П'ять українських мультфільмів, які варто подивитися усією сім’єю

П'ять українських мультфільмів, які варто подивитися усією сім’єю
  • Українська мультиплікація для багатьох глядачів, на жаль, не є чимось серйозним. В рік у кінопрокаті з’являються всього кілька картин.
  • Ми зробили підбірку українських мультфільмів, які з’явилися за часів Незалежності. Їх можна подивитися усією сім’єю. Деякі з них викликають приємну ностальгію, а деякі – захоплення.

Як козаки у хокей грали (1995)

Образ цих трьох козаків знайомий чи не кожному. Серія мультфільмів «Все про козаків» почалась в 1967 році за часів УРСР. Знімали їх на українській студії «Київнаукфільм». Вісім серій мультфільму знято ще за існування СССР, а от остання серія – вже за незалежної України. Тут три козака показані вже батьками родин. В Україну прибуває канадська команда, щоб зіграти з козаками в хокей, однак на них нападають розбійники і викрадають уніформу. Цей мультфільм має знайому з попередніх серій анімацію, музичний супровід та сюжет. До речі, хоча багато хто дивився цей мультфільм, мало хто знає, що трьох козаків звуть Грай, Око і Тур. У 2016 та 2018 році вийшли нові серії про козаків, але вони вже мають зовсім іншу анімацію. Через це дехто радіє продовженню серії, а хтось вважає, що нові мультфільми не витримують критики і не варто було «псувати» образи.

Бабай (2014)

Цей мультфільм, знятий на студії «Укранімафільм» вважається першим повнометражним українським анімаційним фільмом, який вийшов у широкий прокат України. Фільм розповідає про чарівну дівчинку, яка шукає своїх батьків, викрадених Бабаєм. Мультфільм переміг на одному з перших пітчінгів Держкіно у 2008. Картина вийшла на екрани кінотеатрів не лише України а і СНГ. Однак в сторону мультфільму полетіло багато критики. Не сподобалась українським кінознавцям надто кольорова картинка, непослідовність сюжету, наслідування образів головних героїв з інших мультфільмів, тощо. Серед звичайних глядачів також думки розділились. Мультфільм оцінюють від 4/10 до 7/10 на різних ресурсах.

Відео дня

Микита Кожум’яка (2016)

Українська мультиплікація не може похвастатися багатьма мультфільмами з 3D-анімацією. Такі мультфільми можна перерахувати на пальцях. «Микита Кожум'яка» знятий за мотивами однойменної казки. Мультфільм розповідає про хлопчика Микиту, який повинен врятувати світ людей та світ магії від відьми. Розробка мультфільму почалась у 2007 році, однак через те, що фінансів та інвестицій не було, довелось відкладати роботу. Врешті мультфільм вийшов на екрани кінотеатрів. Мультфільм побачили ще й в Польщі, Туреччині, Росії, Саудівській Аравії, Угорщині та Південній Кореї. У серпні 2017 року стрічка взяла участь у відборі на висування фільму від України на ювілейну 90-ту кінопремію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою». Анімація мультфільму не може конкурувати з зарубіжними мультфільмами, однак цей мультфільм варто подивитися.

Викрадена принцеса: Руслан і Людмила (2018)

Новий український 3D-анімаційний фільм-фентезі побачив світ у 2018 році. Сюжет картини зав’язаний на мотивах казки Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила». Тут ми побачимо історію про мандрівного Артиста Руслана, який рятує принцесу Мілу від злого чарівника. Історія відбувалась у місті Києві за часів відважних воїнів, принцес та чаклунів. Критики зазначили, що фільм має хорошу анімацію, музичний супровід та дотепні жарти. Також критики кажуть, що у мультфільмі обігрують теми, які будуть цікаві як дітям, так і дорослим, тому це сімейний мультфільм. Але є і те, що критикам не сподобалось. Зокрема – копіювання голівудських кліше, недоречну прив’язку до сучасних реалій та відсутність харизми у окремих персонажів. Однак серед глядачів є більше позитивних відгуків. Оцінки досягають до 9/10 на різних ресурсах.

Мавка. Лісова пісня (2021)

Хоча цей мультфільм лише на стадії розробки, він вже наробив немало шуму. Тут вже є якісна анімація, яка може «потягатися» з великими світовими студіями, музичний супровід та український колорит. Мультфільм за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та образів народної міфології. Перший тизер подивилось майже 19 мільйонів користувачів YouTube. Це не лише українці, а і іноземні користувачі. У коментарях люди пишуть, що сподіваються побачити мультфільм з якістю не гірше, ніж має тизер. Але є і чимало коментарів, про те, що мультфільм втомились чекати, адже його переносили кілька разів. Він мав вийти на екранах кінотеатрів у 2019, потім в 2020 і зараз кіностудія говорить про 2021 рік прем'єри. Також, кіностудія, яка займається мультфільмом, анонсувала створення мультфільмів «Снігова республіка» та «Роксолана», однак про них ще нічого не відомо.

А як ви ставитесь до українських мультфільмів? Чи варто розвивати нашу анімацію? Які мультфільми можете порадити? Діліться думками у коментарях!

Опитування

А як ви ставитесь до української мультиплікації?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up