Виправдовував збройну агресію росії та займався пропагандою – судитимуть жителя Тернопільщини

Виправдовував збройну агресію росії та займався пропагандою – судитимуть жителя Тернопільщини
  • Пропагандист — житель Тернопільщини, багато років проживав в Україні без громадянства, уродженець одного з російських міст.
  • Чоловікові «світить» за пропагандистську діяльність до восьми років за ґратами.

У Тернополі судитимуть чоловіка, який виправдовував збройну агресію РФ проти України, поширював антиукраїнські наративи у соцмережах.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Відомо, що пропагандист — проживав протягом багатьох років в одному із селищ Тернопільського району. Чоловік не мав громадянства та поширював у соціальних мережах антиукраїнські наративи, виправдовував агресію росії та прославляв її армію. (ст. 436-2 КК України).

Відео дня

Розслідування встановило, що пропагандист — уродженець м. Митищі російської федерації, у березні-квітні 2022 року систематично розповсюджував у соцмережі матеріали російської пропаганди, що обґрунтовували правомірність збройного нападу на Україну та виправдовували воєнні злочини армії агресора.

Під час санкціонованого обшуку в помешканні пропагандиста правоохоронці вилучили телефон та комп’ютерну техніку із доказами його діяльності.

Чоловіка судитимуть за статтею 436-2 ККУ (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Нагадаємо, що у Тернополі судитимуть колишню співробітницю суду, яка добровільно пішла на співпрацю з окупантами.

Довідка
 
1. Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань Російської Федерації, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих Російською Федерацією, а також представників окупаційної адміністрації Російської Федерації, яку складають її державні органи і структури, функціонально відповідальні за управління тимчасово окупованими територіями України, та представників підконтрольних Російській Федерації самопроголошених органів, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України, -
караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.
2. Виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань Російської Федерації, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих Російською Федерацією, а також представників окупаційної адміністрації Російської Федерації, яку складають її державні органи і структури, функціонально відповідальні за управління тимчасово окупованими територіями України, та представників підконтрольних Російській Федерації самопроголошених органів, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України, -
караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.
3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
Джерело: Поради юриста

  Читайте також:

У Тернополі судитимуть колишню співробітницю суду, колаборантку з Луганщини

Тернополянину, обвинуваченому у пропаганді війни, апеляційний суд пом'якшив покарання 

Пенсіонер з Тернополя відкрито підтримував війну та поширював матеріали проросійської пропаганди. Яке покарання загрожує

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up