Частина тернопільських школярів навчається без підручників

Частина тернопільських школярів навчається без підручників
Учні четвертих та сьомих класів вже друге півріччя навчаються без підручників. У Тернополі частину підручників нещодавно почали розвозити по школах, проте половина школярів можуть так і залишитись без книг до кінця навчального року.

На обласний склад з Києва надійшли підручники для 4-х і 7-класів майже в повному обсязі з 50%, які закуплені за кошти державного бюджету. В тому, що підручник доведеться ділити на двох-трьох учнів, звинувачують недосконалий механізм перерахунку грошей.

- Спочатку в Києві сказали, що половина має бути оплаченою з місцевого бюджету, - зазначила методист бібліотечних фондів Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Ольга Кульчицька. - Міська рада гроші виділила і розприділила по школам. Потім сказали, що ці кошти треба зібрати і передати на обласну раду. Де ці гроші і на якому етапі друк другої половини мені невідомо.

- Половина тиражу підручників, які ми зголосились надрукувати, вже давно відвантажена з нашого видавництва, - розповідає директор видавництва "Підручники і посібники" Ярослав Гринчишин. - На друк другої частини підручників ми ще навіть угоди не маємо з Міністерством освіти. Як тільки вона з’явиться, на друк знадобиться близько двох тижнів - в найкращому випадку це буде в березні.

Відео дня

Перш за все підручниками забезпечать учнів соціально-незахищених категорій: дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей учасників АТО, дітей-сиріт. До кінця цього тижня книги отримають учні 4-х класів, а з наступного - учні 7-х класів.

Юлія Нікітіна

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up