Партнер рубрики Події

Просили домашній арешт для Горбатюка: що відомо про суд у справі вбивства татумайстрині?

Просили домашній арешт для Горбатюка: що відомо про суд у справі вбивства татумайстрині?
  • Суди у справі вбивства тернопільської татумайстрині Тетяни Підвашецької тривають із початку осені 2019-го року. У злочині підозрюють 25-річного Андрія Горбатюка. 
  • Після тривалої перерви, чергове засідання відбулось 18 вересня у Тернопільському міськрайонному суді.  Планували перейти до допиту підсудного. Проте змінився прокурор. І новий представник обвинувачення взяв перерву. 

Здається, судова справа щодо вбивства Тетяни Підвашецької уже на фінішній прямій. Суди тривають вже понад півтора року. Проте зараз процес набув несподіваних поворотів. 

Підсудний у справі Андрій Горбатюк зараз перебуває у Чортківському СІЗО. У засіданні він брав участь через онлайн-зв`язок.  

Читайте також: "Адвокат переконує, що є інші особи причетні до вбивства: нові подробиці у справі вбивства тату-майстрині" 

Відео дня

"Змінився прокурор"

18 вересня засідання відбулось у зміненому складі учасників судового процесу. Замість прокурора Олексія Смередчука справу тепер веде прокурор Ірина Єднак.

За словами секретаря судового процесу, такі зміни відбулись через внутрішню реорганізацію в органах прокуратури. Внаслідок змін Смередчук звільнений із органів прокуратури. 

Вступивши у справу, прокурор заявила клопотання про надання їй часу для ознайомлення з матеріалами справи. Суд клопотання задовільнив.

- У зв'язку з неможливістю до сьогодні ознайомитись з матеріалами кримінального провадження, я подала клопотання про відкладення справи, оскільки є потреба ознайомитись з деякими матеріалами, - каже Ірина Єднак. 

"Просили про домашній арешт"

Окрім того, судді розглядали клопотання нового прокурора про подовження міри запобіжного заходу для Андрія Горбатюка. 

Інтереси Андрія Горбатюка в суді представляють адвокати Петро Грода та Тарас Боднарчук. Захисники звернулись до суду з проханням змінити міру запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий  домашній арешт і мотивували це тим, що Горбатюк не зможе вплинути на жодні докази у справі, оскільки суд їх вже розглянув.

- Зараз ми практично завершили дослідження усіх доказів. Залишився допит обвинуваченого. Тому будь-якого ризику, що мій підзахисний зможе чи впливати на свідків, експертів, спотворювати докази не існує. Залишається лише визначення важкості покарання, яка загрожує моєму підзахисному, у випадку, якщо він буде визнаний винним, - каже один із адвокатів Горбатюка. - Згідно з практикою Європейського суду, однієї цієї обставини недостатньо щоб продовжувати дію найсуворішого запобіжного захисту у вигляді тримання під вартою. Я вважаю, що на даній стадії процесу, інший, більш м'який запобіжний захід, а саме домашній арешт, буде доречним.

Проте, після нарадчої кімнати суд відхилив клопотання адвоката та продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Сам Андрій Горбатюк запитав у секретаря, чи потрібно йому чекати на оголошення рішення суддів після нарадчої кімнати. Після того, як почув, що йому ухвалу надішлють згодом, на оголошення вирішив не чекати. Через відеов'язок чувся гавкіт собак із території ізолятора.  

"Для нас це велика втрата"

Журналістка "20 хвилин" поспілкувалась із подругою загиблої Тетяни Підвашецької. Жінка просила не називати її прізвища і каже, що їй дуже важко говорити, бо досі не може повірити у те, що сталося. 

- Для усіх, хто знав Таню, - це велика втрата, - каже подруга загиблої Тетяни. - Досі не можу повірити, що її немає. Її мама, бабуся, які за кордоном, та дідусь, з яким вона спілкувалась,  дуже сумують за нею. Минув час, а ці рани не перестають боліти. 

 

Жінку вбили у квітні минулого року

В квартирі на "Алясці" знайшли мертвою власницю тату-салону

Нагадаємо, 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку вбили у квартирі на вулиці Курбаса,9 16 квітня. Того ж дня підозрювати у вбивстві почали 25-річного Андрія Горбатюка. Чоловіка затримали у Львові. Міру запобіжного заходу Андрію Горбатюку обирали в міськрайонному суді 18 квітня. Мами підозрюваного в суді не було. Прийшов дідусь, колишній чоловік та подруга загиблої Тетяни. Підозрюваний після засідання сказав, що шкодує про те, що трапилося. Відео із засідання тут. 

Згодом у ГУ Нацполіції повідомляли, що підозрюваний перебуває у психоневрологічній лікарні у Скаржинцях Хмельницької області, йому у закритому відділені проводять стаціонарну психіатрично-психологічну експертизу для осіб, які перебувають під вартою.

На початку жовтня повідомили, що чоловік осудний, матеріали передали у суд.  Головуючий суддя: Петро Гуменний, суддя-учасник колегії: Віктор Братасюк, суддя-учасник колегії: Володимир Ромазан. Прокурор -  . На початку засідання суддя озвучив, що відбувається розгляд справи за 115 ст. Кримінального кодексу - "Умисне вбивство". 

Наразі наші журналісти продовжують стежити за судами у даній справі. Про усі новини читайте згодом. Наступне судове засідання відбудеться наприкінці жовтня. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • саша

    розігнати  тих суддів . я не розумію  цілий рік судити за вбивство

    Петро reply саша

    Не розумієш чому, то не коментуй
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up