Військовий з Тернопільщини переховувався у схроні з велетенським арсеналом зброї

Військовий з Тернопільщини переховувався у схроні з велетенським арсеналом зброї

Працівники поліції на Донеччині, коли перевіряли інформацію щодо ймовірної схованки зброї, виявили військовослужбовця, який самовільно покинув частину. Окрім того, чоловік перебуває в розшуку за вчинення крадіжки на території Івано-Франківської області.

- До Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України надійшла інформація щодо наявності на території колишньої нафтобази поблизу села Зайцеве Бахмутського району схрону зброї, - повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції. - Оперативники під час перевірки отриманих відомостей дійсно знайшли на зазначеній місцевості підземне приміщення, а в ньому – арсенал зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Крім того, у підвалі правоохоронці натрапили на молодого чоловіка у військовому однострої. Поліцейським він представився солдатом-сапером однієї з військових частин, місце постійної дислокації якої базується в Закарпатській області. Зі слів 28-річного уродженця Тернопільської області, його частина відбула кілька днів тому до Ужгорода. Сам чоловік начебто відстав від частини, бо запиячив. У приміщенні він опинився, щоб заночувати, а до виявленого схрону жодного стосунку не має.

Однак, з’ясувалося, що боєць не лише самовільно залишив частину. Виявилося, що молодик перебуває у розшуку за вчинення крадіжки з проникненням в одному з сіл Івано-Франківської області. Злочин мав місце наприкінці 2016 року.

Відео дня

Вибухотехніки вилучили 60 гранат ВОГ-17М, 4 заряди до ПГ-7С, 4 заряди до ПГ-7П реактивного гранатомета, 200 патронів калібру 5,45 мм, 2 тротилові 200-грамові шашки, 2 детонатори, сигнальну ракету, протипіхотну міну ПМН-2 та запал до неї. Військовослужбовця доставили до відділу поліції.

Наразі тривають заходи щодо встановлення причетності строковика до виявленого схрону зброї. Якщо його причетність доведуть чоловік може відбутися штрафом, а може загриміти за ґрати до 3 років. Також працівники поліції нададуть правову кваліфікацію діям чоловіка у зв’язку із самовільним залишення військової частини.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Jīnhuā Jīnhuā

    Відпустять . Потім своє найде.

    Tarnopol Mst reply Jīnhuā Jīnhuā

    Герої не вмирають!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up