з найрезонансніших за останнє десятиліття на Тернопільщині.

Обвинуваченого у вбивстві таксистки Євгенії Кордупель Петра Лукача засудили до 15 років позбавлення волі, Олександрові Дехтяру, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім, - дали 13 років.

Нагадаємо, в останню подорож свого життя Євгенія вирушила 25 грудня близько 18.20 – коли у Тернополі до неї підсіли троє клієнтів напідпитку. Женя повезла їх у напрямку Підволочиська, куди прибули близько 19.30. Євгенія скаржилась на п’яних клієнтів, які поводяться неадекватно, зателефонувавши дорогою друзям. Вона ніби відчувала небезпеку. Однак, врятувати жінку не встигли. Після нападу їй вдалось утекти. І вона ще деяку відстань проїхала на своєму авто. На вулиці у Підволочиську її, закривавлену, помітили люди. Вони ж і доправили Женю до лікарні, де вона невдовзі померла.

Убита працювала водієм таксі у «VIP», потім – у службі таксі «549».  28 грудня 2015 р. колеги зустрічали тіло Євгенії на Збаразькому кільці. Градус невдоволення і напруги серед її колег тоді був шаленим. Стримало таксистів лише те, що підозрюваних затримали буквально за кілька днів. І тоді мало хто вірив, що оці «діти» й справді могли перерізати горло жінці.

Резонанс ХХі століття: Баба Вовчиха убила чоловіка і трьох онуків

Найрезонанснішим злочином за останні років 20 на Тернопільщині досі вважають вбивство бабою Марією свого чоловіка та трьох онуків. Трагедія трапилась у с. Загір’я Зборівського району. Вовчиха, як її називали у колонії, відбувала довічне ув’язнення в одній тюрмі з Юлією Тимошенко.

Нагадаємо, трагедія сталась 17 червня 2003 року. Марія Вовк зарубала чоловіка та трьох онуків, а потім втекла до посадки, перерізала собі вени та випила щурячої отрути. Вбивцю лікарі врятували. Син Василь та невістка Марійка злощасної Вовчихи, поховавши батька та трьох своїх дітей, знову пережили страшне горе. Через десять років після страшної трагедії у них нарешті народилась донечка. Однак дівчинка мала ваду серця. Батьки возили її по лікарях, але, проживши близько двох місяців, донечка померла.

Бабу Марію, яка убила чоловіка та своїх онуків, засудили до довічного ув’язнення. Вирок їй зачитали у день, коли убитій нею старшій онучці Оксанці виповнилося б 13 років. Вовчиху етапували до Качанівської колонії, що на Харківщині.

Убивство чоловіка Марія Вовк мотивувала тим, що... той частенько приходив додому напідпитку і “простягав до неї руки”. У суді жінка спокійно розповідала, як вона знайшла сокиру, детально пояснила, як саме вона зарубала чоловіка. “Я не знаю, за що била сокирою, — виправдовувалася жінка. І далі, після паузи, додала: — за те, що пив...”

На запитання прокурора: “До кого із онуків ви найкраще ставилися?”, баба Марія, не задумуючись, відповіла: “До Михася”. Його, як з’ясувало слідство, першим і зарубала. Потім підійшла до Володі, який спав навпроти брата, і вдарила сокирою вже його. У кожного з хлопців, за матеріалами експертизи, було не менше шести рубаних ран, несумісних із життям.

  • Потім я їх стягнула на підлогу, щоб не замастити ліжка кров’ю, — розповідала бабця у суді. Далі була черга Оксанки...

Кожного із дітей Марія ще й била по голові обухом. А потім, узявши небезпечну бритву, поперерізала їм шиї, бо, за її словами, думала, що вони ще могли бути живі. Чим завинили діти перед бабцею, Марія Вовк так і не змогла пояснити... Спочатку вона давала покази, що онуки знущалися над нею, часом й обзивали. Але у суді жінка викрикувала: “Я ті діточки повбивала, але вони нічого мені не робили. І син не робив, і невістка — добра жінка. Я не знаю, що зі мною сталося... То не я робила, а нечиста сила...»

За умисне вбивство Марію Вовк засудили до довічного позбавлення волі. Вона ж просила для себе смерті — щоб розстріляли.

Ця кривава драма досі залишається наймістичнішим та найжорстокішим злочином. У Загір’ї про нього намагаються не згадувати. Через декілька років про Марію Вовк згадували у зв’язку з тим, що у Качанівській колонії, що у Харківській області, де вона відбувала покарання, опинилася Юлія Тимошенко. Баба Вовчиха в той час була єдиною жінкою з Тернопільщини, засудженою до довічного позбавлення волі.

З’ясувалося, баба Вовчиха померла ще восени 2016-го – у Качанівській колонії. Там її і поховали. На похорони ніхто з рідних не поїхав…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • pitersuperfly

    ЖУТЬ !!!
  • 123

    То як звали того "прекрасного" чоловіка, що вбив завучку? Тернопіль малий, не скриєш шила в мішку, напишіть в коментарі

    Ірина Белякова reply 123

    Його звуть Романом. Прізвища називати не буду з етичних міркувань. Тут живуть його діти, молодший не знає, в чому підозрюють батька
  • Оксана Вагіна

    "Файна" Тирнопольщіна😱
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up