Вимагання коштів у підприємця: слідство стосовно ексзаступників голови Тернопільської ОВА завершено

Вимагання коштів у підприємця: слідство стосовно ексзаступників голови Тернопільської ОВА завершено

Правоохоронці завершили розслідування за підозрою двох заступників голови Тернопільської ОВА у вимаганні хабаря.

18 січня 2024 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування за підозрою двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації у вимаганні неправомірної вигоди від підприємця. Кваліфікація: ч. 4 ст. 368 КК України.

Про це 19 січня повідомили на сайті Націанального антикорупційного бюро України (НАБУ).

За даними слідства, посадовці вимагали у місцевого бізнесмена неправомірну вигоду у сумі понад 2 млн грн. Ці кошти підозрювані просили за погашення заборгованості по виконаних роботах з будівництва інфраструктурних об’єктів за 2022 рік та обіцяли погасити борг комунального підприємства Тернопільської обласної ради перед його ТОВ за такі ж роботи у 2023 році.

Відео дня

У червні 2023 року їм повідомили про підозру. Тоді ж про підозру повідомили голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку, який вимагав і одержав неправомірну вигоду від того ж підприємця.

10 січня 2024 року розслідування стосовно колишнього голови Тернопільської облради виділили в окреме кримінальне провадження, а 11 січня 2024 року – завершили.

НАБУ і САП розпочали слідство за заявою громадянина, у якого підозрювані вимагали кошти.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що 26 червня 2023 року працівники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні неправомірної вигоди — йшлося про Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука. Їх підозрюють у отриманні хабаря у власника одного із підприємств за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Читайте також:

Ексголові облради Михайлу Головку оголосили нову підозру

Де насправді воюють заступники голови ОВА, яких підозрюють у отриманні хабаря? Ми дізналися

Затримали Михайла Головка і двох заступників голови ОВА. Їх підозрюють у вимаганні 1,8 млн грн

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Petro

    і?
  • 1 Jurist

    Вуйки…
  • Читач95

    Проти Головка слідство завершено 11 січня,  заступники теж йдуть до суду, а головний фігурант вийшов сухим із води. Цікаво хто постарався?
  • Channel

    а щодо Труша ніяких розслідувань не буде? нє? з ним все ок?

    суки

keyboard_arrow_up