Італійці уже в середній школі починають визначатись з тим, чим би хотіли займатись у житті

Італійці уже в середній школі починають визначатись з тим, чим би хотіли займатись у житті

У дитсадку італійців не вчать писати і читати. Їх навчають правилам і звичкам, що мають допомогти у початковій школі, проводять заняття з малювання, музики, фізкультури. У початковій школі вони вивчають такі предмети як читання, письмо, малювання, музику, італійську та іноземну мови, інформатику.

читайте також: Щотижня дітей у класі пересаджують за інші парти, аби ті знаходили нових друзів


А також інші дисципліни, які входять до обов'язкової програми. Можуть за бажання вивчати і історії релігії, Біблію.


- Після закінчення початкової школи діти автоматично вступають у середню школу, без іспитів, - розповідає Лілія Стець, яка 10 років живе у Римі. – Однак середня школа поділена на дві частини. Так, з 11 до 14 років навчання безкоштовне. Діти вивчають математику, італійську мови, іноземні, географію, природознавство. Після закінчення цього періоду середньої школі учні здають письмові іспити з італійської, іноземної мови та математики. З інших предметів – іспити усні.

Якщо діти успішно проходять усі згадані іспити, то отримують документи і переходять на другий рівень навчання в середній школі. Тут вже діти мають можливість обирати програми в класичних, природознавчих і лінгвістичних школах-ліцеях чи техучилищах. Училища готують випускників для роботи в сільському господарстві, промисловості, торгівлі.

Відео дня


- Упродовж перших двох років усі усні вивчають предмети, що входять до загальнообов’язкової програми, - додає жінка. – Це, приміром, та ж італійська, іноземна мова, література, математика, географія, історія та інше. А вже з третього року починається спеціалізація, тобто поглиблене вивчення предметів. 

По закінченні середньої школи, успішної здачі письмових та усних іспитів, діти мають вступати до вишів. 


- Наскільки знаю, в Італії – понад 40 державних університетів. Університети є у кожному великому місті. Або ж є філії великих університетів, - додає вона. -  Процес навчання – доволі демократичний. Приміром, студент може сам обирати, під час якої сесії йому здавати той чи інший предмет. Іспити можна здавати кілька разів. Я, приміром, не можу однозначно стверджувати, що італійська система освіти краща від нашої. Так, у чомусь вона краща. А в чомусь і ні. Ця система просто інша. Якби з нашої системи викорінити корупцію, то, думаю, вона не поступилась би за якістю перед закордонними. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Ось бачите як там ,а у нас будуть забивати баки всяким шлаком в школах до останього , а потім діти поступають в інститути тільки щоб поступити .
  • Владимир Кусмарцев

    Пізнавальна стаття, грунтовний аналіз.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up