«Групи смерті» дістались Тернопільщини: поліція виявила в такій 13-річного хлопчину (ОНОВЛЕНО)


«Групи смерті» дістались Тернопільщини: поліція виявила в такій 13-річного хлопчину (ОНОВЛЕНО)
  • У поліції підозрюють, що до дитини застосовували гіпноз.
  • Хлопчику 13 років, він – з Борщівщини.
  • Поліція порушила кримінальне провадження за схиляння до самогубства.  

13-річного хлопчика з Борщівщини «вичислили» поліцейські у грі смерті «Синій кит».

Зупинили його на рівні, коли він вирізав малюнки на руках. Але наступні завдання у нього були вже досить серйозними.

  • Буквально в понеділок хлопчик зайшов «ВКонтакте» і йому надійшло запрошення для участі в групі «Синій кит», - розповів начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. -  Він отримав декілька інформповідомлень і відео.

На відео дві дівчинки-близнючки розповідали про тяжке життя і дали завдання зробити поріз - вирізати кита на руці.

Відео дня

Школяр, до речі, звернув увагу і згодом повідомив поліцейських, що протягом перегляду відео у дівчаток змінювався колір очей.

  • Ми можемо припустити, що це відео містило елементи гіпнозу, - каже Олександр Богомол. - Після цього хлопчик наніс собі малюнок на руці. Пояснював, що не усвідомлював, що робить. Був, як у тумані. Ми вважаємо, що це вже небезпека.

Наступним завданням для малого було зробити глибокий поріз - від плеча до кисті. Навіть прийшло фото порізу – яким він має бути.

  • Хлопчина злякався і, на щастя, цього не робив. – каже Олександр Богомол. -  Невдовзі видалився з групи. Але ми переживаємо, що не всі діти можуть бути настільки стійкими до гіпнотичного впливу.

Найбільше шансів потрапити у «сині кити» - у дітей 5-8 класів. Бо старші вже розуміють, що таке суїцид і усвідомлюють наслідки спричинення собі болю та ушкоджень, кажуть у поліції.

  • Ми порушили кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального кодексу України – схиляння до самогубства, - каже очільник обласної поліції. - Все для того, аби провести повноцінне розслідування, зафіксувати цей випадок, детально в ньому розібратись. І ми намагатимемось знайти джерело надходження небезпечної інформації.

Найвразливіша категорія дітей, яких можуть з легкістю втягнути до так званих «груп смерті» – діти, які виховуються в неповних і неблагополучних сім’ях. Школярі хочуть самоствердження і проявити себе, тому беруть участь в подібних іграх, застерігають у поліції.  

Нагадаємо, «Синій кит», "Море китів" - так звані «групи смерті» у соцмережах. Спочатку дітям пропонують просто погратись. Вони дають згоду і отримують куратора. Невдовзі адмін блокує і групу, і куратора, призначаючи іншого. А той вже роздає завдання нового рівня. Спочатку все видається досить невинним, а невдовзі завдання на кшталт встати в 4 ранку і намалювати лезом на руці кита. 

УВАГА! Ті, хто придумує такі ігри, тонко розбираються в психології підлітків, – вони тиснуть відразу на три больових точки.

По-перше, тиснуть на свідомість дітей мовляв (ти слабодухий і не можеш це зробити) – багато підлітків виконують завдання, щоб довести собі і комусь свою силу.

По-друге, вони маніпулюють дітьми – страх втратити рідних сильніший за страх власної смерті.

По-третє, вони підносять самогубство як відхід від всіх проблем в житті, допомогу і полегшення.

Щоб діти не стали учасниками групи смерті:

1. Приділяти більшу увагу психологічному стану дитини;

2. Перевіряти шкірні покриви дитини на наявність пошкоджень та у разі їх виявлення з’ясовувати обставини, за яких вони з’явилися. Особливу увагу звертати на пошкодження різного роду в формі кита;

3. Перевіряти акаунти дитини в соціальних мережах, та групи до яких входить акаунт. Перевіряти вміст спілкування в приватних чатах;

4. Звертати увагу на коло осіб з якими спілкується дитина;

5. Намагатися зайняти вільний час дитини зайняттям спорту;

6. Обов’язково контролювати те, які фото – відео матеріали знаходяться в гаджетах дитини;

7. Встановити функцію (батьківський контроль) на усіх гаджетах дитини.

Довідка

207 людей покінчили з життям у 2016 році на Тернопільщині. З них троє – діти, мешканці Збаразького, Чортківського і Шумського районів. Вже від початку 2017 р. в області вкоротили собі віку 14 осіб. Дітей серед них, на щастя, немає. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Ось читав вчора новини ,що зловили двох так званих кураторів цієї х.....і  і , що ви думаєте  їх сьогодні відпусти мотивуючи це тим ,що не було летальних випадків . І що ви думаєте цими кураторами виявилися студенти медичного навчального закладу .Свої дії вони назвали експерементом над людьми . У мене питання хто їм дав право проводити такі психологічні досліди над людьми, і тим більше над дітьми у ,котрих ще слабка психіка .Ці ж скотиняки прекрасно це розуміли ,що вони калічать психіку дітям . Ось треба було цим двом п......м впаяти по 20 років колонії  з конфіскацією майна або розтріляти на площі ,то інші б задумалися  перед тим як в соціальних мережах займатися такою х......ю .Тільки ось одна проблема у нас так звана демократія  і закони дуже хренові і лояльні до всяких покидьків.
  • Юра Швирло

    Можливо кіберполіція буде робити роботу? По групі ВК чи по ВК, чи по пошті сліди знайти не складно.
  • Piter Savka

    Бити, бити і бити. І пробувати чи теплий і знов бити. Вся дурь вийде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up