Знайшли тіло 35-річного Володимира Хавалка, якого розшукувала вся Тернопільщина майже два місяці

Знайшли тіло 35-річного Володимира Хавалка, якого розшукувала вся Тернопільщина майже два місяці
  • Чоловіка у петлі побачив місцевий мешканець у лісосмузі. За версією правоохоронців, Володимир наклав на себе руки.
  • Слідів насилля чи причетності інших осіб до смерті Володимира експерти не виявили.

35—річного Володимира Хавалка, якого майже два місяці розшукували родичі, правоохоронці та чимало небайдужих людей, знайшли за десяток кілометрів від рідного дому. На жаль, чоловік був мертвим.

Нагадаємо, в ніч з 30 на 31 жовтня пропав безвісти Хавалко Володимир Іванович, 1985 року народження, — таке повідомлення з’явилось у Тернопільських вайбер групах. Проживає в с. Теофіпілка Козівського району Тернопільської області з батьками, своєї родини у нього не було. Ані того вечора, ані напередодні ніяких конфліктів чи сварок не було, стверджували рідні.

  • Вийшов і пішов десь, між 9 і 10 вечора, і до нині ніхто про нього нічого не чув і не бачив, — розповів брат зниклого чоловіка Василь. – Пішов у повсякденному вбранні, як щодня ходить. На наступний день, знаємо, мав плани, мав їхати до Тернополя.

Володимир працював, але неофіційно. На роботі відтоді не з’являвся. У поліцію родина про зникнення Володимира повідомила.

Відео дня

Читайте також Вже тиждень розшукують 35-річного Володимира Хавалка: продавчиня повідомила родичів, що бачила його на вокзалі

Хотів одружитись - у Володимира були серйозні плани на життя

Колишні колеги теж долучились до пошуків. Звертались до редакції з проханням, аби журналісти не припиняли писати матеріали про розшук чоловіка. Кожна стаття про Володимира Хавалка набирала десятки тисяч переглядів та тисячі репостів.

Ті, хто добре знав чоловіка, стверджували: Володя компанійський, добрий і щирий.  

До останнього люди не втрачали надії, що Володимира знайдуть живим.

Колишні співробітники пригадували, як понад рік тому востаннє зустрічались з Володимиром. Той щойно приїхав із заробітків та казав, що йому пора одружуватись і створювати власну сім’ю.  

Про це читайте детальніше Коли побачили, кого розшукують, ніби струмом вдарило: вже три тижні, як зник Володимир Хавалко
Поліція разом з місцевими обшукали все навколо – ані сліду.

Кілька вечорів і ночей поспіль брат зниклого чоловіка Василь провів на вокзалі у Тернополі – до нього подзвонила жіночка, яка продає там шаурму і хот-доги, що нібито бачила Володю і він у неї купував шаурму.

Близько місяця тому рідний брат Володимира Василь розповідав, що у лісосмугах теж шукали. Бо вже різні думки були… Тоді пошуки результатів не дали. На жаль, за телефоном місце перебування Володимира з’ясувати було неможливо – свій мобільний він залишив вдома. Як і гаманець.

Знайшли у лісосмузі у свято 

Десь через місяць після початку пошуків зниклого чоловіка у лісосмузі виявили тіло незнайомця. І за віком він був схожим, і одяг подібний до того, який був на Володимирі під час зникнення. Але це, з’ясувалось, був інший чоловік. Це ж підтвердив і рідний брат Володимира під час процедури впізнання. Тоді всі зітхнули з полегшенням – знову спалахнула надія, що Володимир живий. Можливо, з ним щось трапилось, чи пам’ять втратив, але живий… Хоча вже під час пошуків одною з версії поліції була й та, що Володимир скоїв самогубство.

Напередодні журналісти отримали інформацію, що Володимира нібито знайшли і вже поховали. У поліції все підтвердили.  

  • 13 грудня місцевий мешканець у лісосмузі між с. Плотича і Плоске Козівського району виявив на дереві тіло незнайомого чоловіка, — повідомив заступник начальника відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Андрій Василик. – На місце виїжджала слідчо-оперативна група.

Місцеві тоді казали, що тіло не надто добре збереглось, тому припускали, що Володимир наклав на себе руки – не виключали, що одразу після зникнення.

Версію про самогубство чоловіка підтвердили і правоохоронці, і експерти, які невдовзі встановили, що це саме Володимир Хавалко.  

На тілі, за твердженням експертів, слідів насильницької смерті не було. Окрім борозни на шиї від мотузки. Інформація про можливу причетність до смерті Володимира сторонніх осіб також не підтвердилась. Справу перекваліфікували зі «зниклий безвісти» в умисне вбивство з позначкою «самогубство».

Редакція висловлює щирі співчуття родині, друзям і знайомим Володимира Хавалка. Вічна пам’ять…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (102)
  • Ростислав Флінта

    Шкода. Але якась причина цьому мусить бути
  • Ivan Zolotun

    Неможу повірити. Разом навчалися в Одесі. Дійсно хорошою людиною був. Співчуття рідним і близьким. Вічна пам'ять.
  • Mariya Kadygrob

    Вічна пам'ять нехай земля буде пухом глибоке співчуття рідним.
  • Світлана Пирожик

    Дуже шкода молодої людини щирі співчуття родині
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up