Триває КіноХвиля. Програма другого дня форуму

Триває КіноХвиля. Програма другого дня форуму

19 грудня розпочав роботу ІІІ Всеукраїнський форум "КіноХвиля". Пропонуємо програму другого дня форуму (20 грудня, четвер), який відбувається на кількох локаціях. 


Локація: Палац кіно  (вул. І. Франка, 8)

13. 00 – кіноперегляд: кіноновела «Олекса» (реж. Л. Остапович, 2018 р., 13 хв.)

Романтичний та засліплений коханням п'ятикласник Олекса готується до важливої події у своєму житті – зізнання у почуттях дорослій дівчині Анжеліці. Але плани несподівано руйнує домашній арешт вуйни, з якою живе хлопчик, через ненавмисне скоєні збитки. Проте Олекса не з тих, хто здається, тому вирішує будь-що звільнитись і дістатись до призначеного місця побачення, навіть не уявляючи, що його там очікує….

Відео дня

13.15 – обговорення з режисеркою Лілею Остапович.

13. 25 – альманах: «Від комедії до гротеску» («Сучасне Українське кіно»)

            «П’ять хвилин»  (реж. Я. Антонець, 2017 р., 14 хв.)

Абсурд на тлі пафосного похорону. Члени сім'ї виставляють на показ своє багатство та шану покійному. За всім цим ніхто не помічає, що вони загубили дещо важливе… Ніхто, крім тракториста, браконьєрів, двох поліцейських та робітників сільської лікарні... Чим закінчиться цей незвичний похорон?

          

          «Анахата» (реж. Р. Кузьміна, 2017 р., 6 хв.)

Анахата – серцева чакра, відповідальна за любов. Вона породжує бажання гармонії, управляє нашими здібностями віддавати і отримувати почуття. Ця історія про те, що робити, коли анахата заблокована...

           «Mia Donna»  (реж. П. Остріков, 2018 р., 16 хв.)

Життя 46-річної Оксани змінюється, коли її чоловік Толік перетворюється у семирічного хлопчика. Лікарі безсилі, і ніхто не може зарадити.

          «Ефект сходів»  (реж. К. Павленко, 2017 р., 4 хв.)

Ефект сходів – це коли ти не знаходиш, що сказати, а потім доречна відповідь вдаряє тебе по голові уже десь на сходах. Олега відповідь вдарила надто сильно. Чи то була стріла Амура..?

        «Ніч з Наталею»  (реж. А. Бондаренко, 2017 р., 27 хв.)

Тридцятирічний Остап має вищу освіту, але займається ремонтами. Якось він повертається вночі додому після посиденьок з другом і зустрічає на порожній вулиці привабливу дівчину - Наталю. Вона - повія, а Остап не має достатньо грошей, аби її "закадрити". Втім, Наталя не проти порозмовляти. І навіть поїхати до Остапа додому...

      «Свині»  (реж. Р. Любий, 2016 р., 12 хв.)

Невдаха Толік щоденно лупцює свою дружину. Одного разу він випадково вбиває її, але виявляється, що тіло Варвари має надзвичайні властивості. Воно здатне зцілювати. Толік зі своїм другом Вітасіком будують на цьому успішний бізнес.  Якось до них звертається крупний клієнт - місцевий політик, власник свиноферми. Його свині отруїлись, з’ївши поп-зірку Енджел, і в результаті нещасного випадку свинарником розповсюджується смертельна хвороба. Після невдалих спроб зцілення свиней Толік знову вдається до звичних засобів: намагаючись “полагодити” чудотворну Варвару  - б’є її. Свині чудом одужують, але обертаються знаряддям кари і з'їдають все місто...

14. 45 – обговорення з командою ГО «Сучасне Українське кіно».

15. 00 –  прем’єрний показ фільму, створеного  у 2018-му  за підтримки Тернопільської кінокомісії

      «Казка» (реж. В. Гавура, 2018р., 20 хв)

Фільм, драматургія якого побудована на архаїчному сюжеті про Червону Шапочку та Сірого Вовка. Події картини розгортаються в сучасному українському містечку, де одного осіннього вечора дівчина Настя, бажаючи вислизнути з квартири на побачення, знаходить привід для мами - навідати знайому стару бабцю, що живе неподалік сама, та віднести домашнього гостинця. Настя, вдягнувши великі червоні навушники, не почує пораду матері: не звертати у двори, а йти лише освітленою вулицею. Дорогою дівчині зустрінеться "перевертень в погонах", що невдало позалицяється, а потім захоче "віджати" в бабці квартиру, вдавши з себе перед дівчиною далекого родича. Зрештою, поява "дроворуба" стане порятунком зовсім не для Червоної Шапочки з бабусею.

 15.20 —  обговорення  з режисером  Віталієм  Гавурою, продюсеркою Катериною  Савицькою,  знімальною групою, акторами.

15. 30 – альманах короткого метру : «Переможці українських кінофестивалів 2018 року»

                     «В радості, і тільки в радості»   (реж. М. Рощина, 2018 р., 25 хв.)

 Психологічна драма про молоду самотню матір, яка робить вибір між особистим життям і відповідальністю перед дитиною

             Найкращий український короткометражний фільм ОМКФ -2018.

           «Магнітна Буря»  (реж. І. Ганський, 2018 р., 8 хв.)

Фільм переносить глядача у червень 2017 року. Тоді відбулася одна з найпотужніших магнітних бур та ... кібератака вірусу Petya. Однак головним героям стрічки – бабі Дусі і Наталці – не до того, адже у них ....зламався телевізор.

        Диплом FIPRESCI за Найкращий український короткометражний фільм ОМКФ- 2018.       

       «Урок Риболовлі»  (реж. К. Жеков, 2018 р., 28 хв.)

Тарасові 35 років, разом з бабусею він живе у старому київському будинку. Чоловік переживає соціальну та професійну скруту. А ще Тарас має пристрасть до риболовлі. Цю пристрасть він прагне розділити з Людою, дівчиною, з якою познайомився у Фейсбуці.

         Найкраща стрічка Національного конкурсу Wiz-Art 2018.

 

16. 30 – кіноперегляд: комедія

             «Я»  (реж.  І. Тимченко,2018р., 14 хв.)

Письменниця Віра через багато років простою нарешті отримує шанс написати книгу. Сама в орендованій  квартирі, наодинці зі своїми думками. Чи не сама?

16. 45 обговорення з авторкою сценарію Мариною Артеменко.

16. 55 – кіноперегляд: драма

          «Цвяхи» (реж. Ахмеді-Ернес Сарихаліл, 2018р., 17 хв.)

На згарищі рідного дому маленький хлопчик збирає старі цвяхи. Зібравши їх,  їде до батька. Дорогою  він зустрічає місцевого  мешканця, котрий дуже погано налаштований до малого.  Тепер хлопчик повинен подолати ненависть дорослого, щоб привезти цвяхи для справи, розпочатої його батьком.

           «Контакти»  (реж.  В. Гармаш, Ахмеді-Ернес Сарихаліл, 2018р., 6 хв.)

 Контакти потрібні для того, щоб з’єднувати. Існують життєдайні з’єднання, а існують смертоносні. У сучасному холодному українському місті юнак обирає смертоносні контакти. Та, на щастя, є люди, які послуговуються простими повсякденними, часом життєво необхідними контактами.

16. 55 – обговорення з режисером В'ячеславом Гаврошем, продюсером Миколою Коротким.

 

17. 10 –  кіноперегляд: «Відчуй своє кіно! »

             Презентація трейлерів фільмів, що вийдуть на великий екран у 2019 -му році .

 

Локація:  «Просвіта»  (вул. Й. Сліпого, 3)

13. 00  - інформаційно-просвітницька панель:

               «Історія українського кіно історія України: видатні сторінки»

             Лектор Оксана Волошенюк, н. спів. відділу екранно-сценічних мистецтв та культурології  Інституту мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. М. Рильського, кандидат мистецтвознавства.

14. 00  - інформаційно-просвітницька панель «Тернополяни в історії українського кіно» (Степан Шагайда, Іполит Лазарчук).

           До століття Національної академії наук України презентація «Історії кіно України»  (Т.2 , НАН України:ІМФЕ ім. М. Рильського - Київ, 2016- 448 с.)

          Лектор Людмила Новікова -  н. спів. відділу екранно-сценічних мистецтв та культурології Інституту мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. М. Рильського, кандидат мистецтвознавства.

15.00 -  кіноперегляд: документальне кіно

            «Загальний зшиток»  (реж. Ю. Лазаревська, 2016 р., 54  хв.)

Стрічка висвітлює драматичний період життя режисера і письменника Олександра Довженка під час бурхливих подій 1939-1945 рр.. У драматургійну основу картини покладено маловідомі факти про передчуття Олександром Довженком неминучості війни, його участь у війні, а головне – зміни в світогляді й долі митця. Проект фільму став одним із переможців 7-го конкурсного відбору Держкіно (робоча назва стрічки – "Довженко і війна").

16. 00 – обговорення з автором сценарію, кінокритиком, кінознавцем, екс-головою, а нині – заступником голови Національної спілки кінематографістів України, автором багатьох публікацій, присвячених історії та сучасності українського кіно, старшим  науковим співробітником  відділу екранно-сценічних мистецтв та культурології  ІМФЕ ім. М. Рильського Сергієм Тримбачем.

 

Локація:  бібліотека-музей «Літературне Тернопілля»  (вул. І. Франка, 21)

 14. 00 - 17. 00 (кімната 2) - кастинг підлітків та молоді  віком від 14 до 25 років на ролі в кіно від Одеської кіностудії.

14. 00 - 17. 00 (кімната 3) -  кіно non-stop: до 100-ліття Одеської кіностудії.

 

Локація:  студія « MagneticOne Аcademy» (вул. Крушельницької,43/36, поруч магазину "Світлофор")

14.00  - 15. 00 — майстер-клас Костянтина Лінартовича з дубляжу для дітей і підлітків. Фільми non-stop.

                        Костянтин Лінартович -  актор театру та кіно, режисер дубляжу понад двох десятків фільмів, зокрема  “Мадагаскар”, “Мадагаскар 2: втеча до Африки”, “Мадагаскар 3”, “Тачки”, “Тачки-2”, “Трансформери: помста полеглих”, “Льодовиковий період 3: ера динозаврів” , “Фантом”, “Пірати Карибського моря:  на дивних берегах”, режисер та актор дубляжу близько двох десятків стрічок, зокрема “Міцний горішок. Гарний день, аби померти”,  “Джон Картер: між двох світів”, “У пошуках Немо”, “Цирк дю Солей: казковий світ” та інших.

15.00  - 17. 00 - кастинг для дикторів і акторів дубляжу віком від 14 до 20 років для українських мультфільмів і фільмів.

                       Прослуховування проводить  Костянтин  Лінартович.

 

Локація:  Тернопільська міська рада (вул. Листопада,5, "зелена кімната")

 

15.00  – 17.00 – інформаційно-дискусійна панель «Продюсер-кінотеатр-глядач: як досягнути консенсусу? »

               Модератор: Леонід Бицюра - голова Тернопільської кінокомісії.

Продюсери-кінотеатри-глядачі: від їх порозуміння власне і залежить доля українського кінематографу. За сприяння голови Держкіно України Пилипа Іллєнка українське кіно за останні три роки відродилось, наче фенікс із попелу.  На великі екрани виходять стрічки, котрі завойовують світ, проте ... український глядач однаково не вельми охоче "голосує" за нього квитком. Чому?  Продюсери нарікають: кінотеатри ставлять українські фільми на незручний час та обмежують кількість сеансів, надаючи перевагу гучним західним релізам, що користуються попитом у глядачів і приносять великі бокс-офіси. Представники кінотеатрів запевняють: готові показувати національне кіно попри те, що воно, здебільшого, не розраховане на масового глядача, але продюсери мають навчитися вчасно та правильно комунікувати з кінотеатрами. Глядачі стверджують: ходили б на українське кіно, якби було більше кінотеатрів, особливо у малих містах, та більше промоції нових стрічок.  

Як досягнути порозуміння у трикутнику "продюсер-кінотеатр-глядач", від якого залежить майбутнє українського кінематографу? Відповідь спільно шукатимуть представники Держкіно, кінотеатрів, продюсери, режисери, кінокритики. 

 

Локація:  «Сінема сіті» (вул. Текстильна,28Ч)

18.00 –  прохід червоною доріжкою,

              офіційне відкриття ІІІ Всеукраїнського форуму «КіноХвиля»;

18.30 –  спецпогашення  конверта з маркою.

19.00 – одночасний кіноперегляд: вечір українського кіно в «Сінема сіті»:

(зал 1)  19.00 –  сімейна комедія  «Пригоди S Миколая»  (реж. С. Горов,  2018 р., 121 хв.)

Уночі до невеличкого будинку в Карпатах вдирається грабіжник. Удома немає нікого, окрім 8-річного хлопчика Артема та його сестри-підлітка. Діти приймають злочинця за Святого Миколая, бо той вдягнутий у синій кожух. Щоб врятуватися, чоловік вирішує їм підіграти… Дітлахам доводиться проявити справжню згуртованість, сміливість і винахідливість, аби перемогти злодія та врятувати справжнього Святого…

 

 (зал 2)  19.05 –  драма   «Донбас»  (реж. С. Лозниця,  2018 р., 110 хв.)

Донбас, Східна Україна. Про цей регіон у 2014 році дізнався весь світ і чує досі. Там завжди поруч ідуть відкриті збройні конфлікти та сепаратистські диверсії на мирних громадян. На Донбасі  дуже  тонка грань між війною та миром, між правдою та пропагандою, між ненавистю та любов'ю. Кожен глядач зможе хоч віддалено зануритися в цю страшну атмосферу, де зовсім  поруч ходять життя та смерть, де від комедії до драми – один крок. І це історія не тільки про один регіон або одну країну, це оповідання про весь світ, який загруз у фальші. Це про кожного з нас.

       Цьогорічний національний претендент від України на номінацію премії «Оскар» в категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

         21.05обговорення з актором Сергієм  Смеяном.

          

(зал 319.10 –  містика, драма, горор «Брама»  (реж. В. Тихий,  2018 р., 107 хв.)

У  сім'ї, що мешкає в Чорнобильській зоні відчуження, головує баба Пріся, котра приятелює з русалками, час від час ласує галюциногенними грибами і якось, за часів Другої Світової війни, навіть на той світ спровадила дванадцятьох есесівців. З бабою мешкають онук Вовчик і хвороблива донька Слава, котру свого часу покинув чоловік. Неочікувано їхнє розмірене життя закінчується – баба Пріся отримує містичне попередження про катастрофу, що станеться найближчим часом, і якій треба запобігти…

     21.00обговорення з актрисою Ірмою Вітовською, продюсером Ігорем Савиченком.

 

 (зал 419.15 –  романтична комедія «Секс і нічого особистого» (реж. О. Ряшина,  2018 р., 90 хв.)

 Чоловіче его – це дуже тендітна структура, яку легко зачепити. Особливо, коли справа стосується  статевого життя. Якщо йому говорять, що в сексі він нічого не вартий, – то це удар нижче пояса, який важко буде пережити. Така історія трапилася із Сергієм, і принизила його  дівчина, з якою хоче одружитися. Щоб хоч якось виправити ситуацію, чоловік летить до Праги на Новий рік, де його друг Василь постарається зробити з нього справжнього мачо. Найкраще місце для цього – стриптиз-клуб. Але за одну ніч Сергій недалеко просунувся в майстерності сексу, його продовжують "відшивати".  Пошкодувала бідолаху стриптизерка на ім'я Діана, взявшись дати йому кілька уроків пікапу.  І тут ... до Праги прилетіла ревнива дівчина Сергія...

 

21.20 автограф-сесія гостей ІІІ Всеукраїнського форуму  «КіноХвиля».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up