Вбивство Іринки Мукоїди: коли назвуть ім'я того, хто позбавив дівчину життя

Вбивство Іринки Мукоїди: коли назвуть  ім'я того, хто позбавив дівчину життя
  • Більша частина судових засідань позаду. Зараз справа на стадії оцінки доказів. Цілком можливо, що до третьої річниці загибелі дівчинки суд назве ім’я її вбивці.
  • «Нічого нового від свідків я не почула», - каже мама загиблої випускниці Ольга Яремчук. Жінка відвідує засідання за допомогою відеоконференції.  

 

Суд присяжних продовжує розгляд справи щодо вбивства випускниці  Іринки Мукоїди.
Слухання відбуваються в закритому режимі. Наразі справа - на стадії оцінки доказів. Про це повідомив прокурор Тернопільської області Петро Бойко.

Санкції за двома статтями Кримінального кодексу, за якими звинуватили Василя Гнатюка, передбачають від 8 років тюрми і до довічного позбавлення волі.

Чи винен у смерті Іринки саме Василь, уже невдовзі суд присяжних поставить крапку в історії з убивством вишнівецької випускниці. І якщо слухання відбуваються в закритому режимі, вирок зачитуватимуть відкрито.

Відео дня

Коли має бути вирок?

- Винуватий чи не винуватий (Василь – прим. авт.) – це питання суду, - каже Петро Бойко. - Судовий розгляд даного кримінального провадження триває, справа на стадії оцінки доказів – фактично великий обсяг роботи в суді проведено. Маємо надію, що найближчим часом буде вирок.

Більш детально про нюанси розгляду справи прокурор не говорить, зважаючи на таємницю чи «закритість» процесу.

Мама випускниці Ольга Яремчук теж підтвердила розгляд справи на стадії завершення. Коли саме оголосять вирок Василеві Гнатюку і чи визнає суд присяжних його винним у смерті дитини, цю тему обговорювати не хоче.

- Свідків допитали, усе триває нормально – наскільки може бути нормальним в цій ситуації, - каже Ольга Яремчук. - Я просто їжджу на засідання, в Тернопіль (бере участь у засіданнях за допомогою відео-конференції – прим. авт.). Ні з ким з родичів Василя чи інших учасників процесу не зустрічалась. Закінчаться засідання – все стане відомо.

Не так давно у засіданнях слухали свідків. Ольга Яремчук каже, що нічого нового для себе не почула.

Був біля Іринки чи в іншому місці?

Чи, бува, не з’явились у процесі судового дослідження відомості про причетність до вбивства інших осіб – на ці питання  ніхто з учасників процесу не відповідає. Їх же ми прагнули задати одному з адвокатів Василя. Телефонували юристові кілька разів, але слухавку він так і не взяв. Зокрема, ми хотіли поцікавитись, чи немає тиску на обвинуваченого чи затягування справи. І чи знайшлись у показах свідків підтвердження чи інші докази того, що в час убивства випускниці Василь перебував зовсім в іншому місці, про що, зокрема, неодноразового наголошували адвокати хлопця. Ми готові опублікувати позицію адвокатів, щойно вони нададуть інформацію.

Наступне засідання у справі вбивства Вишнівецької випускниці призначена на 25 лютого у Чортківському суді.

Нагадаємо, тіло випускниці Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті виявили зранку 26 червня 2017 р. на узбіччі траси у смт. Вишнівець Збаразького району. Підозрюваного, Василя Гнатюка, затримали через тиждень після убивства. Йому інкримінують, окрім убивства, зґвалтування в неприродний спосіб. Приблизно півроку тривало слідство і справу передали до суду. Підготовчі засідання відбувались в Тернопільському міськрайсуді, де, окрім іншого, обрали присяжних. Згодом перенесли розгляд до Чорткова, так вирішила колегія апеляційного суду.

- Відповідно до ст. 27 КПК України, справа слухається у закритому режимі,  тобто в присутності лише учасників кримінального провадження, оскільки обвинуваченим є неповнолітній і обвинувачення стосується злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості особи, - запевнили у прес-службі Тернопільського апеляційного суду.

Читайте також Справа вбивства Іринки Мукоїди: свідків до суду доправлять примусово

Довідка

Санкція п.10 ч.2 ст.115 КК України передбачає покарання від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі; ч. 3 ст. 153 КК України — від 8 до 12 років позбавлення волі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анна Мозговая

    жаль ребёнка а эти всё тазик возят
  • Тернополянин

    Я думав, його вже давно судили... 3 роки, то піздєц
  • саша

    о то внас судді 3 роки за що ім зарплату дають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up