Кращі науково-популярні передачі для малих та дорослих: що цікавого подивитися під час карантину

Кращі науково-популярні передачі для малих та дорослих: що цікавого подивитися під час карантину
  • Під час карантину доводиться більше часу проводити вдома. Цей час можна провести з користю. Є чимало науково-популярних передач, які цікаво дивитися як дорослим, так і дітям.
  • Ми зробили підбірку найбільш рейтингових програм, які можуть допомогти не тільки розважити себе, а й дізнатися щось нове.

Руйнівники міфів

Про цю телепередачу знає чимало людей. Завдяки харизматичним ведучим Адаму Севіджу та Джеймі Гайнему та їх експериментам, передача отримала шалену популярність у всьому світі. Загалом є 296 серій. У більшості з них ведучі разом з командою перевіряють на міцність популярні міфи. Всі експерименти проводять з науковими поясненнями та прикрашають їх яскравими вибухами, краш-тестами, пострілами та уповільненою зйомкою. Ведучі перевіряли та руйнували чимало розповсюджених міфів – що блискавку притягують увімкнені телефони, що куля пістолета підриває бензобак автівки та навіть що хліб частіше падає маслом вниз.

Пенн і Теллер: Нісенітниця

Ведучі шоу Пенн і Теллер – американські ілюзіоністи. Вони боряться з різною псевдонауковою маячнею. Кожного випуску вони розповідають глядачам про різну нісенітницю з нашого життя. Все це пропускають через гострий сарказм та гумор. Щоб руйнувати небезпечні стереотипи, ведучі запитують думки професіоналів та експертів. Слухають і тих, хто захищає усіляку нісенітницю, однак дивакуваті «експерти», які захищають магічні прилади для схуднення чи псевдолікарі, які лікують онкологію гіпнозом, на фоні справжніх спеціалістів виглядають смішно. Пенн і Теллер розвіювали міфи про вакцинацію, чудо-дієти для схуднення, записи гіпнотизерів для навчання під час сну та багато чого іншого. Ця телепередача отримала не одну нагороду та визнання за просвітницьку діяльність.

Відео дня

Як це працює?

Американський документальний телесеріал має 338 епізодів. В ньому ми дізнаємося про те, як працюють звичайні для нас речі. Однак найбільш цікаво дізнатися про те, як працюють різні виробництва. Як виготовляють цукерки, їжу швидкого приготування, одяг, автомобілі, іграшки, алкоголь та багато чого іншого. В кожній серії показують, як працює або як виготовляють 4 звичайних в нашому житті речі. Фактично все, що може спасти на думку, вже було у телепередачі – олівці. Кришечки для пляшок, мікрофони, біноклі, папір, ножі, одноразовий посуд та багато іншого. Це цікава пізнавальна передача, яка сподобається і дорослим, і дітям.

Апарати да Вінчі

Леонардо да Вінчі був геніальним художником, медиком та винахідником. З ним пов’язано багато загадок. Деякі його винаходи випереджували час. У телепередачі команда професійних інженерів, істориків та інших експертів намагаються відтворити деякі винаходи да Вінчі по кресленням, які лишив сам винахідник. Чимало з них ніколи не були втілені в життя навіть самим винахідником, однак команда професіоналів намагається втілити винаходи в життя Деякі з них виявляються просто гарними речами, які не працюють, а деякі дійсно можуть виконувати свої функції.

Винаходи, які потрясли світ

Телепередача з 10 серій розповідає про надзвичайні винаходи та їх творців, які кардинально змінили життя усього світу. ХХ століття стало надзичайно продуктивним у сфері науки. Сотні наукових відкриттів та тисячі нових винаходів зробили життя простішим. Медики навчились лікувати смертельні хвороби та проводити операції, які до того вважались фантастикою. Кожна серія охоплює десятиліття минулого століття. З винаходом радіо, світ став меншим, з винаходом кулемета — небезпечнішим, з винаходом лічильників на стоянках — дорожчим. Але були й інші, менш геніальні, ідеї, яким, на щастя, не судилося здійснитися. Навіть про такі можна дізнатися у телепередачі.

А які науково-популярні передачі дивились ви? Що б додали до цього списку? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Pavl Rebrov

    Плоская земля, Весь мир засипан,Земля ето карьер. Всі 3 теми варті уваги.Поцікавтесь,не розчаруєтесь.

    Pavl Rebrov reply Pavl Rebrov

    га Юту.)
  • Денис Хілініч

    добре робите, Ви ще рейтинг серіалів, фільмів, наших, інших зробіть, тільки не з інету беріть ту інфу, копіюючи, а дивившись їх :) реально шахи, шашки , лото карти, тощо... щось вже не то :)
  • ВолодяУкраїна!!!!

    Ось ще нові програми вам буде цікаво Загадки планеты Земля 2018 4 СЕЗОН 1 СЕРИЯ https://www.youtube.com/watch?v=33bmHvR-Y-M Діскавері  Америка!!! а це трішички ретро «Хон Гиль Дон»https://www.youtube.com/watch?v=u4ahW10tlgE Для тих Хто любить нінзя!!!

    Pavl Rebrov reply ВолодяУкраїна!!!!

    г.вно!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up