Трирічного Андрійка в черговий садок прийняли з журналістами

Трирічного Андрійка в черговий садок прийняли з журналістами
  • Або підписуйте угоду, або нічо з того не буде, - такі слова завідувач чергового дитячого садочка №27, сказала татові 3-річного Андрійка Володимиру Борецькому з "нетернопільською" пропискою.

  • Садок, у якому зараз навчається Андрійко, зачинений на ремонт, а у новий у перший день дитину не приймали.

  • Батьки хлопчика зареєстровані в м.Вишнівець. Мати принесла довідку про офіційне працевлаштування в Тернополі, але її до уваги не беруть і примушують підписати угоду про оплату 1215 грн.

 

Про те, що хлопчика не впустили у садочок, через те, що батьки не підписали угоду про оплату 1215 грн за послуги садочку, вчора, 1 серпня, редакцію “20 хвилин” повідомила сусідка Борецьких, Мар'яна Зубик. 

Нагадаємо, батьки які не зареєстровані у Тернополі, за наказом міського управління освіти, підписаного головною освітянкою міста Ольгою Похиляк, повинні сплачувати додаткові кошти за освітні послуги в Тернополі.  Випадок, коли дитину через оплату не впускають до садка вже  не перший. 

Мама Андрійка - пані Люба - розповіла, що коли їх садок №22 зачинявся на ремонт - їх відправили до садка №33, але там не було місць і завідувач сказати іти в 27-ий.

Відео дня

- Коли мій чоловік Володимир 1 серпня привів дитину в садочок №27, завідувач Оксана Паращук сказала: “Або підписуйте угоду, або забирайте дитину”. Чоловік дитину забрав, а оскільки ми обоє працюємо, то взяв неоплачуваний вихідний.

- Поки нема рішення суду - ми не будемо нічого підписувати, - каже мати Андрійка. - Це рішення є незаконним, тим більше я працюю офіційно в Тернополі та надала довідку.

Любов Борецька не розуміє, чому вони з чоловіком мають оплачувати таку суму за перебування дитини в садочку.

- Потрібно і за квартиру платити, і за їжу, за одяг, маленька дитина, хочеться дати все найкраще. Зараз ми за харчування в садочку платимо 24 гривні, - і це вже багато, але хай би годували дітей нормально.

Сьогодні ж, 2 серпня Андрійка таки взяли в зведену групу садка №27, але у супроводі журналістів.

Завідувач ДНЗ №27 Оксана Паращук виправдовує себе та переконує, що хотіла взяти дитину ще вчора, а батько просто неправильно її зрозумів.

- Коли прийшов чоловік з дитиною, то щоб дитина не чекала в душних кабінетах - я запропонувала відвести хлопчика в групу, а татові прийти підписувати угоду, - каже Оксана Паращук. - Я говорила, що він може прийти і в другій половині дня і чекала навіть після закінчення робочого дня. Чому чоловік забрав дитину додому, а не відвів в групу завідувачка не знає.

За її словами,  вона не могла не пустити дитину і просто попередила батька про нововведення щодо підписання угоди. Тим більше перебування у її садочку хлопчика тимчасове, а усі питання вирішує завідувач постійного садка.

Пані Люба разом із завідувачем тимчасового садка телефоном поспілкувалась із завідувачем садка №22 Галиною Чубак, де постійно навчається Андрійко. Зараз вона у відпустці, але телефоном мамі дитини каже, що та зобов’язана проплатити навчання.

- Про договір ви знаєте, - говорить Галина Чубак. - Як ви можете не укласти договір? Ви знаєте, що маєте проплатити, а як будете без договору проплачувати? За кожен день ви маєте платити 50 грн. 32 коп.

За словами завідувачки садочка у випадку неоплати мати має написати пояснення, чому вона не оплачує кошти. Щоб з'ясувати усі деталі, завідувач запросила пані Любу до свого садочка і навіть вийшла заради цього з відпустки.

Про розмову із завідувачем садочку №22 пані Любов написала в одній із спільнот в соцмережі. Каже, що завідувач кардинально змінила тон розмови і пробувала "згладити" конфліктну ситуацію.

- Завідувач почала то все згладжувати, що мій чоловік просто не зрозумів. Треба було завести дитину в групу і йти на роботу. А потім поговорити, - йдеться в опублікованому пості. - Я кажу, в таких випадках просто визивається поліція і фіксується факт недопущення дитини до садочку.

Як повідомила Любов Борецька, завідувач запевнила, що дитину прийняли в садок і ніхто з нею погано не буде поводитись. А неправильно у даному випадку, на думку пані Галини, вчинив тато Андрійка, який зразу пішов додому.

- Треба було ще поговорити і дійти згоди, - сказала Галина Чубак.

Нагадаємо, суд щодо незаконного рішення міської ради має відбутися 13 серпня.

Позивається до суду на управління освіти міськради Анна Хасан. Жінка хоче, щоб наказ влади про те, що батьки дітей без тернопільської прописки мають платити за садочок 1215 грн в місяць визнали недійсним та скасували.

Засідання вже переносили. через те, що не з'явився представник управління освіти.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Орел

    От Надал падлюка, зробив добре людям. Люди працюють в Тернополі, мають квартиру в Тернополі, але прописані у Вишнівці і все, плати бабло ... от мудило
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно семеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up