Правила роботи дитсадків під час карантину. Що потрібно знати працівникам та батькам

Правила роботи дитсадків під час карантину. Що потрібно знати працівникам та батькам

Уряд дозволив ввести нові послаблення карантину. У Тернополі планують відновити роботу громадського транспорту та дитячих садочків.
 

Дитячі садочки мають запрацювати вже з початку літа. Їх зможуть відвідувати всі діти, навіть якщо в сім’ї є батьки, які не працюють.

Щоб перебування у дитячих закладах було безпечним, передусім для дітей, МОЗ затвердило певні правила.

Правила роботи дитсадків під час карантину

Відео дня

Читайте також: Дитсадки відкривають: як готуються, які довідки треба мати та скільки місто витратило на засоби захисту

До уваги батьків, діти яких будуть йти в дитячий садок

 

  • З 22 травня батьки зможуть отримати довідку 095/о в садочок з вказівкою, що дитина не була в контакті з інфекційними хворими, не є на самоізоляції з приводу COVID-19 і не є в контакті з хворими на коронавірус.
  • Для отримання довідки потрібно записатися на прийом завчасно і прийти на годину, на яку записані та отримати довідку в якій обов’язково має бути вказано: дозволено відвідувати дошкільний заклад.
  • Подбайте про запис до лікаря заздалегідь, аби вчасно отримали довідку.
  • Діти, які не мають профілактичних щеплень в заклад дошкільної освіти будуть прийняті тільки по закінченні комісії лікарів, які є на педіатричному відділенні.

Читайте також: Як безпечно "повернути" дитину в садок після карантину : інтерв'ю з психологом Світланою Кухарук

Нагадаємо, з метою забезпечення належних умов у час поширення СOVID-19, працівники дитсадків проходять тестування на коронавірус, а управління освіти та науки проводить закупівлю необхідних миючих, антисептичних та дезінфікуючих засобів, безконтактних термометрів тощо.

Чи будуть батьки відправляти дітей у садочки з початком літа, ми запитали у спільноті, де комунікують між собою тернопільські мамусі, читайте тут
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (273)
  • Алена Пасенчук

    А чи мають право не приймати дітей , у яких зроблені не усі прививки?
  • Жанна Масленкина

    а кто.обеспечил дет.сады .элементарными термометрами?неговоря о антисептиками?и т.д..и кто ща них должен отвечать ?если будет больше 10 человек .воспитатель  и завед.как должен поступить в выборе детей?а чем отличаются первые классы?их тоже нескем дома оставлять и школьные лагеря закрыты.
  • Наталия Бутко

    Почему в официальных документах нет информации о количестве детей в одной группе есть только информация по одному за столом спать ложить через кровать  а требования к санитарным нормам не обоснованы
  • Ліна Витворяшка

    Все правильно, тільки дивно трохи : дітям в садочках більше гуляти, а тим хто вдома - сидіти вдома...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up