Школи готують до навчання: куди переселять людей, які мешкають у закладах

Школи готують до навчання: куди переселять людей, які мешкають у закладах
  • Незабаром розпочнеться новий навчальний рік, дирекція шкіл розпочинає підготовку класів, спортзалів шкіл до прийому учнів.
     
  • Внутрішньо переміщені особи змушені будуть покинути заклади освіти у яких проживають

«Готуємо у Тернополі школи до ймовірного відновлення роботи з початку нового навчального року. Тому людям, які зараз живуть у школах, запропонують проживання у тернополян, що зареєструвалися у системі «Прихисток», або вони тимчасово зможуть жити у гуртожитках училищ. Також обласною військовою адміністрацією прийнято рішення, що тимчасово переміщені українці можуть залишитися жити у гуртожитках Тернопільського національного медичного університету, де раніше були іноземні студенти», про це повідомив мер міста Сергій Надал

Внутрішньо переміщених осіб просять не зволікати з часом та зареєструватися у системі «Прихисток». Функція «Знайти житло» допоможе підшукувати оптимальний варіант. Також звертаються до тернополян, хто готовий надати власне житло, подати дані на сайт, вказавши усі вимоги.

Читайте також: Навчать ідеальної української! В обласній універсальній бібліотеці працює розмовний клуб для ВПО

Відео дня

Як переселенцям отримати медичну допомогу вузькопрофільного спеціаліста: роз'яснення

  • Тернопільська міська територіальна громада прийняла 38989 внутрішньо переміщених осіб, 11 907 з яких – отримали прихисток на декілька днів, а 27082 (з них діти: до 6 років – 2915, від 6-18 років – 4417) – залишилися у Тернополі на тривалий період.
     
  • 607 дітей з числа тимчасово переміщених зараховані до закладів освіти Тернопільської міської територіальної громади (250 учнів – 1-4 класи; 281 учень – 5-9 класи; 76 учнів – 10-11 класи).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Our Ternopil

    Пропоную, щоб пан Надал заселив біженців у свій пустий маєток. Хай люди подивляться як підує наш мер :)

    Our Ternopil reply Our Ternopil

    як бідує наш мер :)

keyboard_arrow_up