Директор тернопільської школи пропонує відмінити святкувати випускні у ресторанах

Директор тернопільської школи пропонує відмінити святкувати випускні у ресторанах

Ідея проведення свята Першого і Останнього дзвоника не у вигляді традиційної лінійки звучить давно. Про це написав у "Фейсбуці" директор у ТНВК "Школа-ліцей 6 ім. Н. Яремчука" Олександр Остапчук.

"Багато років Віктор Громовий розміщує різноманітні пости про те, як ці свята відзначають, чи не відзначають у різних країнах. Ми вже чотири роки підряд , обміркувавши пропозиції Громового В., Співаковського В, і інших, творчо мислячих людей, не проводимо традиційних лінійок, а маємо своє Родинне вогнище(перший дзвоник) і "Відпливають білі кораблі"(останній дзвоник).

Це гарно! І дуже мріємо відмінити випускний у ресторанах, а, наприклад, як у школі М.Гузика(Южне, Одеської обл.)діти на випускний усіма класами їдуть у Карпати і в горах зустрічають сонце, отримують атестати, радіють природі.

Це романтика! Так хочеться вищого мислення і вищих дійств, а не приземлених банальних випускних у ресторанах( проти власне ресторанів нічого немаю). Обмірковуючи над питанням доброчесності, хочу звернутися до тих керівників шкіл, які чужі ідеї видають за свої: перш ніж сказати, що ви перші запроваджуєте свято Останнього дзвоника не як лінійка --подивіться на освітній світ інших шкіл - можливо, там уже давно вас випередили? Але не біда - ще є море їдей, які ви можете віднайти. Просто думайте і щиро любіть свою роботу. Оці останні речення я пишу через те, що все-таки, неприємно дивитися,як ідеї вищезгаданих педагогів видають за свої. Ідеями потрібно обмінюватися, але завжди казати, хто їх автор: і автору буде приємно і ви будете "мати лице". Дуже хотів би, щоб всі освітяни України відмовилися від святкування випускних у ресторанах. Прошу всіх: проявімо мудрість і зловімо романтику!", - повідомляє пан Остапчук.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Діонісій

    Випускний то така подія, що готуються, купу бабла викидають, в кого є , то без питань, але в кого не дуже, теж хочуть пошикувати, от і батьки тужаться, а потім всі збирають своїх чад скрізь і хз в якому стані. реально краще, випуск пройшов, потім поїхати кудись культурно, Карпати, вони поруч, там природа, та можна і по області, є багато гарних місць, та класного керівника з собою, а звикли, поляну для викладачів, побухати і все таке.  відкидайте Ви ту совдепію вже. В цевілізованих країнах, то роблять інакше.
  • Петро Білецький

    "Це гарно! І дуже мріємо відмінити випускний у ресторанах, а, наприклад, як у школі М.Гузика(Южне, Одеської обл.)діти на випускний усіма класами їдуть у Карпати і в горах зустрічають сонце, отримують атестати, радіють природі." - все одно все завжди закінчується пянкою. Так шо Карпати не Карпати нема різниці

    Анонім reply Петро Білецький

    Яка різниця як святкувати ,якщо та школота не вміє пити ,то ні Карпати ні ресторани не врятують від того ,що воно одне з другим набухається до всрачки ,а потім буде обриганим сонце під лавкою зустрічати . На мою думку святкування в ресторанах має відбуватися після отримання атестату ,і складання ЗНО ,а тоді хто хоче хай святкує ,але це вже не буде добровільно-примусово, і впливів з сторони батьківського комітету не буде. Зараз відбувається те ,що під час навчального процесу починають замовляти бари ,замовляти фотографів ,примірки робити. На батьківських зборах замість того щоб обговорювати успішність учнів ,а також обговорювати з вчителям про поступлення в інститут ,іде розмовалише про гроші ,гроші, гроші, ремонт, вікна , двері ,підлога, дошка, телевізор ,ноутбук , штори , тюлі та інша поє....

    Stels reply Петро Білецький

    Випити для настрою і напитися до втрати свідомості...Вечір під зоряним небом і вечір в  приміщенні...Витрати гроші на похід чи зачіски/манікюри ?              Петро Білецький, а чому ВИ завжди критикуєте ?,у Вас є власна позиція ?

    Петро Білецький reply Stels

    Просто ви кажете як ви думаєте або як би вам хотілось то бачити, а я вам говорю к воно є насправді !!!  "Випити для настрою і напитися до втрати свідомості...Вечір під зоряним небом і вечір в  приміщенні...Витрати гроші на похід чи зачіски/манікюри" - це в теорії. А получиться так шо всьо сі понапиває до срачки, вечір буде не тільки під зоряним небом але й під зоряним небом десь в лісі шо тотім на другий день Служба МЧС по всій Україні буде оголошувати надзвичайну ситуацію і брати підмогу армії для пошуків. А ви подумайте як ціла Західна Україна зєдиться туда в Карпати ???  Там потім буде такий срач шо треба буде організовувати людий для прибирання. Неееее...... Таке треба робити в закритих приміщеннях і бажано на вулицю не випускати.

    Stels reply Петро Білецький

    Насправді, яке відношення до дитини, такою вона і виросте. Отож бо подумаємо яке покоління підростає...

    Петро Білецький reply Stels

    Та ваше покоління буде не ліпше, а може ше й набагато гірше

    Stels reply Петро Білецький

    ))) експерт з поколінь ...Петро, ще чимось здивуєте ? )))

    Петро Білецький reply Петро Білецький

    Та ваше покоління не ліпше, а може ше й набагато гірше
  • David Starr

    Людина він цікава(Остапчук), але це перебор. Що поганого у лінійці і що заважає класові поїхати у Карпати в будь-який інший час?
  • Анонім

    Якщо похерити такий корупційний орган як батьківський комітет ,а вчителів звільняти через лобістсько- бізнесові звязки з людьми ,котрі продають книжки для учнів по 300- 500 грн , керуючими ресторанами , фотографами , людьми котрі шиють костюми на замовлення та іншими хто бажає заробити на батьках , то всі ці традиції ,котрі дорого обходяться батькам швидко пропадуть . А ще краще це коли батьки мають свою чітку позицію ,і власну думку . Якщо люди без своєї позиції і думки виконують вказівку пастуха то такі люди швидко перетворюються у стадо ,котре дозволяє , щоб з ними поступали як з худобою .

    Герасимчук Ростислав reply Анонім

    Погоджуюсь повністю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up