«Я не хочу вірити, що він міг таке зробити!» Що дізналися про підозрюваного у вбивстві на Лозовецькій

«Я не хочу вірити, що він міг таке зробити!» Що дізналися про підозрюваного у вбивстві на Лозовецькій
  • Журналісти «20 хвилин» дізнались багато подробиць про життя 19-річного хлопця. Якщо певна інформація підтвердиться, це може суттєво вплинути на слідство і, відповідно, на покарання.
  • Два місяці арешту без права внесення застави — таку міру запобіжного заходу обрав суд для Тараса. Чи оскаржуватимуть її в апеляції і що говорить адвокат хлопця?

 

«Дитина, як дитина, і жодної агресії, принаймні раніше», - приблизно так відгукуються ланівчани про Тараса М., 19-річного хлопця, якого підозрюють у жорстокому вбивстві 22-річної Катерини. Його прізвище ми поки не називатимемо з етичних міркувань, хоча повні дані є в редакції.

Ми поспілкувались з класною керівничкою хлопця, його адвокатом та ще з добрим десятком людей, які знають Тараса від дитинства. Що вдалось з’ясувати?

Відео дня

Нагадаємо, тіло незнайомої жінки під вікнами будинку, що на вул. Лозовецької, помітили перехожі зранку 6 грудня. Викликали швидку, однак медики лишень констатували її смерть. Тоді повідомили поліцію. На місце виїхала слідчо-оперативна група.

Понад 20 ран на тілі жінки

Поліцейські з фото загиблої обійшли чи не кожну квартиру, однак місцеві жінки не впізнавали. Про версії того, що з нею трапилось, у поліції говорили обережно. Не виключали й того, що потерпіла чи то випала з вікна або даху, або їй допомогли. Проте, обстеживши дах, не виявили там жодних слідів. Невдовзі нам вдалось дізнатись від власних джерел, що на тілі загиблої були колото-різані рани. Висновок експертів шокував: таких ран було понад 20.

  • За фактом смерті 22-річної дівчини поліцейські Тернополя відкрили кримінальне провадження, — повідомили по обіді 6 грудня у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.  — Відомості за даним фактом слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань, згідно зі статтею 115 Кримінального кодексу. Йдеться про умисне вбивство.

Як з’ясувалось згодом, жінку вбили за добрих 12 год до того, як її знайшли. Тіло просто перетягнули на балкон, а зранку скинули з 4 поверху.  

Невдовзі у поліції з’явився і підозрюваний. За попередніми даними поліції, пара познайомилась за кілька годин до вбивства. Що молоді люди не поділили на квартирі, яку винаймав чоловік, ще з’ясовуватимуть. Офіційно це звучить «тернополянин, що винаймав житло на вулиці Лозовецькій, 5 грудня 2021 року посварився із дівчиною, яка була у нього в гостях й завдав їй близько 20 ударів гострим предметом у шию та груди». Його затримали в одному з районів Тернопільщини та затримали, згідно зі ст. 208 КПК. Вручили підозру, а невдовзі суд обрав для нього міру запобіжного заходу – тримання під вартою протягом 60 діб без права внесення застави.

Чи оскаржуватимуть міру запобіжного заходу в апеляції, ми поцікавились в адвоката підозрюваного хлопця.

  • Повна ухвала буде лише 13 грудня, — повідомив адвокат Григорій Федчишин. — Ми ще маємо час для оскарження. Після цього радитимемось з мамою мого підзахисного. Вони вирішать писати апеляційну скаргу, значить подаватимемо.

Що відомо про Тараса, якого підозрюють у вбивстві?

Чимало нам вдалось дізнатись і про самого хлопця. Тарасу 19, він народився і донедавна проживав у Ланівцях. Ще влітку, 28 липня, його бачили на День міста — молодий чоловік, як і кілька років поспіль, допомагав на святкуванні із організацією роботи дитячих атракціонів. Після того знайомі та однокласники з ним не зустрічались.

Ми також знайшли у соцмережах оголошення, в якому ланівчани шукали майстра з ремонту скутерів. Це було близько двох років тому. Тарас відгукнувся у коментарях, повідомивши, що візьметься за цю роботу. Та залишив номер свого мобільного. Журналісти «20 хвилин» намагались зателефонувати за зазначеним номером. Проте він весь час перебував «поза зоною досяжності».

У Ланівцях Тарас закінчив 9 класів, потім пішов навчатись до Лановецького ПТУ. Проте цього закладу не закінчив – його відрахували з 2 курсу через систематичні прогули.

Батьки хлопця давно розлучились, ще коли хлопчик був малим. Він залишився проживати з мамою. Саме за мамою найбільше «тягнув», хоча був певний період, коли жінка намагалась влаштувати своє особисте життя і на сина, м’яко кажучи, уваги звертала мало. Тому ріс Тарас, кажуть сусіди, сам по собі. Бо й батькові не надто був тоді потрібен. Проте невдовзі стосунки із матір’ю значно потеплішали, і жінка з новою силою взялась за виховання сина.  

Про татову родину у Ланівцях говорять двояко – одні хвалять і співчувають, що таке трапилось із нащадком, інші нічого доброго сказати про батька не можуть. Зазначають лишень, що його мати займала принаймні донедавна досить непогану посаду. Зараз жінка опікується хворою донькою, Тарасовою тіткою. Від Тараса бабуся ніколи не відмовлялась, але й особливої уваги, як і від решти родичів, хлопець не мав.

  • Коли від прийшов до мене в 5 клас, родина Тараса вже була неповною, — розповіла класна керівничка підозрюваного Вікторія Козирська. — Але з мамою в нього були хороші стосунки, а жінка добре виконувала свої батьківські обов’язки. Тарас ніколи не був на обліку в поліції чи інших структур. В школі з ним не було жодних проблем. Завжди послухає…

Уроків не зривав, був слухняним

Звістка про те, що Тараса підозрюють у настільки жорстокому вбивстві, приголомшила його класну керівничку. Про це вчителька дізналась лишень напередодні розмови з журналісткою. І, каже жінка, досі повірити в це не може.

  • Він принаймні у школі був доброю дитиною, ніколи не спостерігала за ним жодної агресії, ні по відношенню до однокласників, ні до інших, — каже колишня класна керівничка Тараса. — Діти, його колишні однокласники, ще певно не знають, що з ним трапилось. Я сама тільки сьогодні це почула. І не можу в це повірити…

Вчився в школі непогано, відмінником не був, але й серйозних проблем ніколи в нього не виникало, каже вчителька. Вже після школи було захоплення мотоциклами. Ще коли вчився в 9 класі, одразу сказав, що в 10 не піде, бо подобається йому працювати з технікою.  Тому й вступив до ПТУ після 9 класу.

  • Він був у школі, як і всі діти, що попрошу – послухає, ніколи не відмовлявся від доручень чи в організації шкільних свят, — пригадує пані Вікторія. — Так, проживав у неповній сім’ї, лишень з мамою. Ще бабуся тоді з ними жила. Не помічала я за ним, щоб в дитини були якісь проблеми чи неконтрольована агресія. Уроків не зривав, слухняним був.

Коли навчався у школі, серед однокласників особливих друзів не мав. Проте дружив із сусідським хлопчиком Максимом. Після школи їхні дороги розійшлись — Тарас, технар, пішов в ПТУ, а Максим закінчив медучилище і зараз в АТО.

  • Я не хочу вірити в те, що він міг таке зробити, — каже Вікторія Козирська. — Я не можу в це повірити…

Доки ми готували матеріал про Тараса, отримали чимало й іншої інформації. Вона стосується як родини, так і особистого. На жаль, зараз ми її перевірити у відкритих джерелах не можемо, тому й не публікуємо. Окрім того, не маємо права публікувати «закриту» інформацію, що стосується стану здоров’я. Принаймні поки що. Лишень зазначимо: якщо бодай частина інформації підтвердиться, це може суттєво вплинути і на хід слідства, і на покарання молодого чоловіка. Якщо, звичайно, його причетність до жорстокого вбивства доведуть…

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 115. Умисне вбивство

1. Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, - карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Читайте також

На Лозовецькій під вікнами будинку виявили тіло молодої жінки

Двічі тікала від смерті: у вбитої на Лозовецькій Катерини лишилася 3-річна донька

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Читач05

    Тарас Мудрик звати вбивцю.
  • Halyna Bondarenko

    А попередні кримінальні справи?
  • Olha Hrynyk

    сімя дитина чоловік...і лозовецька маловідомий пацан і смерть....мозги де...
  • Світлана Гданська

    Що замужня жінка,робила в квартирі з 19 річним хлопцем?А ревнував до кого?до чоловіка?

keyboard_arrow_up