Не всі випускники на Тернопільщині здали ЗНО-2017

Не всі випускники на Тернопільщині здали ЗНО-2017
  • Цього року ЗНО здавало 19 427 випускників зі шкіл Тернополя та області.
  • Кілька учні набрало 200 балів, а двох вигнали з тестування. 
  • На медалі претендувало 690 випускників з області та Тернополя. А за результатами ЗНО медалі отримало 420 учнів.

- Всього в області було 28 пунктів тестування, - коментує директор інституту післядипломної освіти Юрій Шайнюк. - Тестування відбувалось з 23 травня до 16 червня. Особливу увагу цього року ми приділили дітям з обмеженими можливостями. Будемо відверті, що ще не зовсім готові приймати дітей з особливими потребами, але ми над цим працюємо.

Цього року у ЗНО взяло участь шестеро дітей з обмеженими особливостями. Вони здавали тестування у Тернополі та Борщові. Таким дітям відвели на пів години бульше часу для тестування. 

- Були випадки, що випускникам викликали "швидку",- розповідає пан Юрій. - Це поодинокі випадки, але вони є щороку. Причин багато - переживання, стрес. Наприклад, на хімію чи фізику діти їхали у Тернопіль зі всіх куточків області. А це 100-150 кілометрів дороги, це теж стрес. Але на такі випадки у кожному пукнті тестування чергували медики.

Відео дня

Громадське спостереження за ЗНО у цьому році проводило 15 людей, серед яких представники громадських організацій, журналісти. Під час ЗНО з української мови та літератури 23 травня у Хоросткові Гусятинського району та у Тернополі у двох випускників знайшли мобільні телефони.

- Це заборонено регламентом проведення тестування, - продовжує чоловік. - Цих учасників вигнали з аудиторії. Оскільки це цьогорічні випусники, то зрозуміло, що в атестат за українську мову у них буде 1 бал. А результат по 100-бальній шкалі, який дає можливість поступити у виш - відсутній. На жаль, для цих випускників вступна кампанія в цьому році завершилась.

Як повідомили в обласному управлінні освіти, явка цьогорічних випускників на ЗНО - в середньому 95%. Загалом у тестуванні взяли участь 19 427 випускників з Тернополя та області. Не прийшли не тестування - 1105. 

Офіційний звіт про підсумки ЗНО 2017 буде не скоріше 20 серпня. Але, як зазначила начальник управління освіти й науки Тернопільської ОДА Ольга Хома, у області є кілька випускників, які набрали 200 балів. 

- Не лише учні з Тернополя набрали 200 балів, - каже пані Ольга. - Цього року максимальну кількість балів набрали учні з Теребовлі, з Завалівської школи , з Бережанської школи та учні тернопільської школи №16 та тернопільського технічного ліцею. Ці учні здавали математику, біологію та географію. 

За попередніми даними, які школи подали в управління освіти і науки, на медалі претендувало 690 випускників.  Після ЗНО ця цифра змінилась. За підсумками 2016-17 навчальних років з 4 794 випускників загально-освітніх навчальних закладів 420 учнів отримали медалі. Якщо аналізувати райони, то найкраще свої результати підтвердили учні з шкіл Чорткова, Підгаєцького району та Заліщицького.  Кілька випускників, серед яких і медалісти, подали апеляцію на ЗНО і тепер повторно здаватимуть тести.

В управлінні освіти та науки бажають випускникам успіху у вступній кампанії у виші, яка розпочалась 29 червня. А цьогорічним 10-тикласникам, які наступного року здаватимуть ЗНО, радять підтягнути іноземну мову. Оскільки, не виключено, що у 2018-ому році з іноземної мови буде аудіювання.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up