Ексголові облради Михайлу Головку оголосили нову підозру

Ексголові облради Михайлу Головку оголосили нову підозру
  • 10 січня матеріали слідства стосовно ексголови Тернопільської облради виділили в окреме провадження. Також особі повідомили нову підозру.
  • Розслідування стосовно заступників голови Тернопільської ОВА наразі триває.

11 січня 2024 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього голови Тернопільської обласної ради, який підозрюється в проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера, повідомили у телеграм-каналі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.  
— На сьогодні детективами НАБУ за дорученням прокурора відкрито матеріали кримінального провадження стороні захисту для ознайомлення, — повідомили у САП.

Голову Тернопільської обласної ради, нагадаємо, у червні 2023 року було викрито «на гарячому» одразу після одержання ним понад 600 тис. грн., повідомили у антикорупційній прокуратурі. 

Як повідомили у САП, ці кошти посадовець, за даними слідства, вимагав за узгодження та включення в перелік об’єктів, які потребують фінансування за бюджетні кошти, виконаних робіт з капітального ремонту дороги місцевого значення, а також подальше підписання актів виконаних робіт комунальним підприємством Тернопільської обласної ради.

Відео дня

У той же день на вимаганні від цього ж підприємця майже 2 млн грн силовики викрили двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації.

— 10 січня 2024 року матеріали слідства стосовно ексголови Тернопільської облради виділили в окреме провадження, — повідомили у САП. — Також особі повідомили нову підозру. На сьогодні його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 та ч. 1 ст. 263 КК України. Розслідування стосовно заступників голови Тернопільської ОВА наразі триває.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 368. Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою

Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища -

карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Діяння, передбачене частиною першою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у значному розмірі, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

3. Діяння, передбачене частиною першою або другою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

4. Діяння, передбачене частинами першою, другою або третьою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, - карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 

Стаття 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами

1. Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

 

Читайте також: 

Михайло Головко оскаржує в суді своє звільнення з посади голови облради

Облрада — без голови. Чи є вже кандидатури, які можуть зайняти це крісло?

Суд змінив запобіжний захід для ексголови Тернопільської облради Михайла Головка

Як коментують затримання Михайла Головка і заступників голови ОВА у Тернополі

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • myvova83

    Місю, соси пісю!
  • Читач86

    Посадіть вже його і поверніть що накрав хлопцям на війну нехай батьки незбирають гроші для сина  на лікуваня.
  • Viktor Ivanciv

    Бля знову це чмо ви вже його закриєте в кінці кінців чи нє
  • Иван Гноевой

    Честно не знаю что он сотворил  но помню его на всех шоу  когда то когда смотрел их с Шустером продажным Куликовым и иже с ними какой был тихий **патриот** так и перло от него честным какие слова говорил и ему  бурные аплодисменты  вечерами ..И все они такие или хуже лезут до корыта нажраться и не вдавит..даже вовремя такой трагедии как у нас.Ничего святого!

keyboard_arrow_up