ФОТО ДНЯ: у Чорткові відбудеться відкриття 3D муралу на бібліотеці

ФОТО ДНЯ: у Чорткові відбудеться відкриття 3D муралу на бібліотеці

27 червня о 17:30 відкриття муралу «Чортків-500: книжкова історія»

 

Казка Остапа Барановського оживе на стіні публічної бібліотеки.

«Ще більше про історію народження муралу "Чортків-500: книжкова історія" - сьогодні у дворику Публічної бібліотеки», повідомила Чортківська міська рада.

Відео дня

«Візуалізація справді була, але схожих муралів в Україні є досить багато, тому ми вирішили, що наш має бути особливим і неповторним. На нашій стіні оживе справжня казка чортківського письменника та митця Остапа Барановського про пана Чорткавера.

Наше місто має свого казкового персонажа і тепер його точно знатимуть і пізнаватимуть усі. Будуть на муралі і книги, звісно, це ж бібліотека!», - розповіла керівниця публічної бібліотеки Ірина Брунда. 

Також жінка додала, що над муралом працювала команда з 4 фахових художників.

 Проєкт став можливим завдяки чортків'янці і народній депутатці Євгенії Кравчук і неймовірним здійснювачам мрій - платформі Спільнокошт, які у грудні-січні допомогли українцям дізнатися про проєкт і зібрати на нього кошти.

  • Варто відзначити, що створення муралу приурочене цьогорічному відзначенню 500-ліття з дня надання Чорткова Магдебурзького права. Звісно, через війну святкувань Дня міста не буде, але мурал відкриють урочисто. 

Читайте також: На Чортківський замок мали витратити 17 млн, але не вклалися. Звідки і на що взяли ще гроші - аналізуємо

Чим вражає Чортків: подорожуємо пішки від автостанції до центру та околиць (ВІДЕО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up