Залишилась лише вивіска: історія піцерії «Челентано», яка працювала у центрі міста

- Ця піцерія розташовувалась у самому центрі міста на перехресті вулиці Сагайдачного та Валової. Її пам’ятають багато тернополян. Вже кілька років приміщення пустує, а про заклад, який колись там працював, нагадує лише кілька вивісок.
- Давайте пригадаємо, чому це місце любили багато місцевих!
Журналісти «20 хвилин» продовжують розповідати історію різних закладів, які припинили своє існування. Pizza Celentano на Сагайдачного була першою у місті, яку відкрили по франшизі ще на початку 2000-х. Це був також один з перших закладів, де, як пригадують місцеві, почали готувати «справжню піцу» за класичними рецептами.
У будівлі було кілька закладів
На перехресті вулиці Валової та Гетьмана Сагайдачного працювали різні заклади. Тернополянин Віктор Мадрі пригадує, за радянських часів на цьому місці працював дерев’яний магазинчик, у якому продавали взуття. Згодом на його місці побудували дитяче кафе «Сніжинка».
Наприкінці 90-х років на місці дитячого кафе звели новобудову. Це був ресторанний комплекс «Андріївський». Його будівництво закінчили у 2001 році.
На фото 2002 року вже можна побачити вивіски нової піцерії. Заклади «Челентано» на той час вже працювали у Львові, Києві та Хмельницькому.
Крім «Челентано» там також працювали заклади харчування «Стейк хауз» та «Картопляна хата».
Який вигляд мав заклад
Це був заклад швидкого обслуговування. Але там можна було замовити піцу та їсти як у звичайному кафе чи ресторані.
Всередині був досить простий інтер'єр. Стіни та місця для сидіння оздоблені цеглою. Висіли різні картини, а на підвіконнях стояли вазони.
У закладі проводили дитячі свята та дні народження. Також була дитяча ігрова зона.
Проводили майстер-класи
Для дітей у закладі часто проводили майстер-класи з приготування піци. Діти самостійно оформлювали її та відчували себе справжніми піцейолами. Такі заняття проходили у залі.
Що було в меню
Окрім різних видів піци, у закладі можна було замовити пасту, різні салати, супи, млинці та десерти. Відвідувачі могли самі вибирати начинку для піци, виходячи з власних смаків.
На офіційній сторінці закладу вдалось знайти кілька постів та фотографій меню.
У жовтні 2017 року, коли долар коштував 26,55 грн, салат «Кортез» коштував 19 грн за 100 грамів, «Шведський» – 18 грн за 100 г.
У липні 2018 року, коли долар був по 26,22 грн, в меню були піци діаметром 28 сантиметрів. «Маргарита» коштувала 79 грн, «Гавайська» – 81 грн, «Капрічоза» – 109 грн, «Баварська» – 89 грн, «Пепероні» – 89 грн. Найдорожча піца такого діаметру – «Фруті ді Маре». Вона була з морепродуктами та коштувала 129 грн.
Також були піци великого розміру – 40 см в діаметрі. «Маргарита» коштувала 143 грн, «Гавайська» – 147 грн, «Капрічоза» – 197 грн, «Баварська» – 161 грн, «Пепероні» – 161 грн, а «Фруті ді Маре» – 233 грн.
Заклад зачинився у 2020 році ще до початку карантинних обмежень. Чому саме – невідомо. Приміщення здавали в оренду, але на місці «Челентано» так і не з’явився новий ресторан чи кафе.
А що ви пригадуєте про це місце? Напишіть у коментарях, а також пропонуйте, про який заклад розповісти у наступних публікаціях!
Читайте також:
Англійський паб у стилі будинку Шерлока Холмса: історія закладу, який працював у центрі Тернополя
Історія ресторану Два Гуся у центрі міста: чим запам’ятався тернополянам
Заклад, який любили студенти: історія Ненаукової ресторації Кафедра у Тернополі
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Віктор Лилик
Ірина Волинець
Катерина
Ярослава Черешнюк