Взяла зі столу ніж, а коли чоловік відвернувся, вдарила щосили у спину

Взяла зі столу ніж, а коли чоловік відвернувся, вдарила щосили у спину
  • Чоловік у суді не пред’являв претензій до дружини, більше того – просив суд не позбавляти її волі.
  • У селі кажуть, пили добре обоє. Зараз Ольга вгамувалась і навіть пішла на роботу у лісництво. Але чи довго там протримається, люди сумніваються. Михайло вже має групу інвалідності, тому не працює.  

Борщівський районний суд проголосив вирок 42-річній Ользі З, яка, посварившись з чоловіком, встромила йому ніж в спину. Жінку звинуватили у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. Михайло, на щастя, вижив. Хоча травми у нього були важкими. Це проникаюче поранення грудної клітки справа, що супроводжувалось травматичним пневмотораксом та підшкірної емфіземою. Попри важкий стан чоловіка, медикам вдалось врятувати йому життя.

Що відомо про родину, де сталась трагедія

Про Ольгу З. в селі люди неохоче говорять. Підтверджують, що полюбляла випити попри те, що має двох дітей. Хоча на обліку ні у психіатра, ні у нарколога ніколи не перебувала.

—   Зараз не п’є, пішла на роботу у лісництво. Чи довго пропрацює, хто зна, може й до решок зарплати, — припускають у селі. — Михайло не працює, зараз має групу інвалідності.

Відео дня

Михайло – другий чоловік Ольги. З першим жінка ще раніше розійшлась, хоча обидві донечки – його. Старшій Ю. вже 19 років, дівчина навчається у Кам’янець-Подільському. Молодша А. – восьмикласниця місцевої школи. Дітей Ольги місцеві шкодують найбільше. Кажуть, гарні дівчата.

Трагедія трапилась 8 вересня 2020 р. в с. Цигани, що у колишньому Борщівському районі, між 10 та 11 год ранку. Жінка була у літній кухні, готувала їжу. Туди зайшов чоловік – слово за слово, і подружжя посварилось. Коли чоловік вже виходив з кухні та повернувся до дружини спиною, та взяла зі столу в праву руку ніж і нанесла йому один удар в область грудної клітки з правої сторони.

В судовому засіданні обвинувачена, не оспорюючи фактичних обставин справи,  свою вину у вчиненні інкримінованого їй злочину визнала повністю. Зізналась, що в період часу від 10 до 11 год., під час суперечки, нанесла чоловікові один удар ножем. У суді жінка пригадала, як почалась сварка. Вона вимагала, щоб чоловік вийшов з кухні. Зізналась, що була розлючена. В своїх діях щиро розкаялася.

Суд дійшов висновку, що обвинувачена своїми діями, які виразились у заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного  для життя в момент заподіяння, скоїла злочин, передбачений ч. 1 ст. 121 КК України.

—   При призначенні покарання обвинуваченій суд врахував суспільну небезпечність вчиненого нею протиправного діяння, яке відноситься до тяжких злочинів, кількість тілесних ушкоджень, їх локалізацію та механізм спричинення, особу винної, мотиви та наслідки злочину, пом`якшуючі та обтяжуючі обставини, — йдеться у матеріалах справи.

Вирок суду: півтора року умовно

Суддя врахував те, що обвинувачена раніше не судима, злочин вчинила вперше. По місцю проживання характеризується як особа, що зловживає спиртними напоями. Заміжня, проживає з сім`єю, має на утриманні двох неповнолітніх дітей. На обліку в психіатра, нарколога не перебуває. Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченій суд визнає вчинення кримінального правопорушення щодо подружжя. Пом`якшуючими покарання обвинуваченій обставинами суд визнає щире каяття, визнання вини, активне сприяння розкриттю злочину. А також те, що травмований чоловік не пред’являв претензій до дружини. Більше того, просив суд не позбавляти обвинувачену волі.

—   Визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років, — таким був вирок Борщівського райсуду. — На підставі ст.75 КК України  від відбування призначеного покарання звільнити з випробуванням з іспитовим строком на один рік 6 місяців.

Вирок може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Борщівський районний суд.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ростислав Гарасимчук

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up