Замовника убивства активіста Віталія Ващенка шукає Генпрокуратура

Замовника убивства активіста Віталія Ващенка шукає Генпрокуратура
  • Виконавці – у суді. Зараз саме тривають судові слухання.
  • Як вивести на чисту воду замовника – вирішують в Генпрокуратурі.

Виконавці та організатор вбивства Віталія Ващенка – у суді.

Відносно чотирьох осіб, які були притягнуті до кримінальної відповідальності за вбивство активіста Віталія Ващенка, розслідування завершено. Щодо замовника – виділено в окреме провадження. Та передане до Генеральної прокуратури України. Про це повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета.

Нагадаємо, Віталія Ващенка 26 травня 2016 р. кийками забили на смерть. Сиротами залишились двоє синів. Громадський активіст, член ГО «Народна рада», депутат Кременецької міської ради, - йшлось в офіційних повідомленнях. «Наш Робін гуд», для якого не існувало ані заборонених тем, який не боявся «дахів» та не закривав очі на беспредєл, дерибани і свавілля силових структур – так за нього відгукувались земляки й ті, хто добре знав Віталія Ващенка. І обов’язково наголошували: він «воював» ніяк не для власного збагачення і не для примноження капіталу. А тому, що його боліла Україна. Мучив безлад, який коївся навколо. За декілька днів до трагедії Віталія попереджали, що на нього готують напад, але він це не сприйняв всерйоз.

Відео дня

Обвинувальний акт щодо організатора та виконавців злочину направили до суду. Зараз у Зборівському райсуді триває розгляд справи.

Нагадаємо, всім інкримінують замовне вбивство у складі організованої злочинної групи.

  • Щодо замовника теж порушене кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України, йдеться про умисне вбивство, - каже Сергій Крета. – Зараз матеріали – у Генпрокуратурі. Вони їх вивчають щодо можливої допомоги і вказівок, що ще потрібно зробити, аби встановити замовника вбивства активіста.

Очільник тернопільської поліції Олександр Богомол запевнив: «замовили» Віталія Ващенка не політичні опоненти, як припускалось раніше, в тому числі і членами родини загиблого. Вбивство пов’язано з громадською діяльністю активіста.
Читайте також Тернопільщина попрощалась з кременецьким «Робін Гудом» Віталієм Ващенком 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up