У Гаях Шевченківських троє в масках напали на родину. Хату перевернули, а людей нещадно катували

У Гаях Шевченківських троє в масках напали на родину. Хату перевернули, а людей нещадно катували

За неофіційною інформацією «20 хвилин», з будинку родини колишнього підприємця у селі Гаї Шевченківські винесли близько 100 тис. грн. та коштовності. Уся родина на момент нападу була вдома, у тому числі і онучатка господині – 6 і 3 рочків.

- Троє в масках увірвались, перевернули всю хату, катували родину і винесли близько 100 тисяч гривень та коштовності, - розповіла журналістові "20 хвилин" читачка Людмила, односельчанка родини, на яку напали. – Дуже сильно знущались над людьми. Маму Любомиру нещадно били. Найбільше постраждав її зять. Він, кажуть, у реанімації. Усе село сидить у страху. Люди бояться з домів виходити і дітей на вулицю пускати.

Розбійний напад, як розповіли односельці, трапився в ніч з 9 на 10 червня у с. Гаї Шевченківські. Злочинці у масках потрапили до будинку крізь відчинене вікно на 2 поверсі.

Будинок належав відомому підприємцю. Кілька років тому він у досить молодому віці помер, залишивши все у спадок дружині Любомирі, доньці Тетяні та її сім’ї. А за життя мав успішну кар’єру і фірми, розповіли у селі.

Відео дня

Саме помешкання – одразу як їхати від «Подолян»: гарні ковані ворота, мурований високий паркан, великий будинок і чимало прибудинкових будівель. Неозброєним оком видно, що тут проживає заможна родина. Тому, припускають у селі, на сім'ю хтось «навів».

- Усе село сидить у страху, а людей надзвичайно шкода – дуже привітні і гостинні. Завжди ходили до них колядувати, то приймали дуже гарно і гостинно. Це шок для всіх наших людей, - розповіла ще одна односельчанка, яку нам вдалось розшукати. Жінка просила не називати її імені та прізвища. -

11 червня поліція обійшла кожен двір. Розпитували людей, хто що бачив, і просили зачиняти вікна. Подробиць з місцевих ніхто не знає, але деталі події щораз обростають новими жахіттями та передають з вуст у вуста. Нібито напади стались ще у двох ближніх селах – у Великих Гаях та Гаях Гречинських. В одному з сіл людей теж нещадно катували, постраждала мала дитина.

Місцеві кажуть, що дізнались від знайомих силовиків, ніби слід – «донецький» і напади скоювали рецидивісти. «Трусять» ті родини, які точно мають гроші. І дуже жорстоко катують.

На момент злочину в будинку перебувало четверо дорослих людей та двоє маленьких діток, повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. Власників оселі допитували, аби ті зізналися, де гроші та цінні речі. Дітей та бабусю, 1936 року народження, вони не зачіпали. Після того, як нападники отримали бажане, вони залишили житло. Звільнитися від клейкої стрічки вдалося матері дітей і саме вона викликала поліцію.

 - Потерпілих госпіталізували до лікарні з забоями, струсом, закритою черепно- мозковою травмою та рваними ранами обличчя, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - За попередньою інформацією, зловмисники зайшли до будинку, підібравши ключ до вхідних дверей.   

Даний факт працівники поліції внесли в ЄРДР, відповідно до статті 187 частина 3 ККУ. Правоохоронці звертаються до людей, які, може, щось бачили чи чули, повідомляти на лінію «102». Даний злочин перебуває на контролі керівника Нацполіції України.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Петрик Янна

    Вибачте мене а хто таку суму вдома тримає зараз такий час що таких грошей не потрібно тримати надійному місці а  тим більше не  вдома. зараз світ жорстокий дуже одруження діткам та старшим а тих падло щоб знайшли. І тим більше вкрали ті хто знав що в них така сума

    Єврей reply Петрик Янна

    100 тис це велика сума?
  • Petro Skarzhynskyi

    Ось чому важливо на подвір'ї мати двох ротвейлерів, а в хаті дробовик
  • Ihor Bobak

    Аваков покажи нащо здатна "реформована" поліція
  • Vitaliy Koval

    Дозвольте людям зброю ,нехай захищаються самі ,якщо держава захистити громпдян не може.

    Роман Навроцький reply Vitaliy Koval

    тут зброя не допомогла, вони мали зброю....

    Ihor Chvankin reply Vitaliy Koval

    а хто чи що Вам не дозволяє мати зброю?

    Oleg Olchowetskyy reply Vitaliy Koval

    Vitaliy Koval газового пістолета в такій ситуації явно замало
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up