Злодій, який обікрав дитсадок у Чорткові і його директорку, сяде до в’язниці

Злодій, який обікрав дитсадок у Чорткові і його директорку, сяде до в’язниці
  • В суді чоловік пояснював, що повернувся із заробітків, де йому не заплатили. Цивільна дружина – вагітна. Саме через матеріальну скруту пішов на злочин.
  • Очільниця садочку згадує, як буквально у всіх групах були порозкидані речі, також все перевернуте в її кабінеті. Проте просила суд  суворо не карати обвинуваченого і не позбавляти його волі.

До двох років позбавлення волі засудив Чортківський райсуд чоловіка, який, розбивши вікно у дитсадку, викрав гроші та побутові техніку.

Його визнали винуватим за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Строк відбування покарання обвинуваченому рахуватимуть з 22 листопада 2019 року, з урахуванням строку його фактичного затримання та тримання під вартою у зв`язку з даним кримінальним провадженням. Апеляційна скарга на вирок може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Чортківський районний суд.

До речі, чоловік 22 січня 2013 року вже був засудженим на три роки Тернопільським міським судом за аналогічний злочин. Звільнився з місць позбавлення волі у червні 2015-го.

Відео дня

Нагадаємо, 21 грудня 2018 року з кабінету директорки дитсадка №8, який розташований у м. Чорткові по вул. Шевченка, 64 а, зникли гроші і техніка. Зокрема, 2 000 гривень, ноутбук марки Samsung, планшет Aple, DVD – програвач. Злодій викрав це все, розбивши вікно у садочку. Як згодом пояснював у суді, «пішов на справу» через скрутне матеріальне становище.

Ноутбук і програвач одразу здав в ломбард, отримавши за це мізерні кошти – 650 грн. Хоча техніка насправді коштувала в рази дорожче.

Обвинувачений свою вину у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю.

-       21 грудня 2018 року ввечері, коли на вулиці було темно, проник через вікно на другому поверсі дитячого садка, - розповідав обвинувачений в суді. - Дістався він до цього вікна по пожежній драбині. Розбив вікно в дверях каменем. Проникнувши в приміщення, він викрав гроші, ноутбук, планшет і програвач.

Викрадені програвач та ноутбук він продав в ломбарді в Києві за 650 гривень, гроші потратив на житло і харчування. Планшет тримав при собі, пізніше віддав працівникам поліції.

У суді чоловік розповідав, що був на заробітках за кордоном. Однак, повернувся в Україну без грошей, оскільки, йому не заплатили за останні два місяці роботи. Дома посварився з батьками, а тому перебував то в Києві, то жив у дядька в Тернополі. В грудні повернувся в Чортків, був без житла та роботи. А тому і вчинив крадіжку.  З січня 2019 року він проживав у фактичних шлюбних відносинах з жінкою у Кам`янець- Подільському районі Хмельницької області. На даний час цивільна дружина є вагітною. У вчиненому щиро розкаюється, просить його суворо не карати, не позбавляти волі.

-       22 грудня 2018 року о 7 год. 30 хв. мені зателефонували працівники садочку та повідомили, що у нас був злодій, - розповідала потерпіла у суді. - По всіх групах садка були порозкидані речі, а також у моєму кабінеті. Тоді ми викликали поліцію.

У суді жінка просила суворо не карати обвинуваченогоЗважаючи на його життєву ситуацію, не позбавляти його волі. Їй частково відшкодована шкода та повернуто планшет.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up